НАЧАЛО Други

Началник на щаба на Белия дом говори за Биткойн и федералния резерв

ДЕК. 19, 2018 08:35 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Началник на щаба на Белия дом говори за Биткойн и федералния резерв

Новият шеф на щаба Белия дом, Мик Мълвани смята, че Биткойн е уникален финансов актив поради способността му да избягва намесата на правителството.През 2016 гoдина, по време на вечеря с John Birch Society Мълвани изтъква Биткойн като валута, която "не може да бъде манипулирана от никакво правителство". Според списанието Mother Jones, Мълвaни също разкъса Федералния резерв, защото "oбезцени долара" и "задушава икономическия растеж".

Мълвани не е първото голямо назначение от президента, който подкрепя Биткойн и крипто. През септември, избраният от Тръмп за ръководител на Комисията за ценни книжа и борси (SEC), Елад Ройсман, официално встъпи в длъжност. През юни Ройсман издаде изявление, което гласи:

SEC трябва да проучи и преразгледа своите правила, регулации и насоки, за да гарантира, че те все още работят по предназначение за изпълнение на мисията на им. Това напоследък се проявява в области като защитата на данните и киберсигурността, както и появата на нови инвестиции и технологии, като ICO и блокчейн.

От съществено значение е SEC да подхожда към тези нови предизвикателства по справедлив и прозрачен начин, да осигурява яснота и сигурност на пазарите и инвеститорите, и да прилага законите и подзаконовите актове, които държат участниците на пазара отговорни.

Ройсман се присъединява към комисаря Хестър Пиърс, който открито подкрепя одобрението на Биткойн ETF.


Пиърс публикува изявление през юли, изразявайки несъгласието си с отхвърлянето от SEC на ETF предложен от близнаците Уинкълвос.

Ако трябваше да одобрим предложението за ETP, инвеститорите биха могли да изберат дали да купуват или не. Действията на комисията днес лишават инвеститорите от този избор. Не признавам ролята на пазач на иновациите - роля, която е много различна (и всъщност несъвместима) с нашата мисия да защитаваме инвеститорите, да стимулираме формирането на капитал и да улесняваме справедливите, организирани и ефективни пазари. Следователно, аз не съм съгласен.

Тази година Тръмп създаде и нова работна група, предназначена за борба с кибер измамите, включително дигитални валути. Обявена през юли в изпълнителна заповед, Специалната Група за Пазарна Неприкосновеност и Потребилтелски Измами (TFMICF), планира да "разследва и преследва престъпления, свързани с измами".


Заместник-главният прокурор Род Й. Розенщайн ръководи работната група, която ще постави акцент върху кибер измамите, насочени към възрастните, ветераните и войници.


https://t.me/joinchat/GVKUGRH2XQaG9Ww6oeui4Q

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Други новини

SkyBridge събира $100 милиона за Algorand фонд - подава документи за ETF крипто компания

В разговор пред CNBC основателят на SkyBridge и бившият директор по комуникациите на Белия дом Антъни Скарамучи заяви, че фирмата е събрала над $100 милиона за наскоро обявения Algorand фонд. Той доба...
СЕП. 16, 2021 20:34 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Какво да очакваме от крипто пазара до края на 2021 година?

В ново интервю за Real Vision Finance Пал казва, че очаква Биткойн и крипто пазарите да претърпят значителен подем до края на годината.“Най-общо казано, последното тримесечие на годината е, когато идв...
СЕП. 16, 2021 19:17 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Cardano загатва за значителни партньорства в бъдеще

Негативната страна на крипто общността изрази съмнение дали това изобщо ще се случи, камо ли да се случи навреме. Независимо от това, с този основен момент, който вече официално мина, вниманието се на...
СЕП. 16, 2021 17:41 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

AMC ще приемат плащания в Етериум, Лайткойн и Биткойн Кеш

AMC Theaters, най-голямата верига киносалони в света, обяви, че ще приема повече криптовалути като метод на плащане до края на 2021 г. Криптовалутите, които ще поддържа, включват Биткойн, Етериум, Лай...
СЕП. 16, 2021 16:45 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света