НАЧАЛО Други

Microsoft ще интегрира блокчейн в услугите на Nasdaq

НОЕ. 1, 2018 12:04 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Microsoft ще интегрира блокчейн в услугите на Nasdaq

Американската софтуерна корпорация Microsoft ще интегрира своята технология Azure Blockchain във финансовата рамка на фондовата борса Nasdaq Inc. (NFF), твърди прессъобщение от 30-ти октомври.

Според скорошното съобщение, Microsoft ще интегрира своята блокчейн услуга Azure с NFF, технология, която предоставя софтуер за търговия с инфраструктура и оперативен аутсорсинг и изпълнява технологията на Nasdaq за управление на риска и надзорните технологии.


В рамките на сътрудничеството ще се разработи съвместимост, която ще позволи оперативност в множество счетоводни книги (DLT).


Новият продукт вероятно ще улесни по-лесното откриване и съчетаване на купувача и продавача, управлението на доставката и плащането и сетълмента на транзакциите.

Интегрирането на Azure Blockchain ще позволи на клиентите на NFF да разгръщат различни блокчейнове чрез един общ интерфейс, в допълнение към насърчаването на развитието на технологията.

Том Фей, старши вицепрезидент на корпоративната архитектура в Nasdaq, заяви, че партньорството с Microsoft отстранява някои от комплексностите при интегрирането на блокчейн технология в съществуващите инфраструктури. Той добави:

Нашата интеграция на NFF с техните блокчейн услуги осигурява слой от абстракция, което прави услугата ни леджър - сигурна, много мащабируема и в крайна сметка ни помага да продължим да изследваме много по-широка гама от случаи на използване от клиенти на блокчейн.

Наскоро Nasdaq разкри нов блокчейн патент, който се позовава на "информационна компютърна система [...], която предвижда безопасно предоставяне на чувствителна към времето информация на получателите чрез блокчейн". С патента компанията изглежда се стреми да облекчи пускането на информация навреме за медиите, като същевременно запазва сигурността и непропускливостта си от правна гледна точка.

https://t.me/joinchat/GVKUGRH2XQaG9Ww6oeui4Q

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Други новини

SkyBridge събира $100 милиона за Algorand фонд - подава документи за ETF крипто компания

В разговор пред CNBC основателят на SkyBridge и бившият директор по комуникациите на Белия дом Антъни Скарамучи заяви, че фирмата е събрала над $100 милиона за наскоро обявения Algorand фонд. Той доба...
СЕП. 16, 2021 20:34 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Какво да очакваме от крипто пазара до края на 2021 година?

В ново интервю за Real Vision Finance Пал казва, че очаква Биткойн и крипто пазарите да претърпят значителен подем до края на годината.“Най-общо казано, последното тримесечие на годината е, когато идв...
СЕП. 16, 2021 19:17 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Cardano загатва за значителни партньорства в бъдеще

Негативната страна на крипто общността изрази съмнение дали това изобщо ще се случи, камо ли да се случи навреме. Независимо от това, с този основен момент, който вече официално мина, вниманието се на...
СЕП. 16, 2021 17:41 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

AMC ще приемат плащания в Етериум, Лайткойн и Биткойн Кеш

AMC Theaters, най-голямата верига киносалони в света, обяви, че ще приема повече криптовалути като метод на плащане до края на 2021 г. Криптовалутите, които ще поддържа, включват Биткойн, Етериум, Лай...
СЕП. 16, 2021 16:45 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света