НАЧАЛО Финтех

MoneyGram ще си партнира с най-големия конкурент на Ripple

ОКТ. 7, 2021 13:10 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 MoneyGram ще си партнира с най-големия конкурент на Ripple

Фирмата за парични преводи MoneyGram си партнира със Stellar Development Foundation, за да даде възможност на потребителите да изплащат крипто в местни валути, според съобщение в сряда.

Партньорството ще позволи на MoneyGram да използва USDC на Circle за уреждане на плащания и конвертиране на изплащания в местната валута на потребителя. Мрежата на MoneyGram ще бъде интегрирана с блокчейна Stellar за уреждане на USDC транзакциите, а United Texas Bank ще действа като банка за сетълмент между Circle и MoneyGram.


Алекс Холмс, председател и главен изпълнителен директор на MoneyGram, заяви, че фирмата е особено оптимистична за стабилните монети като начин да се даде възможност за трансгранично плащане и сетълмент.


"Тъй като крипто и дигиталните валути стават все по-известни, ние сме особено оптимистично настроени относно потенциала на стабилните монети като метод за рационализиране на трансграничните плащания", каза той в съобщение.


Преди това MoneyGram имаше партньорство с DLT компанията Ripple. Въпреки това, партньорството приключи през март тази година, тъй като Ripple продължи борбата си с Комисията по ценни книжа и борси (SEC) относно това дали токенът XRP представлява нерегистрирана ценна книга.


ПРОЧЕТИ ОЩЕRobinhood пускат крипто портфейл


Въпреки обещаващото бъдеще на стабилни монети в света на трансграничните плащания, регулаторите на САЩ възнамеряват да разгледат още веднъж токените, обвързани с долари. Circle продължава да бъде изправен пред разследване от Отдела за правоприлагане към SEC, а председателят на агенцията Гари Генслер наскоро оприличи стабилните монети на "покер чипове" в "казината" на Дивия Запад на криптовалутите. Междувременно изпълняващият длъжността контролер на валутата Майкъл Хсу заяви, че мисли за емитенти на стабилни монети от гледна точка на ерата на банкирането в САЩ.


Използването на стабилни монети е продължение на изследването на крипто услугите от страна на MoneyGram. Фирмите започнаха да приемат Биткойн (BTC) през май тази година, след като сключиха партньорство с крипто борсата Coinme.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (6)
Изкажете мнение
Още Финтех новини

Франция със сериозни планове за CBDC

Над 500 институции във Франция са участвали в 10-месечен експеримент за тестване на CBDC, издаденa от Banque de France за сделки с държавни облигации, съобщи The Financial Times на 19-ти октомври.Проц...
ОКТ. 20, 2021 10:10 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

TradingView набира $298 милиона при оценка от $3 милиарда

Набирането оценява TradingView на $3 милиарда. Базираната в Лондон компания е събрала малко над $40 милиона преди най-новата си капиталова инжекция, като последното ѝ набиране беше през май 2018 г.Ста...
ОКТ. 17, 2021 10:47 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

България е лидер в плащането с криптовалути

Това се вижда от доклад на Skrill, компания за дигитални плащания, която е част от Paysafe.38% от респондентите на проучване заявиха, че са инвестирали или купили криптовалута, а 84% са казали, че са ...
ОКТ. 13, 2021 16:13 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Лаос проучват издаването на дигитална валута на централната банка

Лаос е следващата държава, която разглежда дигитална валута на централната банка, според доклад на Nikkei Asia. Страната от Югоизточна Азия сключи сделка с японската стартираща компания Soramitsu, коя...
ОКТ. 4, 2021 21:32 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света