НАЧАЛО Алткойни Биткойн

MicroStrategy купиха Биткойн за още $15 милиона

АПР. 6, 2021 14:19 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 MicroStrategy купиха Биткойн за още $15 милиона

Microstrategy обяви вчера, че са закупили Биткойн на стойност $15 милиона. Главният изпълнителен директор на компанията, Майкъл Сейлър, написа в Twitter, че неговата компания е закупила приблизително 253 BTC, като общите му притежания са около 91,579 BTC.

 

В своя Twitter Сейлър каза, че последната покупка на компанията е била на средна цена от $59,339 за Биткойн, което е с около $1,600 под рекорда за всички времена на криптовалутата.


Тъй като цената на Биткойн на борсите се движи около $59,000 към момента на писане, настоящите притежания на Microstrategy възлизат на повече от $52 милиарда. След първата покупка на Биткойн на компанията му през август миналата година, Сейлър остава с невероятно бичи перспективи за своя залог. 


Когато резервът на Microstrategy в размер на $550 милиона свърши от закупуването на Биткойн, Сейлър събра корпоративни облигации за $650 милиона, за да купи още. През февруари компанията събра още $1,05 милиарда в облигации за Биткойн.


Сейлър остава със сериозни бичи възгледи за Биткойн


С изключително ниски корпоративни лихвени проценти, Сейлър заяви, че би предпочел да издаде дълг сега, за да купи Биткойн. Също така се разкрива, че той лично притежава Биткойн на стойност над $1 милиард.


"Компанията остава фокусирана върху нашите две корпоративни стратегии за разрастване на нашия бизнес софтуер за корпоративен анализ и придобиване и задържане на Биткойн", каза Сейлър.


"[Ние] сега държим над 90,000 BTC, потвърждавайки убеждението си, че Биткойн, като най-широко разпространената криптовалута в света, може да служи като надежден запас от стойност. Ще продължим да следваме нашата стратегия за придобиване на Биткойн с излишни пари и можем от време на време, в зависимост от пазарните условия, да емитираме дългови или капиталови ценни книжа при сделки за набиране на капитал с цел да използваме приходите за закупуване на допълнителен Биткойн."


Акциите на MicroStrategy се възстановяват

След близо 50% спад в цената на акциите от последните върхове, акциите на MicroStrategy се обърнаха от спада си заедно с NASDAQ Composite. 

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (2)
Free Bitcoin АПР. 6, 2021 От няколко месеца се занимавам с един сайт.Това е най-старият крипто кран за Биткойн в света работи от 2013г. Не изисква инвестиция.Който няма Биткойн сега е момента да добие БЕЗПЛАТНО.https://freebitco.in/?r=36608933 Крипто Маниак АПР. 6, 2021 Как да печелим от дигиталното злато - криптовалута биткойн, подробно описание тук: WWW.RABOTAIDOHOD.SIMPLESITE.COM
Изкажете мнение
Още Биткойн новини

Биткойн кит прехвърли над $600 милиона в една транзакция

На 16-ти април инструментът за блокчейн анализи Bitcoin Block Bot засече транзакцията, при която мистериозният субект преместил общо 9,610 BTC на стойност над $603 милиона от множество адреси в два по...
АПР. 17, 2021 17:05 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

BCH и DOGE се изстрелват - доминантността на Биткойн спада

По време на вчерашната търговска сесия цялата крипто пазарна капитализация дори надмина оценката на Apple (AAPL $2,258 трлн.). В петък обаче спадна малко под AAPL до около $2.14 трилиона, след като ре...
АПР. 16, 2021 22:19 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Най-добрите начини да печелите Биткойн, без да го купувате

Те включват инвестиционни платформи с висока доходност (HYIP) и съмнителните удвоители на Биткойн. Тези методи обаче включват изключително висок риск, тъй като през повечето време са измама и много ле...
АПР. 16, 2021 18:54 3 МИН . ЧЕТЕНЕ

Голям швейцарски застраховател вече приема Биткойн плащания

Биткойн плащанията ще бъдат приемани за почти всички продукти на AXA, с изключение на животозастраховането поради регулаторни бариери. AXA посочи ускорената дигитална трансформация на световната ...
АПР. 16, 2021 12:23 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света