НАЧАЛО Алткойни Биткойн

Може ли Биткойн да стигне до $100 000?

ДЕК. 4, 2018 17:12 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Може ли Биткойн да стигне до $100 000?

Както всички вече знаят, 2018-а не е добра година за Биткойн. В заключителните седмици на 2017-а година, най-голямата криптовалута претърпя огромен ръст на стойността, като скочи до около $20 000.


Но този връх обаче бе кратък, тъй като цената на криптото се понижи в началото на 2018-а година. Биткойн загуби около 82% от пиковата си стойност по време на потъването на стойността.

Флагманската криптовалута се бори да поддържа позиция между мечия и бичия пазар. Най-лошият период на мечия пазар обаче, беше преди няколко седмици, когато от $6000, цената падна до около $3500. С това, значителна част от общата пазарна горна граница също е била ерозирана и това никак не е добра новина. В момента криптовалутата се бори да запази стойността си над $4000.


Инвестиране в Биткойн


Един от рисковете при инвестирането в Биткойн е, че той наистина не е свързан с някакъв базисен актив или стойност, което означава, че неговата стойност е диктувана изцяло от това, което другите хора са готови да платят за него. Ако хората искат повече, стойността му ще се изстреля. Ако не, цената може да се доближи до почти нула.

Въпреки лошото състояние на пазара през 2018 година, Биткойн привлича повече внимание от всякога. Стабилизацията на цените може да се дължи на скептицизма спрямо криптовалутите, както и на нестабилното крипто пространство.


Възможно ли е по-ниска цена да насърчи приемането?


Едно е сигурно - един цифров актив с висока цена по това време в развитието на крипто индустрията може да обезсърчи използването му. В такъв случай, по-ниска цена би могла да му помогне и да спечели доверието на хората. Всъщност текущите проблеми, пред които е изправен Биткойн, могат да бъдат сравнени с пукането на дотком балона в началото на новото хилядолетие.

Тогава Amazon загуби над 80% от стойността на акциите си. Днес индустрията е възстановена и Amazon е едно от най-ценните и големи предприятия в света, като наскоро стойността на компанията достигна $1 трилион. Същото може да се случи и с Биткойн.Как може да стигне до $100 000


Ако горепосочената теория се окаже вярна, през следващото десетилетие, с нарастването на търсенето, може да се види скока на цените на Биткойн. Разбира се, това е след като криптовалутите като цяло спечелят така нужното доверие. Ако крипто пространството обработва най-малко $500 милиарда (около 10%) от глобалните транзакции и Биткойн се използва в 35% от тях, тогава нещата могат да се променят за топ крипто токена.

Тъй като общото предлагане на Биткойн е ограничено до 21 милиона, лесно е да си представим как в този случай, цената за един Биткойн може да достигне $100 000. Въпреки това, ако нещата вървят на зле и хората се ограничават от използването му, цената може да спадне почти до нула. Това е доста рискова инвестиция, но е такава, която може да донесе изключителни печалби, ако всичко е наред.

https://t.me/joinchat/GVKUGRH2XQaG9Ww6oeui4Q

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Биткойн новини

Биткойн може да продължи възхода си, според Glassnode

Glassnode отбелязва в доклад, че дългосрочните притежатели на Биткойни са натрупали 79.5% от всички BTC, което е еквивалентно на стойността, постигната през октомври миналата година преди началото на ...
СЕП. 16, 2021 13:40 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Bitwise подава документи за ETF на Биткойн фючърси

ETF са инвестиционни продукти, които проследяват цената на актив или група активи и се търгуват като акции на реална борса.ETF Series Solutions се обединиха с Bitwise Index Services, подразделение на ...
СЕП. 16, 2021 11:30 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Fidelity лобира SEC да одобри Биткойн ETF

На 8-ми септември се проведе частна среща между президента на Fidelity Digital Assets Том Джесоп, шестима от ръководителите на фирмата и няколко служители на SEC.Финансовите ръководители изложиха реди...
СЕП. 15, 2021 12:39 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

В бичи пазар ли е Биткойн? - ето какво мисли Уили Ву

В редица нови Twitter публикации, Ву информира своите 723,300 последователи, че вижда огромна фаза на разпределение, която се разиграва при Биткойн.“Биткойн продължава да разпределя равномерно монети....
СЕП. 15, 2021 11:30 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света