НАЧАЛО Крипто Крими

Може да продадат QuadrigaCX за да компенсират за дълговете

ФЕВ. 6, 2019 10:11 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Може да продадат QuadrigaCX за да компенсират за дълговете

Адвокат, назначен от съда, ще получи криптирания лаптоп на наскоро починалия главен изпълнителен директор на голямата канадска крипто борса QuadrigaCX - Джералд Котен, предаде канадската медия CBC във вторник, 5-ти февруари.


Според CBC, лаптопът, който може да осигури достъп до средства на клиентите на QuadrigaCX на стойност $190 милиона, ще бъде предоставен на монитор - независима трета страна, назначена от съда за наблюдение на дейността на компанията по време на процедурите по несъстоятелност. Според Джак Джулиан, репортер на CBC, който присъства на съдебното заседание в съда в Нова Скотия на 5 февруари, лаптопът досега е държан от представители на QuadrigaCX.

Тъй като активите са съхранявани в студен портфейл, съдът смята, че делото QuadrigaCX не е типичната несъстоятелност. Кредиторите биха могли да обмислят промяна на юрисдикцията, за да продължат с делото, пише Юлиан в своя Twitter, цитирайки монитора.

Репортерът на CBC също добавя, че QuadrigaCX поискаха 30-дневен престой, който ще приключи на 7-ми март, за да потърси $190 милиона, което е очевидно невъзможно след смъртта на Котън. В случай, че ключовете не бъдат намерени, адвокатите, които представляват QuadrigaCX, обмислят продажбата на компанията, за да покрият дълговете си.

Канадската крипто борса QuadrigaCX се сблъска с финансови затруднения, тъй като главният изпълнителен директор Джаралд Котън умира от усложнения от болестта на Крон през декември 2018 година.

Тъй като някои от клиентите изразиха загрижеността си относно смъртта на Котън, наскоро бе публикуван смъртен акт, издаден от правителствената дирекция на икономиката и статистиката на Раджастан, който е получен от информиран източник. В него се казва, че Джералд Уилям Котън е починал на 9-ти декември, а Дженифър Робъртсън е спомената като вдовица.

Според декларация от януари на съпругата на Котън, обменът очевидно няма достъп до портфейлите, а главният изпълнителен директор не оставя доказателства за пароли. Отчетеният брой засегнати потребители е 115 000, като около 250 милиона канадски долара ($190 милиона) в криптовалута и фиат са загубени.

https://t.me/joinchat/GV\KUGRH2XQaG9Ww6oeui4Q
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Крипто Крими новини

Лош съвет води до загубата на 1,000 биткойна и множество арести

Полицейското дуо Нгуен Куок Дунг и Нгуен Анх Туан са били наети от частен детектив, за да проследят местонахождението на бизнесмен, обвинен, че е дал грешни бизнес съвети, които са довели до загуба на...
НОЕ. 30, 2021 08:47 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Три години затвор за оператор на нелицензиран обмен на Биткойн в САЩ

Той се съгласи да му бъдат иззети различни активи, включително иззета криптовалута.Оператор на Биткойн обмен е осъден на 3 години затворМинистерството на правосъдието на САЩ (DOJ) обяви в четвъртък, ч...
НОЕ. 22, 2021 14:03 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

IRS са иззели $3.5 милиарда в криптовалути тази година

Според последния доклад за криминално разследване на IRS тази цифра представлява 93% от активите, конфискувани от данъчните органи през последната година.Агенцията за събиране на данъци смята, че може...
НОЕ. 19, 2021 19:20 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Жертвите на BitConnect ще бъдат обезщетени

Правителството на САЩ получи одобрение от съда да ликвидира приходи от измамa на стойност $56 милиона на BitConnect, за да компенсира жертвите, според прессъобщение от 16-ти ноември, публикувано от Ми...
НОЕ. 17, 2021 10:45 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света