НАЧАЛО Биткойн Алткойни

Monero с инициатива за борба с малуера при крипто добива

ОКТ. 1, 2018 14:23 3 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Monero с инициатива за борба с малуера при крипто добива
 

По-рано тази седмица, общността на Monero (XMR) обяви пускането на нов уебсайт, който има за цел да обучи потребителите да почистят зловреден софтуер при копаенето на криптовалути.


Улесняване на объркването и разочарованието на жертвите на малуер


Лекотата, с която се копае и неприкосновеността на личния живот на Monero са отличителни черти на токена. Функциите обаче привличат лоши участници, които използват токена в зловреден софтуер.

Джъстин Еренхофер, директор на работната група за реакция срещу малуер каза, че два основни фактора правят XMR привлекателен за хакерите:

Нападателите харесват Monero по две причини:
1) той защитава идентичността, така че не е нужно да се безпокоят за компаниите и правоприлагащите органи, които проследяват това, което правят с Monero, след като го направят
2) Monero използва Доказателство-за-Работа (PoW) алгоритъм, който работи с CPU и GPU.

По този начин заразените машини са конкурентни. Тези два компонента са отличителните фактори, поради които нападателите избират да копаят Monero пред други криптовалути.

Възможността да се използва криптовалута в злонамерен софтуер не е уникална за Monero. Bitcoin и други цифрови валути са използвани при същите атаки, описани по-горе, но XMR има характеристики за поверителност, които го отличават.

Запитан какво е довело до създаването на работната група, Еренхофер каза:

Създадохме тази работна група, за да помогнем на жертвите на тези атаки, които често нямат представа какво представляват Monero токените и добивът им. Засиленото разпространение на свързан с Monero малуер, подтикнаха създаването на работната група.

Новият уебсайт "Malware Response" има за цел да информира посетителите за начините за предотвратяване и премахване на злонамерен софтуер. Както бе посочено, се очаква, че посетителите ще влезнат в сайта притеснени и ще търсят отговори, тъй като повечето не разбират какво се случва.

В допълнение към откриването на това дали на компютъра ви действа зловреден софтуер, базиран на XMR, сайтът включва средства за защита срещу три вида атаки, които се използват: базирани на браузър скриптове за добив, зловреден софтуер, базиран на система / компютър и ransomware.


Почистване на нежелани cryptojacking скриптове


Скриптовете за копаене на Monero в браузъра понякога се използват като услуга за включване, като начин за посетителите да финансират уеб сайтове. Slate.com накратко добави копаене на крипто като опция за посетители вместо реклами. Ако читателите се включат, браузърите им биха могли да копаят XMR с ресурсите на компютрите си, докато разглеждат сайта.

Въпреки това, атакуващите могат да инжектират добивни скриптове в уязвими уебсайтове, без уеб администраторът или посетителите да знаят, което е известно като "cryptojacking". McAfee Labs съобщават, че cryptojacking-а се е увеличил с 86% през второто тримесечие на 2018. Допълнително, за 2018 досега незаконния cryptojacking е достигнал шокиращите 459%, благодарение главно на пробойни от хакерските инструменти на NSA. След това престъпниците използват тези инструменти, за да заразят компютрите със злонамерен софтуер.

Тъй като NSA (и Microsoft) вече са допуснали вината за грешката, човек би си помислил, че ще бъдат създателите на образователен сайт, като този на Monero.


Общността на Monero е твърдо против зловреден софтуер


Тъй като cryptojacking атаките са нови за уебмастъри / интернет потребителите и понякога сложни, образованието играе ключова роля в бързото откриване и реагиране на нарушенията на сигурността.

Технологията и общността Monero не одобряват злоумишлените дейности, с които се използва Monero, както ясно посочи Еренхофер.

"Самoто Monero и общността не атакуват компютрите, но компютрите са атакувани с известна уязвимост и нападателят решава да пуска софтуер за копаене на компрометираните машини", добави той.

https://t.me/joinchat/GVKUGRH2XQaG9Ww6oeui4Q

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Crypto Book
Свалете БЕЗПЛАТНО '10 Златни Правила на Крипто Инвеститора'

Научете всичко, което трябва да знаете за инвестиции в Биткойн и други криптовалути директно от хора с 7 годишен опит в сферата

warning

ВАЖНО: Ние никога няма да ви пращаме спам или да продаваме данните ви на трети лице.

Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Алткойни новини

Етериум проби $590

Етериум се изстреля до значителна нова рекордна стойност за първи път от две години, като нарасна с $100 в рамките на само няколко дни.  По-рано днес бе докладавано, че ETH отбеляза значител...
НОЕ. 23, 2020 13:47 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Крипто компания с патент за проследяване на транзакции с Monero (XMR)

В блог публикация от 20-ти ноември от CipherTrace, компанията заяви, че патентите ще включват криминалистични инструменти за изследване на транзакционните потоци на Monero (XMR). Те ще имат за цел да ...
НОЕ. 23, 2020 19:00 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Насочва ли се XRP към 2 долара?

Майкъл ван де Поп казва на своите 85,000 последователи в Twitter, че XRP има дълъг път да извърви, преди да достигне близо $2, което някои анализатори прогнозират, че може да се случи в следващия бичи...
НОЕ. 22, 2020 17:45 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Етериум може да продължи корекцията си под $530

Цената на ETH скочи допълнително над съпротивата на $520 и се установи доста над 100-периодната проста плъзгаща се средна стойност на 4-часовата графика. Движението нагоре беше такова, че имаше п...
НОЕ. 22, 2020 15:14 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света