НАЧАЛО Биткойн Алткойни

Monero претърпя успешен хард форк

ДЕК. 4, 2019 15:50 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Monero претърпя успешен хард форк

Мрежата Monero (XMR) бе успешно надстроена до ‘RandomX’, нов алгоритъм за добив, който е проектиран с цел да бъде устойчив на ASIC.

На 30-ти ноември, работната група на Monero общността направи стрийм на живо в YouTube, в който надграждането се извърши за около 58 минути. 


Новият ъпгрейд също така въведе алгоритъм за доказателство за работа (PoW), RandomX, който използва случайно изпълнение на код заедно с фокусирани върху памет техники, за да бъде устойчив на ASIC устройства, които са оптимизирани за професионални минни операции.


Съобщава се, че ъпгрейдът също е оптимизиран за централни процесори с общо предназначение (CPU), за да направи мрежата по-децентрализирана. В резултат на това, тези, които желаят да използват графични процесорни единици (GPU) за добив на XMR, може да им е по-трудно.


Екипът на Monero вярва, че ASIC машините имат ефект на централизиране, тъй като има само няколко компании в света, които са в състояние да ги произвеждат.


Други обаче, твърдят точно обратното. Бран Коен, автор на  ‘peer-to-peer’ протокола ‘BitTorrent ’, наскоро заяви, че устойчивият на ASIC PoW е лоша идея. 


Коен добави, че е много по-добра идея да бъде приятелски настроен към ASIC, защото “устойчивостта на ASIC просто създава повече централизация около производството, когато неизбежно се провали”.


Съоснователят на Етериум, Виталик Бутерин сподели подобни настроения, когато каза, че има нарастващ консенсус, че устойчивите на ASIC алгоритми имат ограничен живот, а тази устойчивост в крайна сметка прави 51% атаки по-лесни за екзекуция.


Базираната в Полша борса за криптовалути ‘BitBay’, обяви през ноември, че ще премахне криптовалутата Monero, която е ориентирана към поверителност, на 19-ти февруари 2020 г. поради опасения за пране на пари. 


От борсата обясниха:


Monero (XMR) може да използва избирателно функциите за анонимност сред проектите. [...] Взето е решение да се блокира възможността за пране на пари и приток от външни мрежи.

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Свалете БЕЗПЛАТНО '10 Златни Правила на Крипто Инвеститора'

Научете всичко, което трябва да знаете за инвестиции в Биткойн и други криптовалути директно от хора с 7 годишен опит в сферата

ВАЖНО: Ние никога няма да ви пращаме спам или да продаваме данните ви на трети лице.

Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Алткойни новини

Музикантите вече ще могат да продават творбите си за XRP

Ripple представи нова платформа, наречена xSongs, която позволява на създателите на съдържание да качват дигиталната си музика и да я продават за криптовалутата XRP.Тези, които са заинтересовани в то...
ДЕК. 11, 2019 21:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Истанбул хард форкът вече е пуснат

Процесът завърши в 0:25 UTC в неделя. Истанбул е осмия хард форк като цяло, като първите промени в кода бяха одобрени през юни 2019 г. (Eth 2, основният преход на мрежата към PoS, се очаква през 2021 ...
ДЕК. 9, 2019 20:00 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Сравниха копаенето на Етериум с комунизъм

Спорно решениеТази увеличаваща се трудност (наричана още "Ледена епоха") е парче код, който има за цел изкуствено да забави издаването на Етериум монети чрез постепенно увеличаване на трудността на...
ДЕК. 7, 2019 10:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Вече може анонимно да се изпраща Етериум за под $1

Групирането на Етериум транзакциите намалява разходите за gasПроектът Nightfall предлага използването на ZK-Snarks, технологията, съвместима с Eтериум, за покриване на транзакции. Освен това, екипъ...
ДЕК. 6, 2019 17:00 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света