НАЧАЛО Биткойн Алткойни

Може ли цената на Polkadot (DOT) да достигне $20?

ЯНУ. 17, 2021 00:55 3 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Може ли цената на Polkadot (DOT) да достигне $20?

Биткойн направи значителни движения тази година, но алткойните тепърва наваксват.

 

След като цената на Биткойн започне да се стабилизира, пазарната среда става по-добра за алткойните да започнат своя възход.


Един от най-силно представящите се през 2021 г. е Polkadot, тъй като тази криптовалута прави нови върхове за всички времена всеки ден. Цената на Polkadot се повиши с 85% през 2021 г. и 75% през последните седем дни, надминавайки XRP по пазарна капитализация.


Цената на DOT се насочва към $20 или повече


(1-дневна графика на DOT/USDT - източник TradingView)

Дневната графика на Polkadot показва заоблено дъно през последното тримесечие на 2020 г. Оттогава се получи красиво обръщане на подкрепа / съпротива на нивото $4,55, което доведе до по-голям ръст.


Това възходящо продължение започна с масивно рали до $10, след което зоната на търсене (сивата кутия), се задържа като подкрепа, и нови нива нива на Фиб разширение се очертаха.


Един от значителните региони е около $14.25-14.75, а вторият е $16-17, както показва графиката.


(1-дневна графика на DOT/USDT - източник TradingView)


Основният въпрос в момента е дали DOT е завършил текущия си тренд.


Ако това е така, важните региони, където може да има обръщане на подкрепа / съпротива се намират на фиб нивата 0,35-0,382 и 0,618-0,65.


Тези нива често се използват за предсказване къде такива корекции потенциално ще обърнат курса. В случая на Polkadot, те се привеждат в голяма степен с предишните нива на подкрепа или съпротива, а именно областите на $13 и $10,50. Това е мястото, където търговците трябва да следят за потенциални възможности за купуване.


За пореден път Polkadot най-вероятно ще коригира само когато Биткойн започне да спада значително. В противен случай, Polkadot и много други алткойни в момента са в добра позиция за по-голям възход.


Ако обаче настъпи корекция и Polkadot спадне, на графиките могат да бъдат определени нови нива за следващия импулсен ход.


В този случай Polkadot може да продължи да скача към $23-24 и вероятно дори $32-35 на по-късен етап от годината.


DOT / BTC се приближава до критичната зона на съпротива


(1-дневна графика на DOT/BTC - източник TradingView)


Дневната графика на Polkadot в двойката BTC показва огромен скок през последните дни. Този скок обаче се приближава до значителна зона на съпротива.


Това е логично и трябва да се подразбира, но не се препоръчва да влизате в сделка, когато цената се премести в зоната на съпротива.


Зоната от 0,00045000-0,00047000 сатоши е критична зона за пробив, тъй като това би предизвикало поредния силен импулсен ход нагоре.


Ако тази област бъде пробита и се обърне в подкрепа, вероятно ще видим продължение към откриване на нови цени за Polkadot.


Цената обаче най-вероятно тук няма да пробие нагоре. В този сценарий е възможна здравословна корекция, като търговците трябва да наблюдават региона от 0,00035000 сатоши, но също и зоната 0,00031500-0,00032250.


Нивото на подкрепа от $15 е жизненоважно


(2-часова графика на DOT/USD - Източник TradingView)


2-часовата графика показва силен възходящ тренд, но някои критични нива трябва да се задържат, за да продължи това рали.


В тази перспектива предишният връх от $15 трябва да се задържи като подкрепа. Ако тази зона се задържи, трябва да се поднови възхода до $20 или повече за Polkadot.


При неуспех да задържи зоната на подкрепа от $15, вероятно ще има значителна корекция. Следващите области за подкрепа са $12 и $10,75-11,25, което е корекция от 30-40%.


Въпреки това, Polkadot показва, че има голям потенциал за предстоящата година с един от най-големите скокове досега през 2021 г.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Crypto Book
Свалете БЕЗПЛАТНО '10 Златни Правила на Крипто Инвеститора'

Научете всичко, което трябва да знаете за инвестиции в Биткойн и други криптовалути директно от хора с 7 годишен опит в сферата

warning

ВАЖНО: Ние никога няма да ви пращаме спам или да продаваме данните ви на трети лице.

Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Алткойни новини

Търговията на CME фючърси на Етериум е меча в първия си месец

Точно както при Биткойн, Чикагската търговска борса пусна своите продукти, когато Етериум беше на път към рекорд за всички времена. Тогава не е изненадващо, че първият месец на търговията с фючър...
МАР. 1, 2021 11:30 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Cardano отчита невероятна търговска дейност

ADA токени на стойност над 5,17 милиарда долара смениха ръце за един ден. ADA / USD също стана най-търгуваната двойка на борсата Kraken, преди да се изплъзне на трето място. Двойката ADA / U...
ФЕВ. 28, 2021 19:11 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

ALPHA демоснтрира сила след интеграции с Binance Smart Chain и Compound

Alpha Finance Lab (ALPHA) претърпя пробив на цената на 25-ти февруари, тъй като поредица от важни партньорства доведоха до нов интерес към DeFi платформата. Данните от TradingView показват, че сл...
ФЕВ. 27, 2021 14:55 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Този алткойн е един от най-обещаващите проекти за 2021 година (видео)

В ново видео анализаторът и търговецът казва на своите 435,000 абонати, че вярва, че Litentry (LIT), протокол за агрегиране на идентичност, има забележителен потенциал за растеж."Когато излизам на лов...
ФЕВ. 27, 2021 15:44 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света