НАЧАЛО Други

Microsoft си партнират с JP Morgan за блокчейн проект

МАЙ. 6, 2019 10:02 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Microsoft си партнират с JP Morgan за блокчейн проект

Microsoft си партнира с JP Morgan Chase, за да подпомогне за развитието на блокчейн технологията на Quorum на финансовия гигант.


Quorum, който е достъпен чрез услугата Azure на Microsoft, е корпоративната версия на JP Morgan на Eтериум и е предназначена за захранване на междубанковите плащания.

Партньорството прави JP Morgan първата разпределена платформа, достъпна чрез Azure Blockchain Service.


Тя ще даде възможност на клиентите на Microsoft и JP Morgan да внедрят и управляват скалируеми блокчейн мрежи в облачното пространство.


Заедно платформата ще даде възможност на предприятията във всички индустрии да пренасочат фокуса си от управлението на инфраструктурата към разработването на приложения, което в крайна сметка ще стимулира бизнес стойността на трансформацията. Клиентите ще могат бързо да развиват своите мрежи, като се възползват от по-ниски разходи, опростено внедряване и вградено управление, активирано чрез Azure Blockchain Service.

През октомври компанията разкри, че Quorum ще бъде използван за да токенизира златни кюлчета в мрежата на Eтериум. Според нюйоркския ръководител на блокчейн инициативите за JP Morgan, Умар Фарук:
Има хора извън нашата фирма, които използват Quorum, за да обозначат златото, например. Те увиват златен прът в защитен от фалшифициране корпус, който се маркира по електронен път и те могат да проследят златнoто кюлче от мината до крайната точка. Случаите на употреба например са, ако знаем, че е социално отговорно да се копае, някой със сигурност доброволно ще плати по-висок спред на това злато. Диамантите са друг пример.

Още през февруари, JP Morgan обяви, че създава свой собствен стeйбълкойн, JPM, фиксиран 1: 1 към щатския долар. Съобщава се, че токенът ще се използва за захранване на транзакции в реално време между клиентите на бизнеса на едро.

Това партньорство на Microsoft с JP Morgan Chase разширява работните взаимоотношения между технологичния гигант и най-голямата банка в САЩ. Това се дължи на факта,че JP Morgan са изправени пред появата на криптовалути, базирани на блокчейн банкови мрежи като Ripple и масивни социални мрежи, като Facebook, се подготвят да предлагат финансови услуги, като внедряват тази нова технология и дигиталните активи.


В допълнение към предоставянето на платформа за клиентите на Quorum за изграждане на блокчейн мрежи и приложения, Quorum ще продължи да управлява блокчейн програмите на JP Morgan и Microsoft.


https://t.me/joinchat/GV\KUGRH2XQaG9Ww6oeui4Q

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Други новини

Казахстан обмислят изграждането на АЕЦ за копаене на криптовалути

Ядрената алтернатива за снабдяване на енергийната система на страната е доста непопулярна сред гражданите. Въпреки това президентът Касим-Жомарт настоява, че предложението има за цел "да увеличи прино...
НОЕ. 28, 2021 18:09 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Shiba Inu навлиза в метавселената представяйки блокчейн гейминг

Shiba Inu, след като достигна най-високата си стойност от $0.000088, оттогава е в низходяща спирала и не успява да повтори възходящите си движения отпреди месец.Репутацията на Shiba Inu (SHIB) на "мем...
НОЕ. 28, 2021 13:40 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Служител на Celsius отстранен след слухове за ареста на финансовия директор на компанията

"Наскоро бяхме информирани за полицейско разследване в Израел, включващо служител“, написаха от Celsius в Twitter. "Въпреки че това по никакъв начин не е свързано с времето или работата на служителя в...
НОЕ. 28, 2021 15:50 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Инвестиционна компания купи виртуални недвижими имоти за $2.5 милиона

По-конкретно, Tokens.com закупи 116 парцела виртуална земя за общо 618,000 MANA - валутата на Decentraland, според съобщение на компанията. Твърди се, че покупката представлява най-голямата сделка от ...
НОЕ. 28, 2021 01:17 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света