НАЧАЛО Регулации

Министерството на финансите на Обединеното кралство открива консултации относно регулирането на крипто

ЯНУ. 9, 2021 14:11 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Министерството на финансите на Обединеното кралство открива консултации относно регулирането на крипто

Министерството на финансите на Обединеното кралство открива консултации относно регулирането на крипто активите и стабилните монети в подкрепа на иновациите и защитата на потребителите.

 

Министерството на финансите заяви, че нарастването на крипто и стабилни монети може да представлява подобна финансова стабилност и рискове за потребителите като традиционните регулирани платежни системи и следователно регулирането на пространството е необходимо.


"Ще предприемем гъвкав, ръководен от риска подход към регулирането, вкоренен в принципа на ‘същия риск, същия регулаторен резултат’ “, каза Джон Глен, депутат и икономически секретар в Министерството на финансите.


С други думи, правителството иска да осигури равни условия и да намали възможностите за регулаторен арбитраж.


Той също така иска да гарантира, че регулаторният подход се фокусира върху рисковете и възможностите, които са “най-спешни или явни”, и отразява международните дискусии предвид трансграничния характер на крипто и стабилните монети.


Следователно правителството обмисля подход, при който използването на нерегулирани в момента токени и свързаните с тях дейности, използвани предимно за спекулативни инвестиционни цели, като например Биткойн, може първоначално да остане извън периметъра за поведение и пруденциални цели”, каза Министерството на финансите.


“В същото време те биха били обект на по-строг регламент по отношение на комуникацията с потребителите чрез режима на финансови промоции (ако бъде приет) и регламента за борба с измамите / CTF. Помощните токени - тези, използвани за достъп до услуга - също ще останат извън авторизирания периметър.”


Що се отнася до стабилните монети, правителството предложи първо да въведе регулаторен режим за “стабилни токени”, използвани като платежно средство.


“Това ще обхване фирми, които издават стабилни токени и фирми, предоставящи услуги във връзка с тях, пряко или непряко, на потребителите.”


Алгоритмичните стабилни монети остават извън обхвата на предложенията, тъй като може да не са подходящи за сделки на дребно или търговия на едро. Секюрити токените също трябва да бъдат изключени поради подобни причини, каза Министерството на финансите.


Чрез подходящи криптографски разпоредби Великобритания се стреми да запази позицията си на “световен лидер във финансовите технологии”, каза Глен.


Като цяло предложенията предполагат, че правителството иска да приложи “доста обременителен режим” за стабилни монети, каза Джордж Морис, партньор в базираната в Лондон юридическа фирма Simmons & Simmons.


Ако предложенията бъдат приети, британските крипто борси, изброяващи някои стабилни монети, може да се наложи да се регистрират с Органа за финансово поведение на страната (FCA).


Очевидно това е неустойчиво - наслояването на едни регулации върху други води до объркване, конфликт и ненужно усложняване”, каза Морис.


“Надявам се, че това ще бъде разгледано задълбочено, преди да бъдат приети разпоредби, ако не за друго, за да се премахне изискването за регистрация за онези предприятия, които иначе са регулирани от FCA (или да се направи автоматично за тях).”


Морис твърди, че ако криптофирмата е базирана в ЕС, тогава предложеният режим MiCA – Markets in Crypto-assets - вероятно ще бъде много по-опростен, с едно разрешение, което може да бъде прехвърлено.


MiCA обаче регулира обменните и ютилити токени, което го извежда извън рамките на предложеното от HMT днес, поне засега”, каза Морис.


Консултацията е отворена до 21-ви март и Министерството на финансите насърчава заинтересованите страни, особено крипто стартъпите на Великобритания, да споделят своите виждания относно предложения регулаторен подход.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Crypto Book
Свалете БЕЗПЛАТНО '10 Златни Правила на Крипто Инвеститора'

Научете всичко, което трябва да знаете за инвестиции в Биткойн и други криптовалути директно от хора с 7 годишен опит в сферата

warning

ВАЖНО: Ние никога няма да ви пращаме спам или да продаваме данните ви на трети лице.

Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Регулации новини

Бивш съветник на Ripple е новия контролер на валутата на САЩ

Бившият съветник на Ripple и служител на Министерството на финансите на САЩ Майкъл Бар е подготвен да стане следващият контролер на валутата в САЩ, се казва в доклад на Wall Street Journal. Бар беше с...
ЯНУ. 22, 2021 19:11 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Джо Байдън замрази противоречив законопроект на FinCEN

Това включва спорното предложение за крипто портфейли на FinCEN.Байдън натисна пауза46-ият президент на САЩ Джо Байдън реши да замрази всички нови и чакащи регулации в деня си на встъпване в длъжност....
ЯНУ. 21, 2021 21:16 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Дубай искат да въведат регулации за криптовалутите

DFSA планира да въведе регулаторна рамка за различни дигитални активи като част от своя бизнес план за 2021–2022 г., публикуван на 18 януари.Според DFSA, предстоящата крипто рамка ще разшири допълните...
ЯНУ. 20, 2021 15:52 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Само 40 държави имат право да издават дигитални валути

В скорошна блог публикация МВФ съобщава, че според различни проучвания все по-голям брой централни банки проучват възможността да имат дигитална валута на централната банка (CBDC). Повечето държави-чл...
ЯНУ. 17, 2021 18:36 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света