НАЧАЛО Други

Много е вероятно Bitmain да загубят $400 милиона през последната четвърт на годината

СЕП. 28, 2018 13:10 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Много е вероятно Bitmain да загубят $400 милиона през последната четвърт на годината

Хардуерният гигант за копаене на криптовалути Bitmain вероятно ще отчете нетна загуба от почти $400 милиона през последното тримесечие, показват наскоро подадените от Китай документи за публично предлагане.

 


Вчера бе съобщено, че Bitmain са подали документи за предлагане пред фондовата борса на Хонконг (HKEX), пред дългоочакваното първоначално публично предлагане (IPO), което обещава да бъде най-голямото в историята на крипто индустрията.

Много информация за компанията се съдържа в публичните версии на тези документи, но според подробния анализ, публикуван от BitMEX Research, има достатъчно данни, за да се разбере, че Bitmain вероятно има исторически необичайно тримесечие.


По време на първата половина на 2018 година, Bitmain реализира нетна печалба от $742 милиона, удължавайки разрастването, което доведе до ръст от 1,2 милиарда през 2017 година. Това, което маскира тези цифри обаче, е, че фирмата отчита нетна печалба от $1,1 милиарда само през първото тримесечие.


Следователно, Bitmain би трябвало да има загуба от $395 милиона през второто тримесечие, за да намали възвращаемостта от шест месеца до $742 милиона, ако се приеме, че информацията е достоверна.


Bitmain изглежда се позовава на тези лоши тримесечни резултати в подадените документи, като заявява, че фирмата е поставила големи поръчки в началото на годината, като е предвидила, че цените на крипто ще продължат да се увеличават заедно с търсенето на ригове за копаене.

В началото на 2018 година очаквахме силен ръст на пазара за хардуер за добив на криптовалути, поради възходящата им тенденция от четвъртото тримесечие на 2017 г., и поставихме големи поръчки с нашите партньори в производството в отговор на очаквания значителен растеж на продажбите. Въпреки това, през първата половина на 2018 имаше значителна нестабилност на пазара в цената на крипто.

Това лошо представяне би обяснило защо през второто тримесечие Bitmain проведе бързи последователни кръга за финансиране, като събра през август $442 милиона, след като събра $293 милиона само два месеца преди това, през юни.


Въпреки тези неуспехи, BitMEX Research твърди, че Bitmain остава в силна позиция спрямо своите конкуренти, няколко от които през последните дни разкриха ново поколение копачки.


Докато Bitmain не е обявил следващото след невероятно успешния Antminer S9, изпълнителният директор Дзихан Ву заяви, че фирмата е разработила нов ASIC чип, който би трябвало да позволи на неговия хардуер за добив на Биткойн поне да остане конкурентоспособен с производителите на добивни машини, от които никоя няма толкова пари, колкото Bitmain.https://t.me/joinchat/GVKUGRH2XQaG9Ww6oeui4Q

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Crypto Book
Свалете БЕЗПЛАТНО '10 Златни Правила на Крипто Инвеститора'

Научете всичко, което трябва да знаете за инвестиции в Биткойн и други криптовалути директно от хора с 7 годишен опит в сферата

warning

ВАЖНО: Ние никога няма да ви пращаме спам или да продаваме данните ви на трети лице.

Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Други новини

Биткойн ферма копае на полярния кръг

Градът може скоро да се прочуе с различен тип копаене - сега той е дом на първата Биткойн ферма в Арктика. BitCluster, руският собственик на съоръжението, вече планира разширяване след стартиране на о...
ЯНУ. 19, 2021 17:37 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Руска крипто борса затваря след загуба на повече от $3 милиона

"Нашата услуга е повредена сериозно по технически и финансов начин“, заявиха от Livecoin в събота. "Няма начин да продължим оперативния бизнес при тези условия, затова вземаме твърдо решение да затвор...
ЯНУ. 19, 2021 11:30 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Рекордни шортове на щатския долар

"Данните от CFTC отразяват най-големия обрат на седмична база спрямо долара от началото на август 2020 г., като нетният шорт на щатския долар достига най-високата си стойност (в доларово изражение) пр...
ЯНУ. 17, 2021 15:16 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Финансов съветник предлага на британците да забранят крипто транзакциите

Ливърсидж, собственик на независимата финансова консултантска фирма West Riding Personal Financial Solutions, започна петиция, призоваваща местните финансови власти да спрат крипто транзакциите във Ве...
ЯНУ. 16, 2021 13:56 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света