НАЧАЛО Регулации

На срещата на Г-20 ще се обсъждат крипто регулациите

ЮНИ. 10, 2019 20:51 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 На срещата на Г-20 ще се обсъждат крипто регулациите

В окончателното си изявление, финансовите министри и ръководителите на централните банки от Г-20 обърнаха специално внимание на криптовалутите и регулациите на дигиталните активи, наред с неотложните теми като глобалните икономики и търговските войни.


На 9-и юни, водещите фигури, представляващи Г-20, приключиха двудневна среща, която се проведе в Фукуока, Япония. Най-вече те се съсредоточиха върху глобалните икономически удари, причинени от сериозните търговски и геополитически рискове. Темите за дигиталните активи и регулациите също не бяха пропуснати.


Криптовалутите носят със себе си значителни ползи


Главните финансови политици от 20-те най-големи световни икономики посетиха Фукуока за предварителното събиране преди срещата на Г-20, която ще се проведе в Осака на 28-29 юни. Сред другите поканени участници бяха много световни организации като МВФ, Световната банка, Световната търговска организация и ООН. Всички са готови да обсъдят криптовалутите, блокчейн и свързаните с тях регулаторни въпроси.

В последното си изявление, министърът на финансите на Г-20 и ръководителите на централните банки заявиха, че криптовалутите "могат да донесат значителни ползи за финансовата система и за по-широката икономика". Те вярват, че те не представляват заплаха за глобалната финансова стабилност на този етап, но разбира се това не променя факта, че ще "останат бдителни към рисковете”.

Сред другите важни теми финансовите лидери подчертаха, че засилването на търговските напрежения представлява сериозен риск за световната икономика. Също така, Г-20 за първи път ще обсъди предизвикателствата, които стоят пред световната икономика, породени от застаряването на населението. Друга ключова тема беше реформата на международните данъчни политики, тъй като те се отнасят до технологичните гиганти като Facebook, Google и Amazon.


Темата за финтех


На семинара на срещата на Г-20 относно новите технологии, ръководителят на МВФ, Кристин Лагард не пропусна да спомене дигиталните активи. Нейната реч, обещаващо озаглавена „Следващи стъпки за международно сътрудничество във финтех“, подчерта значението на хармонизиран регулаторен подход към крипто активите.


От решаващо значение е да продължим международния диалог за финансовите технологии. Интегрирането на различни национални подходи към крипто активи, небанкови финтех посредници и управлението на данните е от решаващо значение.

https://twitter.com/IMFNews/status/1137269904242085893Няколко международни организации в момента работят по определяне на глобални регулаторни стандарти и препоръки за дигиталните активи. Страните от Г-20 вече признават Специалната група за финансови действия (FATF) като един такъв глобален орган за определяне на стандарти в областта на борбата с изпирането на пари чрез криптовалутните активи.


Друго предложение, което се разглежда, е създаването на регистър на операторите на борси за криптовалути на ниво Г-20.


Планове като този, ако бъдат приети от участниците в срещата на Г-20, имат потенциала да променят ландшафта на криптовалутното пространство и да доведат до масово приемане. Това е добър знак, че световните лидери бавно, но постепенно започват да се фокусират върху криптосферата.

https://t.me/joinchat/GV\KUGRH2XQaG9Ww6oeui4Q

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (1)
Изкажете мнение
Още Регулации новини

Забраната на криптовалутите в Русия изглежда все по-малко вероятна

Лидерът на Русия откри видеоконференция в сряда с членове на руското правителство, като каза, че би искал "да започне с проблем, който в момента е в светлината на прожекторите – регулирането на крипто...
ЯНУ. 27, 2022 18:49 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Комисията по ценни книжа на САЩ разследва услугите за крипто кредитиране

Според доклад, публикуван в Bloomberg, SEC провежда разследване на услугите за кредитиране на дигитални активи. Съобщава се, че основният фокус на разследването е около това дали услугите за крипто кр...
ЯНУ. 27, 2022 20:59 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Администрацията на Байдън подготвя национална стратегия за дигиталните валути

Според нов доклад на Bloomberg, редица неназовани вътрешни лица разкриват, че висши служители на администрацията планират да разкрият изпълнителна заповед, която ще предостави подробности за регулатор...
ЯНУ. 26, 2022 14:06 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Русия иска да забрани употребата и копаенето на криптовалути

Този ход е последният в глобалната репресия срещу криптовалутите, тъй като правителствата от Азия до Съединените щати се притесняват, че частно управляваните и силно нестабилни дигитални валути могат ...
ЯНУ. 23, 2022 00:58 3 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света