НАЧАЛО Биткойн Алткойни

Може да предстои втора вълна при DeFi

НОЕ. 26, 2020 11:01 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Може да предстои втора вълна при DeFi

През летните месеци таксите за транзакции на Етериум се повишиха, в резултат на което DeFi трендът и бумът за суапове на токени в Uniswap най-накрая свършиха.

 

Тъй като таксите за транзакции започват да се покачват отново след период на бездействие и спад, може ли това да е сигнал, че е на път да започне още един DeFi бум?

 

Втората криптовалута по пазарна капитализация е нараснала с над 350% през 2020 г., побеждавайки дори Биткойн. Етериум отбеляза експлозивен растеж и започна годината в подем благодарение на общата стойност, заключена в DeFi приложенията.

 

Тъй като милиарди се насочиха към в DeFi, в центъра на всичко беше Етериум. Токените ERC20, изградени върху интелигентните договори на криптовалутата, позволиха приложения, имитиращи услуги от традиционното банкиране, като кредитиране и заемане.

 

Суаповете на токени на децентрализирани борси и автоматизирани платформи за маркет мейкинг също допринасят за инерцията.

 

Тъй като всичко това товареше ETH с такси за газ, цената на актива следваше параболичната траектория, която TVL зададе. Но това лято, откровените измами започнаха да опетняват новата популярна финтех технология.

 

Въпреки това, тъй като Биткойн се доближава до нови рекордни стойности, има някои ранни признаци, че назрява нова вълна от интерес към DeFi.

 

Според един крипто анализатор, таксите за транзакции на ETH мрежата отново се покачват след период на застой. Тъй като цените на DeFi токените падаха и всички бяха фокусирани върху Биткойн, потребителите престанаха да движат токени между портфейли или DeFi приложения.

 


Но с повторното му засилване, може да видим още един DeFi сезон, породен от по-големия ‘алткойн сезон’.

 

Сезонът на алтовете отдавна е настъпил в крипто, като повечето монети все още са значително под най-високите си цени, докато Биткойн е относително близо.

 

И тъй като цената на Биткойн се увеличава, тенденцията на инвеститорите, които търсят по-евтини алткойни за печалби или да влагат печалби от BTC, алткойните и DeFi токените вероятно ще имат период на подем, много по-силен от летния.

 

Възможно е движението да се дължи на навлизането на нови потребители в крипто и предстоящото пускане на ETH 2.0.


Прочетете още: Ето какво стои за подема на Биткойн.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
ПРОЧЕТИ ОЩЕ: DeFi пазарът отново в изключителен подем

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Crypto Book
Свалете БЕЗПЛАТНО '10 Златни Правила на Крипто Инвеститора'

Научете всичко, което трябва да знаете за инвестиции в Биткойн и други криптовалути директно от хора с 7 годишен опит в сферата

warning

ВАЖНО: Ние никога няма да ви пращаме спам или да продаваме данните ви на трети лице.

Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Алткойни новини

Алткойн сезонът на 2021 година тепърва започва

2021 г. досега беше вълнуваща година на пазара на криптовалути. За първи път в историята видяхме капитализацията на всички токени да надхвърли $1 трилион.И макар че голяма част от тях от това е свърза...
ЯНУ. 25, 2021 19:50 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

DeFi пазарът отново в изключителен подем

Пазарната капитализация е текущата цена на актива, умножена по общото му предлагане - показател, който ви позволява да сравнявате множество монети, които имат различно предлагане. С други думи, това о...
ЯНУ. 25, 2021 15:30 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Защо Polkadot е най-горещата криптовалута в Китай?

И двата проекта имат вдъхновяващи чуждестранни - по-специално бели лидери - които посещават китайските блокчейн конференции и коктейлни партита. Това е знаичтелно, защото някои от китайските измамници...
ЯНУ. 25, 2021 14:30 4 МИН . ЧЕТЕНЕ

Етериум стига $1,500 - $2,600 на хоризонта?

Впоследствие бяха направени доста екстравагантни прогнози за цените от някои от най-големите гласове в бранша. Преди няколко часа определени борси, включително Binance, отчетоха най-високите си ц...
ЯНУ. 25, 2021 11:12 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света