НАЧАЛО Крипто Крими

Продължава кампанията за обезщетение на Mt. Gox

МАР. 21, 2019 20:13 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Продължава кампанията за обезщетение на Mt. Gox

Mt. Gox притежава над 141,000 BTC и повече от 142,000 BCH.


Обменът беше ограбен 2014 година.


Крадците откраднаха около 850,000 BTC (тогава еквивалента на около 450 милиона долара, но днес струват милиарди). Докато част от средствата са върнати, повечето потребители все още чакат. Но още колко ще чакат?

Бившият главен изпълнителен директор, Марк Карпелес, прекарва една година в японски затвор, въпреки че продължава да държи на своята невинност.

Доклад установи, че дъмпингът на Биткойн от Mt. Gox на пазара вероятно е саботирал ралито през лятото на 2018 година.

И наскоро се оказа, че Карпелес вероятно ще избегне по-дълъг период от време в затвора, като излежава присъда от четири години затвор.

Според доклад, публикуван от Mt. Gox попечителят Нобуаки Кобаяши, борсата все още има над 141,000 BTC и 142,000 BCH. Кобаяши е натоварен с връщането на тези средства на потребителите.

Докладът предизвика вълнение в интернет, като публикации в Twitter твърдяха, че решението за връщане на всички тези средства е било взето.


Докато Mt. Gox може да има почти 70 милиарда йени или $ 631 965,561 USD в BTC и BCH, като обезщетението вероятно е много повече.

Допълнителни документи говорят за това как потребителите ще бъдат уведомявани, ако искането им за средства е одобрено или отхвърлено въз основа на това дали са подадени онлайн или по електронната поща. Попечителят казва:
След няколко дни довереникът за рехабилитация ще предостави резултатите от одобрението или неодобрението на исканията за рехабилитация, свързани с обмена, на потребители, които са подали исканията си за възстановяване, свързани с обмена.

Въпреки това, от преглед на японските легални документи, публикувани на сайта на Mt. Gox, изглежда, че средствата могат да се очакват около май най-рано.


https://t.me/joinchat/GVKUGRH2XQaG9Ww6oeui4Q

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Крипто Крими новини

Крипто трейдър бе осъден да лежи 42 месеца в затвора за измама

Министерството на правосъдието на Съединените щати (DOJ) заяви, че 25-годишният Джеръми Спенс е поискал милиони чрез фалшиви изявления, "включително, че търговията с крипто на Спенс е била изключителн...
МАЙ. 12, 2022 18:16 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Измамници в Турция се представят за Binance

Binance TR, турският клон на крипто борсата, предупреди инвеститорите в региона за продължаващ опит за измама, който е насочен към крипто инвеститори чрез фалшиви билбордове и реклами с логото на Bina...
МАЙ. 9, 2022 13:20 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

САЩ наложи санкции на крипто миксера Blender за пране на пари

Blender е базиран на Биткойн инструмент, използван от крипто инвеститорите, за да прикрият транзакциите си. Съобщава се, че миксерът е улеснил прехвърлянето на BTC на стойност над $500 милиона от нача...
МАЙ. 8, 2022 02:39 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

САЩ предлагат $15 милиона награда за информация свързана с рансъмуер групата Conti

Наградите включват $10 милиона за „идентификация и/или местоположение“ на ключови лидери на групата и $5 милиона за информация, водеща до арестите на всеки, участващ в „рансънуер инцидента на Conti“.П...
МАЙ. 7, 2022 17:45 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света