НАЧАЛО Биткойн Алткойни

Mizuho Financial Group ще пуска йен стабилна монета

ДЕК. 28, 2018 08:29 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Mizuho Financial Group ще пуска йен стабилна монета

Mizuho Financial Group (MHFG), която е една от най-големите финансови институции в света и втората по големина група за финансови услуги в Япония, съобщава, че през март 2019 г. ще стартира собствена йен-фиксирана стабилна монета в ​​опит да насърчи безкасовите плащания на японски търговците на дребно.

Според доклад на Nikkei Asian Review от 26-ти декември 2018 г., Mizuho "планира да въведе собствена цифрова валута, която може да се използва за пазаруване и да се превежда без разходи, започвайки от март следващия месец."


Изглежда, че финансовата институция, ​​която планира да има "около 60 регионални банки на борда", иска да стартира стабилна валута с йени.


Идеята е, че чрез "такси значително по-ниски, отколкото за услуги за кредитни карти", значим процент от японските магазини ще приемат цифровата валута. Стойността на тази монета ще бъде фиксиран на 1 йена (приблизително 1 цент) на единица.

Потребителите ще трябва да изтеглят специално мобилно приложение и ще могат да извършват плащания чрез сканиране на QR кодове. В доклада се казва, че потребителите няма да бъдат таксувани за прехвърляне на средства към своя смартфон от банкова сметка, връщане на средства по тяхната сметка или изпращане на средства до други потребители. Магазините също няма да се таксуват за депозиране на цифрови парични средства, получени от клиенти, в техните корпоративни банкови сметки.

Този нова, все още неназована стабилна монета е резултат от проекта J-Coin, който бе обявен през декември 2017 г. от Ясухиро Сато, който по онова време беше президент на MHFG.

https://t.me/joinchat/GVKUGRH2XQaG9Ww6oeui4Q

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Алткойни новини

Илон Мъск подкрепя приемането на Dogecoin от AMC

Изпълнителният директор на Tesla Илон Мъск подкрепи плана на AMC да приеме меме криптовалутата Dogecoin (DOGE).Изпълнителният директор Адам Арон проведе анкета, за да разбере дали Twitter иска веригат...
СЕП. 22, 2021 08:19 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Този алткойн се покачва след листинг на Coinbase

Adventure Gold (AGLD), който е родният крипто актив на Loot Project, който сега е листнат в Coinbase Pro.Проектът пусна незаменими токени “Loot Bag” (NFT), които по същество представляват текстови фай...
СЕП. 21, 2021 22:30 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

'Dogecoin милионерът' загуби половин милион долара

Някои статистики за загуби от DogecoinКонтесото написа в Twitter, че тъй като мнозина го упрекват, че е показал портфолиото си само когато DOGE е нагоре, той е готов да демонстрира и загубите си от кр...
СЕП. 21, 2021 18:32 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

XRP е ценна книга, според известният трейдър Питър Бранд

Като се има предвид това, регулаторната несигурност, свързана с криптовалутата, създадена от Ripple, няма да попречи на търговеца ветеран да я притежава "при правилните обстоятелства".Бранд, дългогоди...
СЕП. 21, 2021 14:56 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света