НАЧАЛО Други

Може ли златото да елиминира крипто волатилността и да стабилизира пазара?

ОКТ. 30, 2018 11:37 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Може ли златото да елиминира крипто волатилността и да стабилизира пазара?

Всеки, който знае нещо за криптовалутите, ще ви каже, че са изключително нестабилни.

Не е нужно да сте експерт или дори да сте наистина замесени в това пространство, за да видите, че цените се движат хаотично от самото начало.


Много инвеститори и особено онези, които силно подкрепят масовото приемане и ежедневната употреба на крипто, искат тази колебливост да се разсее, а гражданите на страните, изправени пред финансова криза и инфлация, са отчаяни, за да се стабилизират и да им помогнат да възстановят икономиките си.

Страни като Венецуела и Турция са примери за места, където националната валута рязко потъва и се нуждаят от стабилни начини да съхраняват спестяванията си и да купуват ежедневно стоките и услугите, от които се нуждаят.

Златото винаги е било стълб на стабилност за инвеститорите. Във времена на икономическа рецесия, златото се разчита като стабилен и сигурен склад на стойност, но също така не е най-добре да се използва като валута, тъй като не разполага с нивото на ликвидност, която валутата като долара има и често се търгуват за различни стойности на улицата от дилъри на стоки.

Stablecoin, подкрепен от златото, може да бъде точната формула за стабилност, която е толкова отчаяно необходима в много страни по света. Златото може да действа като стабилизираща сила зад новата блокчейн технология, която ще позволи на криптовалутите да осигурят спешно необходимата стабилност, за да вървят заедно със своите важни случаи и способности на използване.

Във Великобритания, Кралският монетен двор влезе в крипто играта, когато реши да издаде крипто, подкрепено от злато, наречено RMG. Златото е очевидна връзка за изваждането на волатилността от уравнението, но новосъздадените компании експериментират и с други криптовалути, подкрепяни от благородни метали и движението се разпространява до точката, където сме свидетели на токенизацията на всякакви скъпоценни природни ресурси.

Швейцарската компания Open Mineral обяви плановете си да разработи блокчейн система за търговия с минерали и смята, че ще опрости целия процес. Благородните метали и други ценни природни ресурси могат да се включат в симбиотична връзка със сектора на криптовалути и си предоставят взаимно съответните им предимства.

https://t.me/joinchat/GVKUGRH2XQaG9Ww6oeui4Q
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Други новини

Нов проект раздава безплатни криптовалути

Глобалните амбиции на WorldcoinСам Алтман, бивш президент на Y Combinator и настоящ главен изпълнителен директор на OpenAI, официално представи Worldcoin, приблизително четири месеца след като новинат...
ОКТ. 23, 2021 03:44 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Инвестиционeн гигант се насочва към търговията с криптовалути

Pimco, инвестиционен посредник на стойност $2 трилиона, потенциално може да започне да търгува с криптовалути на спот пазара, потвърди главният инвестиционен директор на фирмата Даниел Ивасцин пред CN...
ОКТ. 22, 2021 12:53 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Diem Association: 'Ние не сме Facebook'

Американските законодатели поставиха под съмнение дали е правилно да се позволи на Facebook, а оттам и на Diem, да управляват криптовалута, предвид опасенията за поверителността, повдигнати през после...
ОКТ. 22, 2021 17:05 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Над 100 милиона потребители притежават криптовалути в Индия

Според статистически данни, Индия е дом на най-големия брой собственици на крипто в света. Следват съответно САЩ и Русия на второ и трето място.Защо търговията с криптовалути е популярна в Индия?Една ...
ОКТ. 22, 2021 17:46 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света