НАЧАЛО Други

Monex разкрива планове за откриване на платформа за търговия за САЩ

ЮЛИ. 27, 2018 18:17 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Monex разкрива планове за откриване на платформа за търговия за САЩ
 

Онлайн брокерската компания Monex Group, която изкупи японския крипто обмен Coincheck тази пролет, планира да стартира търговска платформа, базирана в САЩ, съобщи днес Cointelegraph Japan.


Резюме на данните от финансовия брифинг, който се проведе в петък, потвърждава плановете за създаване на търговската марка Crypto Inc. като дъщерно дружество на посредническата компания за търговия с ценни книжа TradeStation, придобит от Monex през 2011 г.

Както съобщава Cointelegraph в Япония, главният изпълнителен директор на Monex Oki Matsumoto също така сигнализира, че Coincheck - който Monex купи през април за около $ 33 млн. - трябва да започне да функционира напълно следващия месец.

Мацумото първоначално предсказва откриването за юни, но забавянето на лиценза от финансовия регулатор на Япония е довело до оттеглянето на това предсказание, съобщи Cointelegraph Japan.

Както източник каза на Cointelegraph, изпълнителният директор "е уверен в получаването на лиценз от FSA", добавяйки, че е потвърдил, че Monex "вече е приключил с инвестирането в кибернетична сигурност и вътрешен контрол".

Coincheck продължава да функционира от момента на поглъщането от Monex, което показва строго спазване на регулаторните изисквания, тъй като платформата загуби 534 млн. долара в хак през януари. Това беше най-големият хак, който индустрията е виждала досега.

През май служителите премахнаха четири албума, насочени към анонимността от книгата за поръчки на Coincheck, като в същото време обявиха първите планове за разширяване на пазара в САЩ.

"Япония може да изглежда така, сякаш е стъпка напред в криптото, но по отношение на вземането на решение за ценни книжа или токени и привличането на институционални инвеститори, САЩ и Европа се движат напред", каза Мацумото пред Блумбърг по онова време.
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Други новини

Facebook ще започне да тества 'криптовалутата' си още тази година

Libra се връща като DiemСлед като беше изправен пред силно отхвърляне от Конгреса на САЩ и регулаторите в световен мащаб и след като повечето от големите партньори на проекта се оттеглиха, Facebook на...
АПР. 20, 2021 16:33 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Venmo на PayPal започва да предлага услуги за продажба, покупка и държане на крипто

PayPal за първи път обяви началото на операциите с Биткойн и няколко други криптовалути през ноември миналата година, позволявайки на своите потребители да купуват и съхраняват Биткойн, Биткойн Кеш, Е...
АПР. 20, 2021 14:11 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Nasdaq пуска търговия на опции за Coinbase акции

Според доклад на Reuters от 19-ти април, представител на Coinbase заяви, че опциите COIN.O ще започнат да се търгуват на Nasdaq във вторник, 20-ти април. Пускането на опции за акции ще предложи н...
АПР. 20, 2021 10:05 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Биткойн е 'алтернативна инвестиция', според заместник-управителя на централната банка на Китай

Breaking: Li Bo, deputy governor of the Central Bank of China, said that crypto assets such as Bitcoin should be used as investment tools or alternative investments. This is the first time that the Ch...
АПР. 19, 2021 21:21 3 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света