НАЧАЛО Други

Мъж обикаля света за 2 седмици с крипто

ЮНИ. 8, 2019 17:56 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Мъж обикаля света за 2 седмици с крипто

Алекс Хобърн завърши обиколка по света само за две седмици след участие в състезанието Money2020 Payments, използвайки само Биткойн и други криптовалути, съобщават от Forbes.


Телевизионната личност пътуваше в 15 страни като "Crypto" екипа му, победи три други отбора ("Cash", "Card" и "Wearables"), пресичайки финалната линия, макар че загуби от oтбор "Mobile" спрямо събраните точки.

Хобърн вече изгради своята слава по-рано в противоречивото телевизионно предаване The Circle. Но сега той направи още по-голямо име, след като успя да пропътува огромно разстояние, купувайки билети и храна само срещу биткойн и други криптовалути. Пътуването започна от Великобритания, продължи през Канада и САЩ,  след това Хонг Конг и завърши през Близкия изток и Източна Европа преди финалната спирка в Амстердам, Холандия.

Това, което го прави забележително е, че Хобърн не е имал предишен опит с Биткойн и истинското предизвикателство е било да се среща с крипто личности и да използва интернет за намиране на крипто търговци:

Като цяло най-лесните части бяха хотелите и полетите. Имаше посредници, които приемаха Биткойн и криптовалути в замяна на резервация на тези неща ... Имаше много магазини и търговци, които казваха, че приемат дигитални активи, но не успяхме да ги използваме. Един магазин в Ирландия имаше символа на биткойн на прозореца, но човекът зад щанда не знаеше какво е Биткойн.

Услуга, наречена Bitrefill, се оказа огромна помощ, като чрез нея пътъшественика си купува ваучери с биткойн, които търговците приемат в магазините. Хобърн обясни:

Това е като "задна вратичка" в правилата - да можете да използвате тези видове услуги, за да плащате за стоки и услуги като Starbucks или Uber чрез трета страна. Плащах и на хората в Биткойн и крипто, използвайки Wirex, които след това щяха да купят това, което ми трябваше.

https://t.me/joinchat/GV\KUGRH2XQaG9Ww6oeui4Q

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Други новини

България проучва възможности за крипто плащания

Василев заяви, че продължават разговорите с играчите на крипто индустрията, както и с централната банка. Министърът, който отказа да даде повече подробности, затвори вратата за възможността страната д...
ЯНУ. 24, 2022 22:10 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Twitter стартира проверка на NFT профилни снимки

Разбира се, може да “притежавате” тази анимационна маймуна в снимката на вашия профил, в смисъл, че токенът е прикрепен към вашия Етериум адрес в леджъра – но какво пречи на някой просто да щракне с д...
ЯНУ. 24, 2022 15:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Google Pay наема бивш изпълнителен директор на PayPal за разширяване на крипто услугите

Според Bloomberg, Google Pay, един от водещите цифрови портфейли за плащания, е наел бившия изпълнителен директор на Paypal Арнолд Голдбърг, в опит да разшири и ускори своите крипто операции.Google на...
ЯНУ. 24, 2022 11:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Майкъл Новограц предложи облог за $1 милион на Биткойн критика Питър Шиф

Новограц предложи на най-знаменитият Биткойн критик облог за $1 милион спрямо често повтаряното предсказание на Шиф, че пазарът на криптовалути ще се срине.Крипто магнатът залага, че Биткойн ще се тър...
ЯНУ. 23, 2022 21:47 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света