НАЧАЛО Други

Над 100 милиона потребители притежават криптовалути в Индия

ОКТ. 22, 2021 17:46 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Над 100 милиона потребители притежават криптовалути в Индия

Въпреки че са изправени пред регулаторни предизвикателства и проблеми с волатилността в Индия, търговията с криптовалути продължава да напредва по отношение на това, че е една от най-популярните инвестиционни възможности за индийците.

Според статистически данни, Индия е дом на най-големия брой собственици на крипто в света. Следват съответно САЩ и Русия на второ и трето място.


Защо търговията с криптовалути е популярна в Индия?


Една от основните причини, поради които криптовалутите успяха да наберат популярност в Индия, е фактът, че този актив предлага на инвеститорите шанс да увеличат парите си в синхрон с глобалните темпове на растеж.


По-голямата част от инвеститорите принадлежат към по-големи градове, които са проявили силен интерес към криптовалутите и са инвестирали парите си в крипто, за да получат допълнителен доход.


Криптовалутите са успели да задържат вниманието на индийските инвеститори, след като Резервната банка на Индия отмени забраната за дигитални валути през март 2020 г. Борсите за криптовалути, установени в страната, записаха значителен скок в обемите на търговия, последван от увеличаване на добавянето на потребители и продължават да получават голям трафик от хора, които се интересуват от инвестиране в пространството.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ
Обемът на търговия на Binance достигна невероятните $100 милиарда за един ден


Zerodha, водеща борсова платформа в Индия, стана свидетел на миграция на инвеститорията към търговия с крипто. Докато закупуването на акции остава една от любимите инвестиционни алтернативи на хората, криптовалутите стават все по-популярни поради по-високата си доходност.


Междувременно данните, събрани от BrokerChooser, разкриха, че САЩ държат второто място в списъка с 27.4 милиона, следвани от Русия с 17.4 милиона и Нигерия с 13 милиона.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (3)
Изкажете мнение
Още Други новини

Казахстан обмислят изграждането на АЕЦ за копаене на криптовалути

Ядрената алтернатива за снабдяване на енергийната система на страната е доста непопулярна сред гражданите. Въпреки това президентът Касим-Жомарт настоява, че предложението има за цел "да увеличи прино...
НОЕ. 28, 2021 18:09 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Shiba Inu навлиза в метавселената представяйки блокчейн гейминг

Shiba Inu, след като достигна най-високата си стойност от $0.000088, оттогава е в низходяща спирала и не успява да повтори възходящите си движения отпреди месец.Репутацията на Shiba Inu (SHIB) на "мем...
НОЕ. 28, 2021 13:40 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Служител на Celsius отстранен след слухове за ареста на финансовия директор на компанията

"Наскоро бяхме информирани за полицейско разследване в Израел, включващо служител“, написаха от Celsius в Twitter. "Въпреки че това по никакъв начин не е свързано с времето или работата на служителя в...
НОЕ. 28, 2021 15:50 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Инвестиционна компания купи виртуални недвижими имоти за $2.5 милиона

По-конкретно, Tokens.com закупи 116 парцела виртуална земя за общо 618,000 MANA - валутата на Decentraland, според съобщение на компанията. Твърди се, че покупката представлява най-голямата сделка от ...
НОЕ. 28, 2021 01:17 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света