НАЧАЛО Алткойни Биткойн

Мистериозният Сатоши Накамото е 44-ят най-влиятелен човек във финансите

ЯНУ. 5, 2019 20:37 3 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Мистериозният Сатоши Накамото е 44-ят най-влиятелен човек във финансите

Безличният човек, носещ името Сатоши Накамото, се класира сред 100-те най-големи световни финансови лидери, оставяйки след себе си добре известни личности като Марк Зъкърбърг, Кристалина Георгиева и Пол Кругман.


Worth.com нарече Сатоши Накамото 44-тия най-могъщ индивид във финансите. Псевдонимът, който може да бъде мъж или жена, човек или група от хора, землянин или извънземно (като цяло почти всичко), е "нещото", стоящо зад създаването на Биткойн, първата в света peer-to-peer електронна парична единица, която се превърна в мулти-милиарден пазар, който съдържа хиляди финансови и технологични стартъпи.Промяна на играта


Биткойн позволява на хората да изпращат и получават плащания директно един на друг, без да се нуждаят от платежни институции. Тя поддържа регистъра на тези транзакции в публичен леджър, наречен блокчейн - на практика прави това, което прави банката - на много по-евтин и по-бърз темп.

Някои от водещите корпорации в света на като IBM, Bank of America, MasterCard и JP Morgan патентоват идеите си, базирани на решението с отворен код на Биткойн. Новите стартъпи клонират неговите характеристики, за да създадат своите „усъвършенствани“ специфични за потребителя решения.

Биткойн също се счита за финансово оръжие срещу инфлационно благоприятна система. Накамото въведе максимален брой от 21 милиона BTC. Ограниченото предлагане, прави Биткойн по-оскъден от златото, поради което спекулантите купуват и продават цифровата валута на отворени пазари като всеки друг финансов инструмент.


Същата спекулация прави Накамото много богат човек, както отбелязва Worth.com.


Смята се, че Накамото контролира 980 000 биткойна - около 5% от всички BTC, които някога могат да бъдат добити, което му дава чиста стойност от $19,4 милиарда в най-високата точка на валутата. Също така, тогава е достатъчно криптовалута да позволи на Накамото да наводни пазара и да срине стойността на Биткойн , ако реши да си вземе парите - или за печалба, или да докаже някаква философска гледна точка - колкото и да е малко вероятно.

Блайт Мастърс бие Накамото


Блайт Мастърс, бивш главен изпълнителен директор на Digital Asset Holdings, базирана в Ню Йорк фирма за разработване на блокчейн, стъпи на 27-о място в същия списък. Нейното десетилетие опит на Уолстрийт, помогна на цифровите активи да спечелят големи клиенти в банковия сектор, най-вече австралийската борса за ценни книжа и Google.

Мастърс напуска Digital Asset, цитирайки лични причини, през декември 2018 година.

Друга крипто личност, Кели Льофлиор, главен изпълнителен директор на Bakkt, платформа за фючърси, подкрепена от ICE, също влезна в списъка на световните финансови лидери, на 72 години.

Ако Bakkt успее, не само ще се повиши доверието на инвеститорите и достъпа до Биткойн като актив, но също така ще даде на ICE сериозно предимство пред безброй други стартъпи, които се опитват да оформят този възникващ пазар.


Номинация за Нобелова награда


През 2015 година, професорът от UCLA, Багван Чоудри поиска номинация на Накамото за Нобелова награда за икономически науки. Но Кралската шведска академия на науките заяви, че само ще номинира анонимен човек, ако се разкрие.

Тази награда абсолютно никога не може да се присъди на анонимна личност.


Крипто общността изрази разочарованието си по въпроса, но те също спекулираха как правителствените агенции ще третират истинския Сатоши Накамото, след като неговата идентичност е разкрита публично. Бяха повдигнати и запитвания относно това дали на Накамото трябва да се предостави цялата заслуга за създаване на Биткойн , когато е имал подкрепа от толкова много изследователи.

https://t.me/joinchat/GVKUGRH2XQaG9Ww6oeui4Q

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Биткойн новини

Fidelity пускат спот Биткойн ETF тази седмица

Стартиране на ETFFidelity е мултинационална корпорация за финансови услуги, която е създадена през 1946 г. и остава една от най-големите компании за управление на активи в света с $4.9 трилиона AUM (а...
ДЕК. 1, 2021 20:10 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Биткойн кит премести почти $1 милиард в BTC

Whale Alert за първи път съобщи за транзакция между два неизвестни портфейла във вторник сутринта. Отделен неизвестен портфейл също получи по-малко от 0.002 BTC от изпращащия портфейл.🚨 🚨 🚨 🚨 🚨 🚨 🚨 🚨 ...
ДЕК. 1, 2021 12:09 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Инвестиционна компания за трилиони стартира европейски спот Биткойн ETP

Invesco, американски инвестиционен посредник с управлявани активи от $1.3 трилиона, си партнира с доставчика на крипто индекси CoinShares, за да пусне първия си европейски борсово търгуван продукт (ET...
ДЕК. 1, 2021 10:04 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Биткойн 'дори не е близо до върха си', твърди крипто ветеран

Той е на това мнение дори след като активът рязко падна от новата си най-висока стойност за всички времена над $69,000 по-рано този месец.В ново интервю за CNBC бившият главен изпълнителен директор на...
ДЕК. 1, 2021 08:45 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света