НАЧАЛО Други

На Santander им бе отказано обжалване срещу бразилска крипто борса

ЮНИ. 19, 2019 06:22 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 На Santander им бе отказано обжалване срещу бразилска крипто борса

На голяма испанска банка Santander е отказано обжалване относно решение на Съда на щата Сао Пауло по дело срещу крипто борсата Mercado Bitcoin.

Срещу Santander беше образувано дело от бразилската борса Mercado Bitcoin през 2018 година, след като банката затвори сметката на борсата по свое усмотрение. Финансовата институция, която има клонове в Латинска Америка, се позова на опасения относно произхода на средствата в сметката поради естеството на дейностите на крипто борсата.

 

Над 1 милион реала (около $350 000) бяха заключени, но впоследствие съдът нареди на Santander да освободи средствата.Освен това, банката трябва да заплати месечна глоба в размер на 1% лихва зазаключените средства, което възлиза над 200 000 реала ($ 51 000).

 

Днешното решение отхвърли допълнителна жалба и потвърди предишното отсъждане, което принуждава Santander да върнат средстватаи да платят глобата.

 

Крипто борсите и преди са срещали проблеми стова банки да затварят сметките им, тъй като някои финансови институции смятат,че криптовалутната индустрия е твърде нерегулирана и / или нестабилна, за да осъществява бизнес с фирми в пространството.

 

Миналия май, от финландският крипто портфейл PrasosOy заявиха, че са на крачка от затваряне, тъй като повечето финландски банкивече няма да правят бизнес с тях. Според съобщенията, банките бяха загрижени,че бизнесът с Prasos Oy би се сблъскал с действащите финландски закони за борба с изпирането на пари.

 

През април миналата година, три чилийскикрипто борси подадоха жалби до апелативен съд заради сметките им, които бяха замразени от банките през март. Банките Itau Corpbanca и Scotiabank заключиха сметките за борсите BUDA и CryptoMKT, а публичната банка Banco del Estado deChile замрази сметката на Orionx, както и на BUDA и CryptoMKT.

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Други новини

Инвестиционна компания купи виртуални недвижими имоти за $2.5 милиона

По-конкретно, Tokens.com закупи 116 парцела виртуална земя за общо 618,000 MANA - валутата на Decentraland, според съобщение на компанията. Твърди се, че покупката представлява най-голямата сделка от ...
НОЕ. 28, 2021 01:17 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Newegg официално потвърдиха, че ще приемат плащания в Shiba Inu (SHIB)

Съобщението беше направено в загадъчния туит, публикуван от официалния акаунт в Twitter на криптовалутата и ръководителя на проекта Шитоши Кусама.Coming soon to Newegg...$SHIB https://t.co/[email protected]
НОЕ. 27, 2021 14:19 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Adidas Originals обяви партньорство с Coinbase

"Партнирахме си с @Coinbase.", написаха Adidas Originals в туит в сряда.  We’ve partnered with @coinbase. Probably nothing.— adidas Originals (@adidasoriginals) November 24, 2021Coinbase потвърди парт...
НОЕ. 27, 2021 15:35 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Създателите на Pokémon Go разработват метавселена в реалния свят

Понастоящем функцията е достъпна за потребителите на Fold App, за да играят в бета версия, което им позволява да печелят Биткойн (BTC) и предимства в приложението, като изследват физическата си среда....
НОЕ. 26, 2021 18:41 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света