НАЧАЛО Регулации

Много крипто активи са ценни книжа, твърди главата на SEC

МАЙ. 9, 2021 12:28 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Много крипто активи са ценни книжа, твърди главата на SEC

Новоназначеният председател на Американската комисия за ценни книжа и борси (SEC) Гари Генслер говори за регулиране на зараждащия се крипто сектор.

В интервю за Squawk Box на CNBC, новият председател, който положи клетва само миналия месец, обсъжда каква според него ролята на SEC ще бъде в регулирането на крипто пазарите.

 

Генслер разкрива, че според него много крипто активи, които в момента са на пазара, са ценни книжа и SEC има правото да ги определи като такива.

 

“Мисля, че доколкото нещо е ценна книга, SEC има много правомощия и много крипто токени наистина са ценни книжа. Предишният председател посочи, че [и] предишният SEC е предприел множество действия по принудително изпълнение, за да включи някои от тези секюрити токени или токени инвестиционни договори в правилата.”

 

Въпреки че според Генслер категоризацията на много крипто активи трябва да бъде изгладена, председателят на SEC твърди, че инвеститорите, които търгуват с Биткойн, актив, който SEC вече е определил като ‘не е ценна книга’, трябва да бъдат защитени.

 

“Има някои [активи] като Биткойн, ако можех просто да се съсредоточа върху това и това е около половината от този клас активи на стойност 2 трилиона долара в момента. Това е  оскъден дигитален запас от стойност, но силно нестабилен и има инвеститори, които искат да го търгуват и да го търгуват заради неговата волатилност.
 
Мисля, че имаме нужда от по-голяма защита на инвеститорите там. И ние нямаме федерален режим, който да контролира крипто борсите, така че ако инвеститорът иска да търгува с Биткойн, разбирайки, че той е силно нестабилен, силно спекулативен ... Ако искат да търгуват така, ние [трябва] да имаме защита на инвеститорите и това според мен е празнина в нашата система в момента.”

 

Генслер смята, че чрез съвместните усилия на SEC и Конгреса правителството може да намери начин да защити онези, които търгуват нестабилния актив.

 

“Мисля, че тъй като това е свързано с Биткойн и в момента не говоря с всички останали токени, а тъй като се отнася до Биткойн, докато нашата сестра агенция Комисията за търговия със стокови фючърси (CFTC) има ограничена авторитет за борба с измамите и манипулациите, няма федерален орган, който действително да въведе режим на крипто борсите.
 
Независимо дали става дума за фондови борси или фючърсни борси, има режими, въведени през 30-те години на миналия век, за да се предпази от измами и манипулации на борсите и да се защити целостта на това. Мисля, че това е нещо, с което ще работим с Конгреса, ако сметнем за добре, за да се опитаме да осигурим някаква защита за хората, които искат да инвестират в този спекулативен клас активи.”

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (2)
Изкажете мнение
Още Регулации новини

Тайланд забраняват NFT и меме токените

Няма повече NFT или базирани на мемета токениВ съобщение от тайландската SEC от петък регулаторният орган заяви, че в сряда генералният секретар Руенваде Суланмонгкол е одобрил насоки за крипто борсит...
ЮНИ. 12, 2021 15:20 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Нидерландия трябва да забрани криптовалутите, според съветник на правителството

Той настоява холандското правителство незабавно да наложи забрана за Биткойн и други дигитални валути.Търговията, добивът и притежанието на Биткойн трябва да бъдат напълно забранениДискусията на Питър...
ЮНИ. 11, 2021 15:49 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Тексас позволява на банките да държат Биткойн

Департаментът за банково дело в Тексас днес публикува известие, потвърждаващо, че банките с държавни права могат да съхраняват криптовалута от името на клиенти, при условие че разполагат с “адекватни ...
ЮНИ. 11, 2021 11:10 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Биткойн може да бъде узаконен като клас активи в Индия

Индийският регулатор SEBI ще контролира крипто регулиранетоСлед като президентът на Ел Салвадор обяви, че Биткойн е приет като законно платежно средство в страната, Съветът за ценни книжа и борси на И...
ЮНИ. 10, 2021 21:24 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света