НАЧАЛО Други

Монетата на Facebook може да генерира милиарди в приходи

МАР. 14, 2019 16:52 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Монетата на Facebook може да генерира милиарди в приходи

Според анализатора на Barclays Рос Сандлър проектът за стабилина монета на Facebook може да предостави нова възможност за развитие пред социалния гигант.


В бележка за инвеститорите, Сандлър твърди, че положените усилия в насока блокчейн на Facebook могат да доведат до допълнителни приходи от 3 до 19 милиарда долара до 2021 година.

Анализът обаче зависи от това дали "Facebook Coin ще се окаже успешен в съживяването на стратегията за микроплащания на FB за разпространение на цифрово съдържание", пише Сандлър.

Той вижда и две основни предизвикателства пред компанията, търсеща да постигне своите "крипто-цели": "демонстриране на стойностна подкрепа за потребителите над това, което е налично днес в плащанията" и преодоляване на проблемите на доверието на потребителите след скандалите през 2018 г.

В очевиден стремеж за отчитане на споменатите проблеми с доверието, главният изпълнителен директор - Марк Цукерберг - направи дълъг пост миналата седмица, призовавайки Facebook да стане по-ориентиран към неприкосновеността на личния живот през следващите години. Въпреки че не се споменава криптовалута, плащанията и криптирането често се използват.

Сандлър от Barclays отбеляза, че много неща остават неясни за крипто проекта на Facebook. Въпреки това, има прецедент за виртуална валута в сайта на социалните медии: Facebook кредити.

Монетата във Facebook може просто да [търси] да обработва микро-транзакции и да поднови оригиналния бизнес модел, който беше въведен през 2010-2012 г. като Facebook кредити. Въпреки това, обхватът на проекта може да бъде много по-голям, особено като се има предвид, че Дейвид Маркъс (бивш главен изпълнителен директор на PayPal) е начело на проекта.

Всъщност, през последните месеци компанията беше начело на крипто пазара, с натиск за наемане. Подчертавайки широчината на програмата за набиране на кадри, уебсайтът за кариери във Facebook вече изброява 20 работни места, свързани с блокчейн технологията.


Това е поредната индикация от страна на социалния гигант, че иска да се включи в екосистемата на блокчейн и криптовалутите. Този ход има потенциала да доведе до положителен импулс върху пазара, който преживя една изключително тежка година. Това обаче не отказа крипто общността, а напротив дори повече хора очакват масовото приемане на криптовалутите и блокчейн да започне още тази година.


https://t.me/joinchat/GVKUGRH2XQaG9Ww6oeui4Q

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Други новини

България проучва възможности за крипто плащания

Василев заяви, че продължават разговорите с играчите на крипто индустрията, както и с централната банка. Министърът, който отказа да даде повече подробности, затвори вратата за възможността страната д...
ЯНУ. 24, 2022 22:10 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Twitter стартира проверка на NFT профилни снимки

Разбира се, може да “притежавате” тази анимационна маймуна в снимката на вашия профил, в смисъл, че токенът е прикрепен към вашия Етериум адрес в леджъра – но какво пречи на някой просто да щракне с д...
ЯНУ. 24, 2022 15:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Google Pay наема бивш изпълнителен директор на PayPal за разширяване на крипто услугите

Според Bloomberg, Google Pay, един от водещите цифрови портфейли за плащания, е наел бившия изпълнителен директор на Paypal Арнолд Голдбърг, в опит да разшири и ускори своите крипто операции.Google на...
ЯНУ. 24, 2022 11:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Майкъл Новограц предложи облог за $1 милион на Биткойн критика Питър Шиф

Новограц предложи на най-знаменитият Биткойн критик облог за $1 милион спрямо често повтаряното предсказание на Шиф, че пазарът на криптовалути ще се срине.Крипто магнатът залага, че Биткойн ще се тър...
ЯНУ. 23, 2022 21:47 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света