НАЧАЛО Финтех

Най-голямата банка в Южна Корея вече е част от Управителния съвет на Hedera Hashgraph

АПР. 15, 2021 12:01 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Най-голямата банка в Южна Корея вече е част от Управителния съвет на Hedera Hashgraph

Shinhan Bank, най-голямата финансова институция в Южна Корея по общи активи, се присъедини към управителния съвет, който наблюдава мрежата на Hedera.

 

В съобщение от 14-ти април Shinhan обяви, че е станал последният член на Управителния съвет на Hedera, който разширява усилията си в областта на “дигиталната трансформация”. Hedera рекламира своя хешграф като корпоративен блокчейн, способен да обработва хиляди транзакции в секунда.


Представителите на Shinhan подчертаха нарастващото търсене на клиенти за повишена ефективност и сигурност във финансовите услуги, като заявиха:


По-специално публичната разпределена книга на Hedera е уникално подходяща, за да отговори на нуждите на широко използваната финтех услуга, която трябва да бъде бърза, справедлива, сигурна и да дава възможност за контрол и видимост, изисквани от доставчиците на услуги.


Сега банката ще започне да интегрира Hedera в своите системи, за да “увеличи ефективността на своите вътрешни процеси”.


Shinhan, която се класира като 61-ва по големина банка в света с активи от 478,5 милиарда долара към август 2020 г., е запозната за технологията за разпределена книга, тъй като е изградила разнообразни услуги на Hyperledger Fabric от 2017 г., включително полица за заеми, лихвени суапове и сделки с пенсионни фондове.


През март Shinhan обяви, че е разработил базирана на блокчейн пилотна платформа за тестване на дигитална валута на централната банка или CBDC, в партньорство с крилото на IT отдела на LG Corporation. Платформата се стреми да позволи на местните банки да действат като посредници за CBDC.


В началото на годината Shinhan инвестира и в местния консорциум за крипто попечителство Korea Digital Asset Trust.


Съоснователят и главен изпълнителен директор на Hedera Hashgraph Манс Хармън отбеляза “повишен интерес от финансови институции и правителства по света към базирани на DLT финансови услуги” за платежни системи и глобални услуги за сетълмент.


Радваме се, че Shinhan Bank се присъедини към Управителния съвет на Hedera и с нетърпение очакваме да работим с тях, за да бъдем на преден план в бъдещето на финансите”, добави Хармън.


Hedera разшири глобалния си обхват през последните месеци, като френският гигант Électricité de France се присъедини към управителния му съвет през март, Standard Bank Group стана първият африкански оператор на възел през февруари, а австралийският доставчик на дебитна инфраструктура Eftpos се присъедини към съвета след приключване на изпитания за микроплащания с Hedera миналата година.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (2)
Free Bitcoin АПР. 15, 2021 От няколко месеца се занимавам с един сайт.Това е най-старият крипто кран за Биткойн в света работи от 2013г. Не изисква инвестиция.Който няма Биткойн сега е момента да добие БЕЗПЛАТНО.https://freebitco.in/?r=36608933 Sammy АПР. 15, 2021 Повече информация по темата https://newsonthegotoday.com/1oai0k
Изкажете мнение
Още Финтех новини

MoneyGram ще позволи тегленето на крипто в кеш

Фирмата за парични преводи заяви в сряда, че се е обединила с крипто борсата ни оператора на банкомати Coinme по тази функция.През следващите седмици нови и съществуващи потребители на Coinme ще могат...
МАЙ. 14, 2021 17:39 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Alipay ще позволят на потребителите да тестват дигиталния юан

Според доклад на China Securities Journal в понеделник тази нова функция е резултат от участието на MYbank в разширените протоколи за тестване на електронни разплащания в дигиталната валута в страната...
МАЙ. 11, 2021 21:17 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Nuvei ще придобие процесора за крипто разплащания Simplex

“Очакваме Simplex да подобри и разшири непрекъснато нарастващото портфолио от алтернативни методи на плащане, добавяйки простота към процеса на покупка и продажба на криптовалута и превръщането ѝ обра...
МАЙ. 10, 2021 15:42 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Revolut пуска тегления на Биткойн

Revolut за първи път добави търговия с BTC, LTC и ETH за потребителите през 2017 г., но досега те успяха да го изтеглят само като фиат. Финансовата технологична компания обяви днес бета стартирането н...
МАЙ. 7, 2021 15:03 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света