НАЧАЛО Други

Министър-председателят на Малта: "Блокчейн може да направи много повече"

ОКТ. 1, 2018 16:52 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Министър-председателят на Малта: "Блокчейн може да направи много повече"

По време на заседание на oбщото събрание на ООН, Джоузеф Мускът, който е министър-председателят на Република Малта, изрази своето мнение за блокчейн технологията и криптовалутите, които промениха представата за валутите и се превърнаха в бъдещето на парите.


Мускът заяви, че Малта е първата страна, регулираща технологията, която според него по-рано е била поставена под "правен вакуум". Джоузеф каза, че блокчейн е революционна технология, която работи за подобряване на системата в най-разнообразни сфери.

Блокчейн има много позитиви, като министър-председателя даде пример с едно от нейните приложения на островната държава. Платформа базирана на блокчейн, която помага за разграничаването на добрия бизнес от лошия. Той също така е на мнение, че революционната технологията може да направи "много повече". Той заяви, че технологията може да се използва за осигуряване на редица решения в системата на здравеопазването, където пациентите имат "реална собственост" или достъп до собствените си медицински досиета.

https://t.me/joinchat/GVKUGRH2XQaG9Ww6oeui4QСпоред Мускът блокчейн може да се приложи и в борбата с вредните емисии, която е основен стълб на политиката на ЕС в областта на климата, стартирана през 2005 г. за борба с глобалното затопляне. Той заяви:

Борбата с вредните емисии може да премине към следващото ниво, можем да помогнем с потвърждението, че хуманитарната помощ достига предназначението си.

По-нататък той говори за лицата, лишени от законното си имущество поради компрометирани данни и, че подобна честота може да бъде намалена с помоща на блокчейн. Той добави:

Корпорациите ще могат да станат по-отговорни пред своите акционери

Джоузеф заяви, че правителствата ще трябва да променят методите си на съхраняване на информация свързана с гражданите си, за да създадат регулирана среда, в която те да могат да се доверят на собствените си данни.

"Това са само няколко начина, по които можем да се противопоставим на регресивната и реакционната политика"

Скорошна публикация Bittrex обяви създаването на Bittrex Malta, която се фокусира върху осигуряването на надеждна и сигурна платформа за търговия с цифрови активи. Платформата за обмен също ще гарантира, че ще следва регулаторната рамка, установена от правителството на Малта и Европейския съюз.

[embed]https://www.youtube.com/watch?v=qJC4YjZODgI[/embed]

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Crypto Book
Свалете БЕЗПЛАТНО '10 Златни Правила на Крипто Инвеститора'

Научете всичко, което трябва да знаете за инвестиции в Биткойн и други криптовалути директно от хора с 7 годишен опит в сферата

warning

ВАЖНО: Ние никога няма да ви пращаме спам или да продаваме данните ви на трети лице.

Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Други новини

Мениджър на фондове търси $50 милиона във финансиране чрез продажба на токени

Той ще бъде отворен както за търговци на дребно, така и за институционални участници.Фирмата ще си партнира с доставчикът на технологии и мениджър на фондове Realio за стартирането на Valentus Digital...
СЕП. 27, 2020 20:37 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Над 100,000,000 души в света изполват крипто активи

През 2018, второто глобално проучване на крипто активи предполага, че броят крипто потребители с потвърдени самоличности са около 35 милиона в целия свят. От третото тримесечие на 2020 има над 191 мил...
СЕП. 26, 2020 15:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Гейминг гигантът Atari влезна в партньорство с блокчейн платформата Ultra

Съгласно прессъобщение, Ultra оперира развлекателна платформа, която позволява на геймърите да играят, откриват, купуват и извършват транзакции в базирана на блокчейн мрежа с други геймъри и да взаимо...
СЕП. 26, 2020 13:55 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Венецуела легализира копаенето на крипто, но има уловка

Според местния новинарски уебсайт CriptoNoticias, новият указ е одобрен от Йоселит Рамирез, ръководител на 'Националния надзор на крипто активите и свързаните с тях дейности' (SUNACRIP) на Венецуела. ...
СЕП. 25, 2020 15:25 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света