НАЧАЛО Финтех

Мобилното приложение Dave се насочило към 1 милион потребители

ЮЛИ. 27, 2020 22:18 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Мобилното приложение Dave се насочило към 1 милион потребители

Войната в дигиталния банков сектор се разпалва.

Стартъпи, включително Chime и Current, добавиха стотици хиляди потребители от началото на коронавирус пандемията, тъй като все повече американци търсят приложения за банкиране за първи път без мобилни санкции като такси за овърдрафт.


Dave е базиран в Лос Анджелис стартъп,оценен на стойност 1,2 милиарда долара. Компанията стартира през 2016 г. като инструмент за лични финанси, който помогна на клиентите да управляват своите бюджети, да избягват овърдрафти и дори да намерят работни места. Това приложение разполага със 7 милиона потребители, според изпълнителния директор Джейсън Уилк.


През май, компанията, в която милиардера Марк Кюбан е ранен инвеститор и член на борда, започна да пуска дигитална банкова сметка със списък за чакане от 2 милиона души, каза Уилк. Досега, Dave Banking има над 100,000 потребители и Уилк е уверен, че ще достигне 1 милион до края на годината.


Един милион е много консервативна цифра за нас...“, сподели Уилк в телефонно интервю.


“Имаме 2 милиона наши основни потребители, които са се регистрирали за Dave Banking, и всеки път, когато изпращаме известие, за да поканим някого от този списък, 1 от всеки 2-ма души в крайна сметка се регистрира за акаунт.”


Пандемията ускори приемането на дигитални услуги в индустриите, тъй като хората избягват личните взаимодействия. В банковата сфера кризата доведе до по-бързо приемане на дигитализацията от страна на гигантски институции като JPMorgan Chase и финтех стартъпите.


Новата порода стартъпи, както и утвърдените финтех фирми от чужбина, включително Revolut и N26, се рaзраснаха, насочвайки се към потребители, които обикновено нямат достатъчно големи баланси, че да избегнат такси в традиционната банка.


За тези, които искат инструменти за лични финанси, без да се отказват от услугите на сегашните си банки, Dave може да бъде свързан и със сметки като Chase.


Не всеки се събужда сутрин развълнуван да открие нова сметка”, каза Уилк.


“Ние решаваме вашите непосредствени финансови предизвикателства, независимо коя банка използвате. Това е много различно от това да кажем, че имаме сметка без такси, която бързо се превръща в лукс.”


Голямата потребителска база на Dave за своя автоматизиран инструмент за бюджетиране означава, че компанията харчи малко за спечелване на банкови клиенти, като отчита “невероятно ниски разходи за придобиване на потребители”, добави Уилк. По този начин, услугата се различава от другите мобилни банки.


Стартъпът също обяви, че използва ексклузивно Mastercard за своите дебитни карти и предстоящи продукти. Chime и други стартъп фирми се опират на конкурентната платежна мрежа Visa.


Имайки предвид нашия споделен ангажимент за привличане на потребителите в дигиталната икономика чрез финансови продукти от ново поколение, ние сме щастливи да работим с Dave”, заяви Шери Хаймънд, изпълнителен вицепрезидент на Mastercard.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Crypto Book
Свалете БЕЗПЛАТНО '10 Златни Правила на Крипто Инвеститора'

Научете всичко, което трябва да знаете за инвестиции в Биткойн и други криптовалути директно от хора с 7 годишен опит в сферата

warning

ВАЖНО: Ние никога няма да ви пращаме спам или да продаваме данните ви на трети лице.

Мнения (1)
Пасивен доход! ЮЛИ. 28, 2020 100% пасивен доход в биткойн!Моля копирайте линка за повече информация: https://bazar.bg/obiava-29313772/100-pasiven-dohod-avtomatichna-arbitrazhna-targoviia-na-kriptovaluta
Изкажете мнение
Още Финтех новини

Американски банки се интересуват от услуги за Биткойн попечителство

Миналия месец Службата на контрольрите на валутата (OCC) пусна писмо, в което заявява, че банките могат да държат криптовалута от името на своите клиенти, отбелязвайки, че те трябва "да задоволят нужд...
АВГ. 13, 2020 12:15 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Голям банков гигант от Южна Корея планира да пусне попечителски услуги за Биткойн

В блог публикация Джин Кан, служител по правните въпроси и регулаторно съответствие на Hashed, пише, че стратегическото партньорство ще се съсредоточи върху осигуряването и управлението на дигитални а...
АВГ. 11, 2020 18:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Пазарната капитализация на децентрализираните финанси 'експлодира'

Днес общата пазарна капитализация на DeFi пазара стигна невероятната сума от 11.57 милиарда долара.Chainlink (LINK) заема водеща позиция по отношение на пазарната капитализация, отчитайки ръст на цени...
АВГ. 11, 2020 13:30 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Какво различава дигиталната банка Point от другите?

Докато Point технически предоставя банкова сметка, компанията се фокусира върху награди, свързани с дебитна карта.“Започнах Point като решение за всичко разочароващо и сложно, което е свързано с креди...
АВГ. 11, 2020 12:00 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света