НАЧАЛО Крипто Крими

Продължава кампанията за обезщетение на Mt. Gox

МАР. 21, 2019 20:13 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Продължава кампанията за обезщетение на Mt. Gox

Mt. Gox притежава над 141,000 BTC и повече от 142,000 BCH.


Обменът беше ограбен 2014 година.


Крадците откраднаха около 850,000 BTC (тогава еквивалента на около 450 милиона долара, но днес струват милиарди). Докато част от средствата са върнати, повечето потребители все още чакат. Но още колко ще чакат?

Бившият главен изпълнителен директор, Марк Карпелес, прекарва една година в японски затвор, въпреки че продължава да държи на своята невинност.

Доклад установи, че дъмпингът на Биткойн от Mt. Gox на пазара вероятно е саботирал ралито през лятото на 2018 година.

И наскоро се оказа, че Карпелес вероятно ще избегне по-дълъг период от време в затвора, като излежава присъда от четири години затвор.

Според доклад, публикуван от Mt. Gox попечителят Нобуаки Кобаяши, борсата все още има над 141,000 BTC и 142,000 BCH. Кобаяши е натоварен с връщането на тези средства на потребителите.

Докладът предизвика вълнение в интернет, като публикации в Twitter твърдяха, че решението за връщане на всички тези средства е било взето.


Докато Mt. Gox може да има почти 70 милиарда йени или $ 631 965,561 USD в BTC и BCH, като обезщетението вероятно е много повече.

Допълнителни документи говорят за това как потребителите ще бъдат уведомявани, ако искането им за средства е одобрено или отхвърлено въз основа на това дали са подадени онлайн или по електронната поща. Попечителят казва:
След няколко дни довереникът за рехабилитация ще предостави резултатите от одобрението или неодобрението на исканията за рехабилитация, свързани с обмена, на потребители, които са подали исканията си за възстановяване, свързани с обмена.

Въпреки това, от преглед на японските легални документи, публикувани на сайта на Mt. Gox, изглежда, че средствата могат да се очакват около май най-рано.


https://t.me/joinchat/GVKUGRH2XQaG9Ww6oeui4Q

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Крипто Крими новини

Tether е глобен за пореден път

Tether беше глобен с $41 милиона долара в петък от Комисията за търговия със стокови фючърси на САЩ (CFTC) поради липса на достатъчно парични резерви, достатъчно консистентно, за да се каже, че едноим...
ОКТ. 21, 2021 10:47 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Измамници откраднаха $1.4 милиона в Биткойн през приложения за запознанства

Scammers stole $1.4 million through Bitcoin dating app scam, says report https://t.co/68wlzQ2HtR— iMore (@iMore) October 14, 2021Потребителите на iPhone губят $1.4 милиона от крипто измамнициПотребите...
ОКТ. 15, 2021 08:44 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Заплашват студент с нож заради неговия Биткойн

Жертвата е била заплашена с нож само няколко дни след като се е записала в християнския университет в Кентърбъри, където споменала за въпросните криптовалути на своя съквартирант.По време на 20-минутн...
ОКТ. 13, 2021 20:32 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Създател на NFT проект изчезва с близо $3 милиона в Етериум

Изглежда, че създателят на популярната серия NFT Evolved Apes се е укрил с инвестиционни средства на стойност $2.7 милиона. "Evil Ape", псевдонимът на създателя, вече не е в социалните медийни платфор...
ОКТ. 6, 2021 14:36 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света