НАЧАЛО Финтех

MoneyTap на Ripple привлече още 4 големи банки

СЕП. 1, 2019 22:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 MoneyTap на Ripple привлече още 4 големи банки

Японският “SBI Holdings” обяви, че “MoneyTap”, приложението за плащане управлявано от Ripple, добави четири банки, включително “Awa” и “Kita-Nippon”.

Така броят на финансовите институции, които действат като акционери на проекта, нарасна до 29.


MoneyTap - приложението за извършване на мигновени транзакции по всяко време от японския банков консорциум, който се състои от над 60 банки - стартира през март 2018 година. 


Платформата, задвижвана от xCurrent, се разглежда като перфектно решение за преодоляване на вътрешните лимити на плащания в страната.


Както по-рано бе съобщено, “Resona” прекрати партньорството си с MoneyTap още през април, без да разкрива причината за това.


Докато MoneyTap не използва XRP, дъщерно дружество на SBI Holdings наскоро разкри, че неговите акционери ще започнат да получават дивиденти в третата по големина криптовалута. 


Рамото за рисков капитал на японския финансов гигант SBI Group също добави, че токена на Ripple ще бъде един от най-важните активи.


Въпреки сериозния прилив на положителни новини, цената на XRP не се премести значително, като в момента на писане на статията се търгува на $ 0.254.


Според Whale Alert, Ripple наскоро отключи XRP на стойност 1 милиард долара от ескроу портфейла си, като по този начин засили дискусията около агресивните продажби.

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Свалете БЕЗПЛАТНО '10 Златни Правила на Крипто Инвеститора'

Научете всичко, което трябва да знаете за инвестиции в Биткойн и други криптовалути директно от хора с 7 годишен опит в сферата

ВАЖНО: Ние никога няма да ви пращаме спам или да продаваме данните ви на трети лице.

Коментари (0)
Изкажете мнение
Още Финтех новини

Stripe стартира услуга за заеми предвидени за онлайн компании

Процесорът за онлайн плащания “Stripe” обяви старта на услугата си за кредитиране “Stripe Capital” за интернет бизнеси в Съединените щати. На 5-ти септември Stripe обяви старта в блог публикация, отб...
СЕП. 10, 2019 17:00 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Швейцария лицензира първите крипто банки

И двата проекта са са сериозно финансово подкрепени от високопоставени банкери. Крипто банките “Seba Crypto” и “Sygnum” осигуриха банкови лицензи от швейцарския финансов регулатор Finma, както бе отб...
АВГ. 28, 2019 16:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

“Malta A.I. & Blockchain Summit” търси да оформи бъдещето

“Malta A.I. & Blockchain Summit” си осигури мястото в световния технологичен календар като водеща платформа за компаниите да се срещнат с общността и да участват в дебати. Повече от 14,000 представите...
АВГ. 28, 2019 21:00 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Японският гигант Rakuten официално стартира крипто обмена си

Това бе потвърдено в прессъобщение на 19-ти август.В бъдеще разработчиците планират да пуснат приложение за iOS и Android, използването на което ще бъде задължително за депозити и тегления.В прессъобщ...
АВГ. 19, 2019 17:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света