НАЧАЛО Други

Над 50% от крипто борсите могат лесно да бъдат хакнати

ОКТ. 10, 2018 09:04 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Над 50% от крипто борсите могат лесно да бъдат хакнати

Последните страхове в крипто пазара са частично свързани със серията хакове, които в продължение на години са измъчвали крипто борсите.

 


Проблемът с хакерите се е влошил тази година, тъй като инцидентите се случват ежедневно и на големи крипто фирми, които логично човек да си мисли, че заради статута си имат по-добри мерки за сигурност.

Последните от тези хакове се случиха преди 2 седмици, когато хакери откраднаха около $59 милиона Zaif, крипто борса в Япония. Докладите показват, че хакът е настъпил през втората седмица на септември, а компанията е загубила около 5 965 BTC, всеки от които е на стойност над $ 6000. Борсата загуби и известна сума в Биткойн Кеш и Monacoin.

Може да си помислите, че тези скорошни събития биха подтикнали крипто борсите да засилят сигурността си, но това не изглежда да е така. Последното нещо в списъка със задачи за крипто инвеститори е да загубят всичките си инвестиции в този див пазар и не поради нестабилност, а по-скоро небрежност от името на крипто обмена, който също притежава повечето онлайн крипто портфейли.

Неотдавнашно проучване разкри, че крипто борсите не са в състояние да предпазят клиентите си. Крипто тенденцията се променя всеки ден, но едно нещо, което все още остава непроменено, е хакерство и трябва да се третира като значителен проблем.


Изследване, проучващо над 100 борси със значителен дневен обмен, надхвърлящ $1 милиона, разкри, че тези борси все още имат големи вратички, които хакерите могат лесно да експлоатират.


Пропуските включват обмен, позволяващ на нови потребители да създават профили с проследяем email адрес, без потвърждаване него, създаване на профили, разрешаване на пароли с по-малко от 8 думи, липса на двуфакторното удостоверяване и разрешаване пароли, или само с цифри, или само с букви. Само 4% от 100-те крипто борси излязоха перфектни за сигурността на домейни, тревожна цифра, като се има предвид скоростта, с която се появяват инциденти свързани с хакерски атаки.

Резултатите бяха изненадващи, тъй като някои огромни имена не успяха да постигнат своя статут. Binance, например, е най-голямата борса по обем на търговия, но е 17-та в списъка на най-сигурните крипто борси. Доколкото пазарът на крипто продължава да процъфтява, хакерите ще бъдат наоколо, за да се възползват от всякаква грешка и е крайно време крипто борсите да ги вземат на сериозно.

https://t.me/joinchat/GVKUGRH2XQaG9Ww6oeui4Q

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Crypto Book
Свалете БЕЗПЛАТНО '10 Златни Правила на Крипто Инвеститора'

Научете всичко, което трябва да знаете за инвестиции в Биткойн и други криптовалути директно от хора с 7 годишен опит в сферата

warning

ВАЖНО: Ние никога няма да ви пращаме спам или да продаваме данните ви на трети лице.

Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Други новини

Crypto.com с регулаторно одобрение от Малта

Според съобщение от 24-ти ноември Органът за финансови услуги на Малта, или MFSA, е дал принципно одобрение на Crypto.com за два финансови лиценза: 'Лиценз за Финансова Институция' и 'Лиценз за Виртуа...
НОЕ. 28, 2020 23:20 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Ето колко Биткойн са изкопали Bitfarms през третото тримесечие

От юли до септември Bitfarms добиват 535 BTC при $7500 за монета. За сравнение, компанията е добила 815 BTC през второто тримесечие при средна цна от $5075.Вината е на халвингаКомпанията също завърши ...
НОЕ. 27, 2020 23:37 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Сатоши Накамото предполагаемо е създал Биткойн в Лондон

Няколко фактора сочат, че псевдонимният създател на Биткойн е действал от столицата на Обединеното кралство. Това се базира на стила на писане на Накамото, модела на дейност и съдържанието на генезисн...
НОЕ. 27, 2020 14:04 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Търговският обем на Binance поставя нови рекорди

Биткойн е в рамките на $1,000 от най-високата си цена от $19,891, отчетена през декември 2017 г., търговията на крипто борсата Binance също достига нови висоти, с обем от над 37 милиарда долара през п...
НОЕ. 25, 2020 16:11 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света