НАЧАЛО Други

Много е вероятно Bitmain да загубят $400 милиона през последната четвърт на годината

СЕП. 28, 2018 13:10 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Много е вероятно Bitmain да загубят $400 милиона през последната четвърт на годината

Хардуерният гигант за копаене на криптовалути Bitmain вероятно ще отчете нетна загуба от почти $400 милиона през последното тримесечие, показват наскоро подадените от Китай документи за публично предлагане.

 


Вчера бе съобщено, че Bitmain са подали документи за предлагане пред фондовата борса на Хонконг (HKEX), пред дългоочакваното първоначално публично предлагане (IPO), което обещава да бъде най-голямото в историята на крипто индустрията.

Много информация за компанията се съдържа в публичните версии на тези документи, но според подробния анализ, публикуван от BitMEX Research, има достатъчно данни, за да се разбере, че Bitmain вероятно има исторически необичайно тримесечие.


По време на първата половина на 2018 година, Bitmain реализира нетна печалба от $742 милиона, удължавайки разрастването, което доведе до ръст от 1,2 милиарда през 2017 година. Това, което маскира тези цифри обаче, е, че фирмата отчита нетна печалба от $1,1 милиарда само през първото тримесечие.


Следователно, Bitmain би трябвало да има загуба от $395 милиона през второто тримесечие, за да намали възвращаемостта от шест месеца до $742 милиона, ако се приеме, че информацията е достоверна.


Bitmain изглежда се позовава на тези лоши тримесечни резултати в подадените документи, като заявява, че фирмата е поставила големи поръчки в началото на годината, като е предвидила, че цените на крипто ще продължат да се увеличават заедно с търсенето на ригове за копаене.

В началото на 2018 година очаквахме силен ръст на пазара за хардуер за добив на криптовалути, поради възходящата им тенденция от четвъртото тримесечие на 2017 г., и поставихме големи поръчки с нашите партньори в производството в отговор на очаквания значителен растеж на продажбите. Въпреки това, през първата половина на 2018 имаше значителна нестабилност на пазара в цената на крипто.

Това лошо представяне би обяснило защо през второто тримесечие Bitmain проведе бързи последователни кръга за финансиране, като събра през август $442 милиона, след като събра $293 милиона само два месеца преди това, през юни.


Въпреки тези неуспехи, BitMEX Research твърди, че Bitmain остава в силна позиция спрямо своите конкуренти, няколко от които през последните дни разкриха ново поколение копачки.


Докато Bitmain не е обявил следващото след невероятно успешния Antminer S9, изпълнителният директор Дзихан Ву заяви, че фирмата е разработила нов ASIC чип, който би трябвало да позволи на неговия хардуер за добив на Биткойн поне да остане конкурентоспособен с производителите на добивни машини, от които никоя няма толкова пари, колкото Bitmain.https://t.me/joinchat/GVKUGRH2XQaG9Ww6oeui4Q

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Други новини

Facebook ще започне да тества 'криптовалутата' си още тази година

Libra се връща като DiemСлед като беше изправен пред силно отхвърляне от Конгреса на САЩ и регулаторите в световен мащаб и след като повечето от големите партньори на проекта се оттеглиха, Facebook на...
АПР. 20, 2021 16:33 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Venmo на PayPal започва да предлага услуги за продажба, покупка и държане на крипто

PayPal за първи път обяви началото на операциите с Биткойн и няколко други криптовалути през ноември миналата година, позволявайки на своите потребители да купуват и съхраняват Биткойн, Биткойн Кеш, Е...
АПР. 20, 2021 14:11 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Nasdaq пуска търговия на опции за Coinbase акции

Според доклад на Reuters от 19-ти април, представител на Coinbase заяви, че опциите COIN.O ще започнат да се търгуват на Nasdaq във вторник, 20-ти април. Пускането на опции за акции ще предложи н...
АПР. 20, 2021 10:05 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Биткойн е 'алтернативна инвестиция', според заместник-управителя на централната банка на Китай

Breaking: Li Bo, deputy governor of the Central Bank of China, said that crypto assets such as Bitcoin should be used as investment tools or alternative investments. This is the first time that the Ch...
АПР. 19, 2021 21:21 3 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света