НАЧАЛО Биткойн Алткойни

Миньор на ETH удря джакпота

ЯНУ. 20, 2022 09:48 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Миньор на ETH удря джакпота

Индивидуален миньор се противопостави на шансовете и успя да събере 168 ETH от пул за самостоятелен майнинг тази седмица на стойност 42 пъти на средната награда за блок.

Самостоятелен миньор на Етериум (ETH) постигна голям успех, като изкопа блок самостоятелно и получи награда на стойност около $540,000.


Миньорът работеше чрез пула 2miners Ethereum SOLO на 17-ти януари, когато изкопаха цял блок и получиха 168 ETH. Тази награда значително надминава средната награда на блок от около 4 ETH според BitInfoCharts.


Забележителен а и размерът и хеширащата мощност на пула SOLO. Той е сравнително малък с 854 миньори онлайн и 1.5 тера-хаша в секунда към момента на писане, което означава, че средният миньор допринася с 1.85 гига-хаша в секунда. Щастливият миньор допринася с 2.25 гига-хаша в секунда, които могат да бъдат генерирани с между 1 до 20 от най-новите GPU устройства.


Хеширащата мощност е количеството изчислителна мощност, което устройство допринася към блокчейна с доказателство за работа (Proof-of-Work) като Етериум и Биткойн. Колкото по-висока е хеширащата мощност, толкова по-сигурна е мрежата.


Подобен джакпот в мрежата на Етериум се случва за трети път в рамките на две седмици. В допълнение миньор на Биткойн (BTC) от анонимната самостоятелна операция Solo CK спечели 6.25 BTC за самостоятелно копаене на цял блок на 11-ти януари.


Не Пропускай: Кои криптовалути отбелязаха най-големи печалби през 2021 г.?

Два дни по-късно друг самостоятелен миньор, използващ Solo CK, отново изкопа нов блок на Биткойн само с една до три платформи.


Всеки миньор има шанс от 1 на 1,400,000 да изкопае цял блок, а шансовете двама малки миньори да отбележат едно и също постижение през същата седмица се оценяват на 1 на милиард.


Средната дневна рентабилност при копаене на Етериум намалява, тъй като на 12-ти май 2021 г. достигна най-високите си стойности за всички времена от $0.282. Средната рентабилност сега е около $0.0474 според данни от BitInfoCharts. Това отчасти се дължи на EIP-1559, който изгаря таксите, вместо да ги разпределя на миньорите.


Джакпот награда като тази ще е част от миналото, когато мрежата на Етериум завърши "сливането" - преминаването към консенсусния алгоритъм за доказателство за залог (POS). С POS стабилността на мрежата се поддържа чрез залагане на токени. Това ще намали изискванията за електрически ресурси на мрежата.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (2)
Изкажете мнение
Още Алткойни новини

Cardano китовете изкупуват големи количества ADA

Скокът на облекчението беше предизвикан от комбинация от фактори, включително силни настроения заради свръхпродаването на пазара, което накара търговците да правят поръчки за покупка при силно намален...
МАЙ. 17, 2022 07:45 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Инвестицята на Binance в LUNA вече струва само $3,400

Борсата инвестира $3 милиона в екосистемата на Terra през 2018 г., като получи 15 милиона Luna токена. При пиковата цена на актива тази инвестиция е на стойност $1.6 милиарда, според Джао. Поради срив...
МАЙ. 16, 2022 16:30 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Съветник на Luna Foundation Guard даде информация за резервите на проекта

Тето сподели за това на 16-ти май, като каза, че е време да наруши мълчанието и да информира общността за стъпките, които скоро ще бъдат предприети. Той каза, че балансовите резерви на Luna Foundation...
МАЙ. 16, 2022 14:35 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Циркулиращото предлагане на Terra (LUNA) скочи с почти 2,000,000%

Докато ефектът от загубата на фиксацията на Terra USD (UST) към долара продължава да оказва своето влияние, циркулиращото количество LUNA на Terra нарасна с над 1.9 милиона процента през последните се...
МАЙ. 16, 2022 18:00 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света