НАЧАЛО Други

Министър-председателят на Малта: "Блокчейн може да направи много повече"

ОКТ. 1, 2018 16:52 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Министър-председателят на Малта: "Блокчейн може да направи много повече"

По време на заседание на oбщото събрание на ООН, Джоузеф Мускът, който е министър-председателят на Република Малта, изрази своето мнение за блокчейн технологията и криптовалутите, които промениха представата за валутите и се превърнаха в бъдещето на парите.

 


Мускът заяви, че Малта е първата страна, регулираща технологията, която според него по-рано е била поставена под "правен вакуум". Джоузеф каза, че блокчейн е революционна технология, която работи за подобряване на системата в най-разнообразни сфери.

Блокчейн има много позитиви, като министър-председателя даде пример с едно от нейните приложения на островната държава. Платформа базирана на блокчейн, която помага за разграничаването на добрия бизнес от лошия. Той също така е на мнение, че революционната технологията може да направи "много повече". Той заяви, че технологията може да се използва за осигуряване на редица решения в системата на здравеопазването, където пациентите имат "реална собственост" или достъп до собствените си медицински досиета.

https://t.me/joinchat/GVKUGRH2XQaG9Ww6oeui4QСпоред Мускът блокчейн може да се приложи и в борбата с вредните емисии, която е основен стълб на политиката на ЕС в областта на климата, стартирана през 2005 г. за борба с глобалното затопляне. Той заяви:

Борбата с вредните емисии може да премине към следващото ниво, можем да помогнем с потвърждението, че хуманитарната помощ достига предназначението си.

По-нататък той говори за лицата, лишени от законното си имущество поради компрометирани данни и, че подобна честота може да бъде намалена с помоща на блокчейн. Той добави:

Корпорациите ще могат да станат по-отговорни пред своите акционери

Джоузеф заяви, че правителствата ще трябва да променят методите си на съхраняване на информация свързана с гражданите си, за да създадат регулирана среда, в която те да могат да се доверят на собствените си данни.

"Това са само няколко начина, по които можем да се противопоставим на регресивната и реакционната политика"

Скорошна публикация Bittrex обяви създаването на Bittrex Malta, която се фокусира върху осигуряването на надеждна и сигурна платформа за търговия с цифрови активи. Платформата за обмен също ще гарантира, че ще следва регулаторната рамка, установена от правителството на Малта и Европейския съюз.

[embed]https://www.youtube.com/watch?v=qJC4YjZODgI[/embed]

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Други новини

Едуард Сноудън продаде своето NFT за $5,4 милиона

Не стана ясно веднага кой спечели това NFT, но потребителят се подвизава под псведонима @PleasrDAO в OpenSea и в платформата на Foundation, където се проведе търгът.Продажбата прави “Stay Free” един о...
АПР. 18, 2021 14:10 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Милиардер продава най-скъпия апартамент в Лондон за 4,000 BTC

Според доклада на The Telegraph мезонета е част от луксозния жилищно-търговски комплекс Hyde Park One, който се намира в лондонския квартал Найтсбридж.Изключителният апартамент от 18,000 квадратни мет...
АПР. 19, 2021 08:49 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Фалшива новина всява паника на крипто пазара

Биткойн се изстреля до нивото от $51,000, като най-добрите алткойни видяха още по-големи загуби. Заглавието, за което се предполага, че е предизвикало срива, е публикувано от съмнителен профил в ...
АПР. 18, 2021 12:53 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Как този инвеститор превърна $300,000 в $2,4 милиарда

Само ден след официалния си публичен листинг, Coinbase вече създаде история за успех в размер на няколко милиарда долара. Популярният частен инвеститор и основател на Initialized Capital, Гари Тан, ра...
АПР. 17, 2021 21:08 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света