НАЧАЛО Други

Министър-председателят на Малта: "Блокчейн може да направи много повече"

ОКТ. 1, 2018 16:52 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Министър-председателят на Малта: "Блокчейн може да направи много повече"

По време на заседание на oбщото събрание на ООН, Джоузеф Мускът, който е министър-председателят на Република Малта, изрази своето мнение за блокчейн технологията и криптовалутите, които промениха представата за валутите и се превърнаха в бъдещето на парите.


Мускът заяви, че Малта е първата страна, регулираща технологията, която според него по-рано е била поставена под "правен вакуум". Джоузеф каза, че блокчейн е революционна технология, която работи за подобряване на системата в най-разнообразни сфери.

Блокчейн има много позитиви, като министър-председателя даде пример с едно от нейните приложения на островната държава. Платформа базирана на блокчейн, която помага за разграничаването на добрия бизнес от лошия. Той също така е на мнение, че революционната технологията може да направи "много повече". Той заяви, че технологията може да се използва за осигуряване на редица решения в системата на здравеопазването, където пациентите имат "реална собственост" или достъп до собствените си медицински досиета.

https://t.me/joinchat/GVKUGRH2XQaG9Ww6oeui4QСпоред Мускът блокчейн може да се приложи и в борбата с вредните емисии, която е основен стълб на политиката на ЕС в областта на климата, стартирана през 2005 г. за борба с глобалното затопляне. Той заяви:

Борбата с вредните емисии може да премине към следващото ниво, можем да помогнем с потвърждението, че хуманитарната помощ достига предназначението си.

По-нататък той говори за лицата, лишени от законното си имущество поради компрометирани данни и, че подобна честота може да бъде намалена с помоща на блокчейн. Той добави:

Корпорациите ще могат да станат по-отговорни пред своите акционери

Джоузеф заяви, че правителствата ще трябва да променят методите си на съхраняване на информация свързана с гражданите си, за да създадат регулирана среда, в която те да могат да се доверят на собствените си данни.

"Това са само няколко начина, по които можем да се противопоставим на регресивната и реакционната политика"

Скорошна публикация Bittrex обяви създаването на Bittrex Malta, която се фокусира върху осигуряването на надеждна и сигурна платформа за търговия с цифрови активи. Платформата за обмен също ще гарантира, че ще следва регулаторната рамка, установена от правителството на Малта и Европейския съюз.

[embed]https://www.youtube.com/watch?v=qJC4YjZODgI[/embed]

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Други новини

Децентрализираните борси отчитат $100 милиарда месечен обем за ноември

Според таблото за данни на The Block, общата сума за ноември е приблизително $99.5 милиарда към 28-ми ноември. Месечните обеми се покачват, откакто достигнаха дъното за годината от $56.35 милиарда дол...
НОЕ. 29, 2021 20:25 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Китайска държавна медия предупреждава за рискове свързани с метавселената

В мнение, публикувано от държавния Economic Daily, се казва, че колкото по-гореща става метавселената, толкова повече обществеността трябва да остане спокойна.Авторът пише, че в бъдеще, когато техноло...
НОЕ. 29, 2021 14:14 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Мъж кръщава сина си на любимата си криптовалута

Неговият туит не остана незабелязан от главния изпълнителен директор на Input Output Чарлз Хоскинсън, който приветства бебето на света.Welcome baby cardano to the world https://t.co/oXNx1sUi22— Charle...
НОЕ. 29, 2021 12:32 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Казахстан обмислят изграждането на АЕЦ за копаене на криптовалути

Ядрената алтернатива за снабдяване на енергийната система на страната е доста непопулярна сред гражданите. Въпреки това президентът Касим-Жомарт настоява, че предложението има за цел "да увеличи прино...
НОЕ. 28, 2021 18:09 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света