НАЧАЛО Алткойни Биткойн

Може ли Брекзит да бъде катализатора на бичия пазар?

АВГ. 11, 2019 12:20 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Може ли Брекзит да бъде катализатора на бичия пазар?

Ръководителят на блокчейн технологичната фирма CommerceBlock заяви, че отмяната на сделката по Брекзит може да бъде следващият основен катализатор за Биткойн.

В резултат на сделката, на 31-ви октомври Великобритания ще излезе от Европейския съюз без официално споразумение за така наречения процес на "развод".

Изпълнителният директор на CommerceBlock, Никълъс Грегъри, вярва, че изходната ситуация може да бъде голямо развитие за BTC.

Биткойн преоткри своята "магия" през тази година с многобройни мини скокове, но Брекзит може да спомогне мащабен и безпрецедентен пробив.

Прекратяването на сделката ще доведе до сътресения и нестабилност в две основни фиатни валути, както и ще предизвика криза на идентичността на глобалната система.

Саймън Питърс, анализатор в eToro, заяви пред Daily Express, че скорошния скок на биткойн е свързан с отслабващия китайски юан, подчертавайки появата на BTC като потенциален хедж срещу глобалните икономически сътресения.

Неслучайно скокът на Биткойн през уикенда съвпадна с обявяването на Доналд Тръмп за тарифите на китайски стоки на стойност $300 милиарда. Юанът падна спрямо долара до нива, които не са били наблюдавани от финансовата криза през 2008 г., а китайските инвеститори търсят алтернативни активи за своето богатство. Като се има предвид, че китайските инвеститори съставляват голяма част от крипто инвеститорите, има голяма вероятност някои да подкрепят шансовете на Биткойн срещу юана.





СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Коментари (0)
Изкажете мнение
Още Биткойн новини

Ето защо Биткойн се превръща в убежище за инвеститорите

Какво означава това за Биткойн?Нека да разгледаме защо цената на Биткойн се увеличава и защо инвеститорите все повече обмислят да прехвърлят голяма част от активите си във флагманската криптовалута - ...
АВГ. 20, 2019 17:00 3 МИН . ЧЕТЕНЕ

Какъв ефект ще има рецесията върху пазара на криптовалути?

В турбулентен ден на търговия, Dow се срина с 800 пункта на 15-ти август, като същевременно индикатор за рецесия даде силен сигнал. За първи път от 2007 г. доходността на 10-годишните облигации, спадн...
АВГ. 20, 2019 11:59 3 МИН . ЧЕТЕНЕ

Биткойн продължава да се доказва като дигитално злато

Джеръми Аллайър, главен изпълнителен директор на компанията Circle, изрази оптимизма си по отношение на това, че Биткойн е сигурно убежище за инвеститорите, въпреки скорошната нестабилност на пазара.Н...
АВГ. 20, 2019 10:27 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Могат ли протестите в Хонконг да са в полза на Биткойн?

Това може да предвещава сериозни развития за Биткойн.На 16-ти август протестиращите в Хонконг обявиха плановете си да изтеглят парите си от банковата система в знак на протест срещу Китай, съобщава Bu...
АВГ. 19, 2019 21:00 5 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света