НАЧАЛО Крипто Крими

Може и да са разкрили хакерите на Zaif

НОЕ. 5, 2018 22:10 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Може и да са разкрили хакерите на Zaif

Експертите по киберсигурност в Japan Digital Design, дъщерно дружество на Mitsubishi UFJ Financial Group (MUFG), твърдят, че са открили евентуално уличаваща информация за злонамерените участници , стоящи зад хака на японската крипто борса Zaif.


Компанията съобщи в понеделник в прессъобщение, че е разследвала изтичането на средства от Zaif след скорошния хак, заедно с Такаюки Сугуйра от консултантската компания за информационна сигурност L Plus и експерти по киберсигурност наречени TokyoWesterns.


След като някои от откраднатите средства, в криптовалутата Monacion, започнаха да се местят в края на миналия месец, Japan Digital Design заявиха, че могат да идентифицират "източника" на нападателите.

Екипът добави, че е споделил тази информация с властите, като каза: "Тъй като Monacoin е започнал да се мести от 20-ти октомври, ние оценихме източника на въпросните 5 сделки и предоставихме информация на властите относно характеристиките на инициатора на транзакцията".

Макар че са представени няколко конкретни подробности и също така не е ясно колко точни са събраните данни, изданието допълнително заявява (чрез онлайн превод):
При разследването на изтеклата виртуална валута, маршрутът на преводите бе анализиран чрез статичен анализ на блокчейн, но с това усилие, чрез разгръщането на виртуалния валутен възел в голям мащаб след пробива, ние проверихме дали можем да получим улики като източник на IP адрес и т.н. Също така имаме полезни данни, с които да разберем точността на информацията и разходите за проследяване.

Zaif, лицензиран крипто обмен в Япония, беше хакнат през септември, като загуби криптовалути на стойност около $60 милиона по онова време, включително BTC, BCH, Monacoin.

Миналия месец, японският финансов регулатор, Financial Services Authority (FSA), заяви, че търси информация от Tech Bureau, оператора на Zaif, включително защо е имало забавяне в съобщаването за хакa.

Япония през първите шест месеца на 2018 г. е загубила $540 милиона от крипто хакери, според данните на Националната полицейска агенция (NPA).

https://t.me/joinchat/GVKUGRH2XQaG9Ww6oeui4Q
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Крипто Крими новини

Мениджър на крипто хедж фондове осъден на 7 години във федерален затвор

В изявление от 15-ти септември от Министерството на правосъдието на САЩ (DoJ) се съобщава, че окръжният съдия на САЩ Валери Капрони връчи на Син 90-месечна присъда за измама на инвеститорите в размер ...
СЕП. 16, 2021 15:45 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

SEC предприема действия срещу компаниите на китайски милиардер

Комисията по ценни книжа и борси на САЩ (SEC) повдигна обвинение срещу три от компаниите на китайския милиардер Гуо Венги за първоначално предлагане на монети (ICO) и първоначално публично предлагане ...
СЕП. 15, 2021 08:25 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Тази криптовалута се срина до $0 след хак на Avalanche

Zabu Finance разкри експлойта, като поиска помощ от Avalanche и популярните децентрализирани борси, хоствани от Avalanche, като Pangolin и Trader Joe:Портфейлът на екипът зад Zabu не е продал нит...
СЕП. 13, 2021 21:06 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Американец призна участието си в крипто измама за $30 милиона

Майкъл Акерман, жител на щата Охайо, може да лежи до 20 години в затвор след като се призна за виновен в измама, която той организирал през 2017 г. Крипто схемата е примамвала стотици инвеститори, деп...
СЕП. 10, 2021 19:40 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света