НАЧАЛО Алткойни Биткойн

Morgan Stanley изказват мнение за криптовалутите

НОЕ. 2, 2018 14:23 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Morgan Stanley изказват мнение за криптовалутите

Институционалните инвеститори все по-често се включват в Биткойн и други криптовалути - докато броят на дребните инвеститори в пространството е застоял - според нов доклад на Morgan Stanley.

В обновлението на "Bitcoin Decrypted: Short Teach-In and Implications", изследователското отделение на глобалния банков гигант разгледа последните шест месеца на Биткойн и подчерта някои тенденции, които забеляза.


В доклада се акцентира възгледа на писателите за "бързо променящата се теза" на пазара, която започна с дефинирането на Биткойн като "дигитален кеш" и отбелязвайки, че инвеститорите имат пълно доверие в него. То след това се превръща в решение за въпроси във финансовата система, след това в нова платежна система и в крайна сметка в нов институционален инвестиционен клас.

Всевъзможни въпроси, открития и проблеми около Биткойн екосистемата са причина тезата да се развива и променя. Разпределеният леджър, който записва всички транзакции, редица хакове, хард форкове, нови технологии, волатилност или липсата на такава - това са само няколко от многото фактори, които са имали ефект върху тезата.

Tекущата теза на пазара изглежда е, че крипто активът е "нов институционален инвестиционен клас" и според авторите, тази теза се е задържала около година. Размерът на управляваните крипто активи се повишава от януари 2016 г., като в момента 7,11 млрд. долара се съхраняват от хедж фондове, фирми за рисков капитал и фирми за частни капиталови инвестиции.

Фактът, че големите финансови институции се включват все по-често, подкрепя тази теза, се казва в доклада, цитирайки новия крипто отдел на Fidelity, инвестициите в Seed CX, BitGo и Binance, одобрения от регулаторните органи и последния кръг набиране на средства на Coinbase.

В това отношение докладът цитира три въпроса, които клиентите са имали при инвестирането в пространството: регулаторна несигурност, липса на регулирани решения за попечители и липса на големи финансови институции в тази област.


В докладът също така се обсъжда нашумялата напоследък тема за стабилните монети.


Това е вид криптовалути, който се стреми да въведе някаква форма на ценова стабилност. Идеята е стойността на въпросните стабилни монети да има съотношение 1:1 с някоя от големите фиатни валути (в повечето, ако не всички, случаи, това е доларът).

В докладът се казва, че Биткойн "се движи все повече към търговия срещу стабилната монета USD-Tether (USDT)". Става дума за свързания с долари токен, управляван от Tether. Половината от всички текущи биткойни се търгуват срещу друг дигитален актив, продължавайки тенденцията, която започна миналата година. Фактът, че много крипто обмени не приемат фиатни валути допринесе още повече за това.https://t.me/joinchat/GVKUGRH2XQaG9Ww6oeui4Q

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Биткойн новини

Фючърсният Биткойн ETF направи изключителен дебют

Борсово търгуваният фонд за Биткойн на ProShares (BITO) отбеляза най-високия “естествен” обем за първия ден за ETF, като цифрата достигна малко над $1 милиард до края на деня на откриването.Това е вто...
ОКТ. 21, 2021 15:41 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Илон Мъск коментира цената на Биткойн

Ексцентричният предприемач публикува снимка на двойка, която се взира в цените на Биткойн и Етериум от леглото си, като двете най-големи монети са с цени от $69,000 и $4,200. BTC достигна връх малко н...
ОКТ. 21, 2021 14:14 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Защо Биткойн достигна нов връх?

Според неотдавнашната публикация на Bloomberg, от инвестиционната банка JPMorgan смятат, че BITO Биткойн ETF, който бе стартиран на NYSE във вторник, не е причината за скока на цената на водещата крип...
ОКТ. 21, 2021 16:53 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Ето защо 2022г. ще е невероятна за Биткойн

В ново видео Дейвис каза, че скорошното натрупване на Биткойн от дългосрочни притежатели показва, че 2022 г. “може да бъде по-бича, отколкото можем да си представим”.Разглеждайки графика, споделена от...
ОКТ. 21, 2021 08:33 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света