НАЧАЛО Алткойни Биткойн

Може ли Биткойн да действа като резервна валута? (видео)

ЯНУ. 18, 2021 13:58 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Може ли Биткойн да действа като резервна валута? (видео)

Стивън Харпър, който беше министър-председател на Канада в продължение на девет години, каза, че може да има място за Биткойн и дигитални валути на централната банка като част от кошница с резервни валути, които да заменят долара.

 

В интервю с Джей Мартин от инвестиционната услуга Cambridge House по време на Vancouver Resource Investment Conference, Харпър заяви, че възможността американският долар да бъде заменен може да идва само от голяма валута като еврото или китайския юан. 

 

Той изрази съмненията си, че и двете могат да бъдат жизнеспособна алтернативна валута предвид дългосрочната несигурност относно стойността на еврото и “произволните мерки”, които китайското правителство ще предприеме по отношение на стойността на юана.

 

“Трудно е да се разбере каква е алтернативата на щатския долар като основната резервна валута в света. Освен златото, Биткойн, цяла кошница с неща [...] Мисля, че ще видите ка броят на нещата, които хората използват като резерви, ще се разшири, но щатският долар все още ще бъде [често използвана резервна валута].”

 

Бившият премиер добави, че смята, че цифровите валути на централните банки или CBDC са до известна степен “неизбежни”, но вероятно ще бъдат обект на парична политика по целия свят. 

 

Харпър заяви, че е загрижен за това, че централните банки стават “нещо като общ банкер”, а не просто финансов монитор, нещо, което може да повлияе на разпространението на всяка CBDC.

 

“В крайна сметка, ако имате цифрова валута и целта на централната банка е да контролира инфлацията и да създава стабилна валута и ценообразуемост, тогава цифровата валута е просто някаква еволюция на пазара”, каза Харпър.


"Но ако е част от поредица от диви експерименти по отношение на ролята на централното банкиране, тогава това много ме притеснява."

 

Харпър е бил министър-председател на Канада от 2006 г. до 2015 г. Приемането на крипто и блокчейн в страната се е увеличило значително след оттеглянето му, като Канада получи първия си регулиран криптообмен през септември. Според Тимъти Лейн, заместник-губернатор на Централната банка на Канада, банката също работи по развитието на CBDC.


Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Crypto Book
Свалете БЕЗПЛАТНО '10 Златни Правила на Крипто Инвеститора'

Научете всичко, което трябва да знаете за инвестиции в Биткойн и други криптовалути директно от хора с 7 годишен опит в сферата

warning

ВАЖНО: Ние никога няма да ви пращаме спам или да продаваме данните ви на трети лице.

Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Биткойн новини

MicroStrategy купува още $1 милиард в Биткойн като няма планове да спира покупките си

Обявено на уебсайта на компанията в сряда, според съобщенията монетите са закупени за около $52,765 за монета, което се равнява на малко над $1 милиард. Изпълнителният директор на MicroStrategy М...
ФЕВ. 24, 2021 21:01 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Институционалните инвеститори започват да изкупуват Биткойн, според директора на Blockstream

Бек, който създаде система за доказателство за работа, преди да бъде изобретен Биткойн, обясни на своите 247 500 последователи значението на последната BTC инвестиция на Square.worth noting https://t....
ФЕВ. 24, 2021 19:52 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

SpaceX проучват конвертирането на част от баланса си в Биткойн

Сейлър каза на д-р Сайфдийн Амус, че представители на SpaceX са били сред 7000 компании, представени на неотдавнашната среща на върха на Биткойн на MicroStrategy, на която фирмата за бизнес разузнаван...
ФЕВ. 24, 2021 14:26 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Square купува още $170 милиона в Биткойн

Печалбите от такси от покупка и продажба на Биткойн в Cash App продължават да бъдат основният източник на приходи за Square Inc. Месечните активни потребители на Square Inc. достигнаха 36 милиона, кое...
ФЕВ. 24, 2021 11:45 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света