НАЧАЛО Други

Над 50% от крипто борсите могат лесно да бъдат хакнати

ОКТ. 10, 2018 09:04 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Над 50% от крипто борсите могат лесно да бъдат хакнати

Последните страхове в крипто пазара са частично свързани със серията хакове, които в продължение на години са измъчвали крипто борсите.


Проблемът с хакерите се е влошил тази година, тъй като инцидентите се случват ежедневно и на големи крипто фирми, които логично човек да си мисли, че заради статута си имат по-добри мерки за сигурност.

Последните от тези хакове се случиха преди 2 седмици, когато хакери откраднаха около $59 милиона Zaif, крипто борса в Япония. Докладите показват, че хакът е настъпил през втората седмица на септември, а компанията е загубила около 5 965 BTC, всеки от които е на стойност над $ 6000. Борсата загуби и известна сума в Биткойн Кеш и Monacoin.

Може да си помислите, че тези скорошни събития биха подтикнали крипто борсите да засилят сигурността си, но това не изглежда да е така. Последното нещо в списъка със задачи за крипто инвеститори е да загубят всичките си инвестиции в този див пазар и не поради нестабилност, а по-скоро небрежност от името на крипто обмена, който също притежава повечето онлайн крипто портфейли.

Неотдавнашно проучване разкри, че крипто борсите не са в състояние да предпазят клиентите си. Крипто тенденцията се променя всеки ден, но едно нещо, което все още остава непроменено, е хакерство и трябва да се третира като значителен проблем.


Изследване, проучващо над 100 борси със значителен дневен обмен, надхвърлящ $1 милиона, разкри, че тези борси все още имат големи вратички, които хакерите могат лесно да експлоатират.


Пропуските включват обмен, позволяващ на нови потребители да създават профили с проследяем email адрес, без потвърждаване него, създаване на профили, разрешаване на пароли с по-малко от 8 думи, липса на двуфакторното удостоверяване и разрешаване пароли, или само с цифри, или само с букви. Само 4% от 100-те крипто борси излязоха перфектни за сигурността на домейни, тревожна цифра, като се има предвид скоростта, с която се появяват инциденти свързани с хакерски атаки.

Резултатите бяха изненадващи, тъй като някои огромни имена не успяха да постигнат своя статут. Binance, например, е най-голямата борса по обем на търговия, но е 17-та в списъка на най-сигурните крипто борси. Доколкото пазарът на крипто продължава да процъфтява, хакерите ще бъдат наоколо, за да се възползват от всякаква грешка и е крайно време крипто борсите да ги вземат на сериозно.

https://t.me/joinchat/GVKUGRH2XQaG9Ww6oeui4Q

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Други новини

Положението в Китай всява паника на световните пазари

Рисковите активи по целия свят намаляват поради опасенията за последствията от наближаващия дефолт на китайския предприемач Evergrande.Въпреки този спад, се очаква Биткойн заедно с остатъка от крипто ...
СЕП. 20, 2021 18:25 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Morgan Stanley стартира специализиран екип за изследване на криптовалути

"Стартирането на този екип е в знак на признание за нарастващото значение на криптовалутите и други цифрови активи на световните пазари", казаха от банката.Morgan Stanley създава нов изследователски е...
СЕП. 20, 2021 13:25 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Coinbase влиза в партньорство с Имиграционната и митническа служба на САЩ

Съгласно споразумението, Coinbase са сключили договор за доставка на "софтуер за разработка на приложения като услуга" за Имиграционна и митническа служба на Съединените щати (ICE).Договорът влезе в с...
СЕП. 20, 2021 09:55 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Президентът на ЕЦБ нарича криптовалутите 'спекулативни' и 'подозрителни'

“Мисля, че трябва да [уточним], че са силно спекулативни, от време на време подозрителни и с висока интензивност по отношение на консумация на енергия, но те не са валута”, каза Лагард, говорейки в по...
СЕП. 19, 2021 16:50 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света