НАЧАЛО Други

Министър-председателят на Малта: "Блокчейн може да направи много повече"

ОКТ. 1, 2018 16:52 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Министър-председателят на Малта: "Блокчейн може да направи много повече"

По време на заседание на oбщото събрание на ООН, Джоузеф Мускът, който е министър-председателят на Република Малта, изрази своето мнение за блокчейн технологията и криптовалутите, които промениха представата за валутите и се превърнаха в бъдещето на парите.

 


Мускът заяви, че Малта е първата страна, регулираща технологията, която според него по-рано е била поставена под "правен вакуум". Джоузеф каза, че блокчейн е революционна технология, която работи за подобряване на системата в най-разнообразни сфери.

Блокчейн има много позитиви, като министър-председателя даде пример с едно от нейните приложения на островната държава. Платформа базирана на блокчейн, която помага за разграничаването на добрия бизнес от лошия. Той също така е на мнение, че революционната технологията може да направи "много повече". Той заяви, че технологията може да се използва за осигуряване на редица решения в системата на здравеопазването, където пациентите имат "реална собственост" или достъп до собствените си медицински досиета.

https://t.me/joinchat/GVKUGRH2XQaG9Ww6oeui4QСпоред Мускът блокчейн може да се приложи и в борбата с вредните емисии, която е основен стълб на политиката на ЕС в областта на климата, стартирана през 2005 г. за борба с глобалното затопляне. Той заяви:

Борбата с вредните емисии може да премине към следващото ниво, можем да помогнем с потвърждението, че хуманитарната помощ достига предназначението си.

По-нататък той говори за лицата, лишени от законното си имущество поради компрометирани данни и, че подобна честота може да бъде намалена с помоща на блокчейн. Той добави:

Корпорациите ще могат да станат по-отговорни пред своите акционери

Джоузеф заяви, че правителствата ще трябва да променят методите си на съхраняване на информация свързана с гражданите си, за да създадат регулирана среда, в която те да могат да се доверят на собствените си данни.

"Това са само няколко начина, по които можем да се противопоставим на регресивната и реакционната политика"

Скорошна публикация Bittrex обяви създаването на Bittrex Malta, която се фокусира върху осигуряването на надеждна и сигурна платформа за търговия с цифрови активи. Платформата за обмен също ще гарантира, че ще следва регулаторната рамка, установена от правителството на Малта и Европейския съюз.

[embed]https://www.youtube.com/watch?v=qJC4YjZODgI[/embed]

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Crypto Book
Свалете БЕЗПЛАТНО '10 Златни Правила на Крипто Инвеститора'

Научете всичко, което трябва да знаете за инвестиции в Биткойн и други криптовалути директно от хора с 7 годишен опит в сферата

warning

ВАЖНО: Ние никога няма да ви пращаме спам или да продаваме данните ви на трети лице.

Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Други новини

Рапърът Soulja Boy иска да си купи XRP

"Как да купя XRP?"Soulja Boy наскоро потопи пръстите си в крипто, като за първи път се обърна към общността на DOGE в Twitter, казвайки, че DOGEcoin е "монетата на хората" и "е криптовалутата на бъдещ...
ЯНУ. 24, 2021 18:15 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Coinbase с над $90+ милиарда в активи под управление

Междувременно размерът на активите, съхранявани в Coinbase, надхвърли огромните $90 милиарда.В актуализираният 'About' раздел се казва, че компанията вече е достъпна в над сто страни по света и има на...
ЯНУ. 23, 2021 19:10 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Brave - първият браузър, поддържащ децентрализираната вариант на HTTPS - IPFS

От версия 1.19.x потребителите могат да добавят още една функция към списъка с възможности на Brave - той вече поддържа децентрализираната алтернатива на HTTP(S) IPFS (InterPlanetary File System), коя...
ЯНУ. 23, 2021 12:42 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Най-голямата Биткойн борса в Бразилия се разширява извън страната

Главният изпълнителен директор Рейналдо Рабело посочи Чили, Мексико и Аржентина като сред юрисдикциите, в които ще се разшири на първо място, сравнявайки "регулаторната култура“ в тези страни с Бразил...
ЯНУ. 23, 2021 20:41 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света