НАЧАЛО Финтех

MoneyTap на Ripple привлече още 4 големи банки

СЕП. 1, 2019 22:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 MoneyTap на Ripple привлече още 4 големи банки

Японският “SBI Holdings” обяви, че “MoneyTap”, приложението за плащане управлявано от Ripple, добави четири банки, включително “Awa” и “Kita-Nippon”.

Така броят на финансовите институции, които действат като акционери на проекта, нарасна до 29.


MoneyTap - приложението за извършване на мигновени транзакции по всяко време от японския банков консорциум, който се състои от над 60 банки - стартира през март 2018 година. 


Платформата, задвижвана от xCurrent, се разглежда като перфектно решение за преодоляване на вътрешните лимити на плащания в страната.


Както по-рано бе съобщено, “Resona” прекрати партньорството си с MoneyTap още през април, без да разкрива причината за това.


Докато MoneyTap не използва XRP, дъщерно дружество на SBI Holdings наскоро разкри, че неговите акционери ще започнат да получават дивиденти в третата по големина криптовалута. 


Рамото за рисков капитал на японския финансов гигант SBI Group също добави, че токена на Ripple ще бъде един от най-важните активи.


Въпреки сериозния прилив на положителни новини, цената на XRP не се премести значително, като в момента на писане на статията се търгува на $ 0.254.


Според Whale Alert, Ripple наскоро отключи XRP на стойност 1 милиард долара от ескроу портфейла си, като по този начин засили дискусията около агресивните продажби.

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Свалете БЕЗПЛАТНО '10 Златни Правила на Крипто Инвеститора'

Научете всичко, което трябва да знаете за инвестиции в Биткойн и други криптовалути директно от хора с 7 годишен опит в сферата

ВАЖНО: Ние никога няма да ви пращаме спам или да продаваме данните ви на трети лице.

Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Финтех новини

Monese вече се оценява на 1 милиард паунда

Тя има за цел да сключи сделка с нови и съществуващи инвеститори през първата половина на тази година, според трима души, близки до компанията. Норис Копел, изпълнителен директор на Monese, отказа да...
ЯНУ. 25, 2020 11:00 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

80% от централните банки работят върху собствени криптовалути

Изданието разкрива, че 80% от участниците са заявили, че в момента работят върху издаването на собствена криптовалута.CBDC: Идват от повечето банкиПроучването е съставено от BIS в края на 2019 г. и съ...
ЯНУ. 24, 2020 18:00 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Проектът за криптовалута на Facebook продължава своето развитие с пълна сила

Британският телекомуникационен гигант се присъединява към няколко оригинални членове на Асоциацията Libra, които се отказаха миналата година, само месеци след като Facebook обяви създаването на изключ...
ЯНУ. 24, 2020 15:00 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Goldman Sachs и BlackRock искат дял от най-големите банки в Китай - добра новина ли е това за блокчейн?

Съобщава се, че предприятията си колаборират с големи китайски банки, които вливат милиарди в нови блокчейн проекти.Според доклада, Goldman Sachs търси 51% дял в съвместно предприятие за управление на...
ЯНУ. 22, 2020 19:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света