НАЧАЛО Блокчейн

Мрежата на Filecoin бе спряна на 19-ти декември

ДЕК. 21, 2020 21:43 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Мрежата на Filecoin бе спряна на 19-ти декември

Децентрализираният протокол за съхранение Filecoin (FIL) спря на 19-ти декември, тъй като грешка причинява нестабилност в мрежата.

Според доклад за състоянието на проекта, издаден от екипа на Filecoin:


"Мрежата на Filecoin е спряна, като повечето възли са заседнали на блок 336459 с несъответстваща грешка при изчисляване на състоянието поради неопределено поведение.


Въз основа на хронологията, посочена в актуализацията на състоянието, отнема по-малко от четири часа на екипа разработчици на Filecoin да реши проблема. Като част от решението, миньорите трябваше да актуализират до новия клиент на Lotus.


Поради прекъсване на работата на мрежата борси като HBTC и KuCoin връчиха известия на своите потребители, съобщавайки за спиране на FIL депозити и тегления. Към момента на писане и двете платформи все още не са променили решението си.


Всъщност екипът на Filecoin посъветва борсите да деактивират депозитите и тегленията, докато се почувстват добре със състоянието на веригата. Понастоящем FIL намалява с повече от 7% през последния 24-часов период на търговия.


Според главния изпълнителен директор на TokenSoft Мейсън Борда, прекъсването на мрежата не е повлияло на Wrapped Filecoin (wFIL). Както бе съобщено по-рано, Tokensoft и Anchorage стартираха wFIL за използване на Етериум блокчейна още през ноември.


По това време Filecoin тъкмо беше прекрачил прага на 1 ексбибайт или EiB, мрежово съхранение, еквивалентен на около 1 милиард гигабайта. Тази цифра сега е 1,48 EiB с над 854 активни майнери според данните от Filecoin.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Блокчейн новини

Bancor представя нови стейкинг пулове и нов защитен механизъм

Bancor е основан през 2017 г. и е първият DeFi протокол, който въвежда AMMs в блокчейна. Базираната на Етериум платформа за обмен и кредитиране също така позволява на потребителите да печелят награди ...
ДЕК. 1, 2021 18:42 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

AMC и Sony ще раздадат NFT на купилите предварително билети за 'Spiderman'

AMC разширява своята привързаност към блокчейн до безплатни бонуси, които получавате с предварително поръчани билети. Веригата театри и Sony Pictures раздават 86,000 NFT на членове на Stubs Premiere, ...
НОЕ. 29, 2021 11:17 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Този протокол нарасна с над 1,500% за 10 дни

Появата на Boba Network предизвика някои установени L2 решения.Решенията на L2 виждат солидна доминантност от Arbitrum, но за второто място има ожесточена конкуренция от известно време.Някога това беш...
НОЕ. 28, 2021 19:40 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Виталик Бутерин предлага временно решение за проблемите с таксите на Етериум

Модификацията на EIP4488 беше предложена преди три дни в хранилището на GitHub за предложения за подобрение на Етериум от Бутерин и Дитрихс. EIP4488 има за цел намаляване на разходите за 'roll-ups' с ...
НОЕ. 28, 2021 22:35 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света