НАЧАЛО Биткойн Алткойни

Над 80% от общото предлагане на ETH се държи от 7,572 адреса

МАР. 9, 2019 21:05 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Над 80% от общото предлагане на ETH се държи от 7,572 адреса

Над 80% от общото циркулиращо предлагане на Eтериум (ETH) се съхранява от 7,572 адреса, твърди доклад, публикуван от компанията за изследване на дигитални активи, Delphi Digital, на 7-ми март.По-точно, данните, съдържащи се в доклада, твърдят, че над 80% от общото предлагане на ETH токените се съхраняват от адреси с баланс по-голям от 1000 ETH. Броят на тези адреси нараства до 7,572. Изследването разбива общия брой на адресите по обем на ETH, които съдържат, като посочва, че 6,490 адреса имат между 1000 и 10 000 ETH, 923 от тях съдържат между 10 000 и 100 000 ETH, 155 между 100 000 и 1,000 000 ETH и само четири имат между 1 000 000 и 10 000 000 ETH.

В същия документ, компанията твърди също, че цената на ETH е спаднала средно с 19% след всеки от последните хард форкове през следващите 30 дни.

И все пак, последният хард форк преди актуализациите от миналия месец (Constantinople и St.Petersburg) всъщност видя, че цената на ETH намалява с под един процент, което според доклада се дължи отчасти на намаляването на наградите за блок от 5 ETH на 3 ETH.


Изследователите също така посочиха, че към 3-и март над 2,3 милиона ETH (около 2% от общото предлагане) присъстваха в децентрализираните финансови приложения.


По-голямата част от ETH, заложена в децентрализирани приложения за финансиране - според сведенията 98% - е в интелигентните договори MakerDAO, които позволяват създаването и унищожаването на децентрализирания стейбълкойн на Maker , Dai (DAI). Второто децентрализирано приложение за финансиране с най-много ETH е децентрализираната кредитна платформа Compound, която от 3-и март наброява около 28 500 Етериум.

И накрая, докладът също така изразява загриженост относно техническите рискове, пред които се изправя Етериум в близко бъдеще. По-специално, документите сочат за предполагаемата централизация на Infura, подразделение за инфраструктура като услуга, разработено от ConsenSys. Infura позволява на разработчиците на dApp да разположат своите децентрализирани приложения, без да разполагат със собствен пълен нод.

Въпреки това, чрез използването на Infura, докладът твърди, че разработчиците разчитат на инфраструктура, изцяло управлявана от ConsenSys и хоствана от Amazon Web Services, което създава единна точка на неуспех, която децентрализацията трябва да избегне.

Авторът на доклада, Delphi Digital, се позиционира като компания, чиято цел е да произвежда безпристрастно съдържание относно дигиталните активи и DLT, и да предоставя аналитични услуги на институционални клиенти. Компанията също счита, че основателят на Morgan Creek Digital Assets, Антъни Помплиано, е член на борда на директорите.

Както бе съобщено през декември миналата година, Помплиано прогнозира, че Биткойн (BTC) все още има къде да падне в краткосрочен план, преди да достигне дъното, въпреки бичия пазар, довел валутата до $4,000, който се е случи по това време. Месец преди това, той определи Биткойн като най-добре представящия се актив в света през последните десет години.


Друг неотдавнашен доклад за Етериум, този път от крипто-управляващата компания Electric Capital, твърди, че Етериум има най-много разработчици, които работят по своя базов протокол на всички криптовалути, без да брои разработчиците на общински проекти.


https://t.me/joinchat/GV\KUGRH2XQaG9Ww6oeui4Q

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Алткойни новини

Топ анализатор предрича 200% скок на Етериум срещу Биткойн (ETH/BTC)

Крипто стратегът Майкъл ван де Поуп каза на своите 443,000 последователи в Twitter, че е в рамките на възможното Етериум да скочи с 200% срещу Биткойн (ETH/BTC) през следващите месеци.Той обаче предуп...
ОКТ. 16, 2021 14:15 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Етериум скоро ще достигне $4,900 - според Fundstrat

Етериум биковете могат да насочат погледа си към нов исторически връх, ако ETH успее да пробие ценовото ниво от $4,030. В такъв случай, според анализаторите на компанията, подновеният импулс може да т...
ОКТ. 16, 2021 11:48 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

XRP се превърна в криптовалута номер едно във Великобритания

Британските инвеститори на дребно избират XRP пред другите криптовалути, ADA е на второ мястоДанните, споделени от eToro, посочват, че през третото тримесечие на тази година инвеститорите на дребно въ...
ОКТ. 15, 2021 22:45 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Binance ще проведе парачейн търг за Polkadot (DOT)

В секцията Новини в блога на платформата Binance обяви бъдещата подкрепа за търга за слотове за Polkadot Parachain, който ще се проведе през ноември 2021 г. Повече подробности за участниците ще бъдат ...
ОКТ. 15, 2021 17:24 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света