НАЧАЛО Други

Microsoft и J.P. Morgan с блокчейн партньорство

МАЙ. 4, 2019 17:55 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Microsoft и J.P. Morgan с блокчейн партньорство

Microsoft ще популяризира блокчейнът на Quorum на JPMorgan Chase за бизнес клиентите на глобалния технологичен гигант.


Развитието бе разкрито от компаниите в четвъртък.

Софтуерната фирма от Редмънд, Вашингтон, ще подкрепи частната корпоративна версия на Етериум на Quorum, чрез облачната платформа на Azure на Microsoft, твърдят фирмите. Те ще се стремят да засилят приемането на мрежата чрез тяхното ново партньорство след подписването на меморандум за разбирателство.

В резултат на това, Quorum ще се превърне в първата платформа за леджъри, достъпна чрез Azure Blockchain Service, която позволява на J.P. Morgan и клиентите на Microsoft да изграждат и разширяват блокчейн мрежата в облака.

Говорител на JPM заяви по електронна поща, че “Microsoft ще насочи предпочитанията към стека на кворума за приложенията на блокчейн, построени на Azure.”JPM ще изгради и свои собствени приложения за услугата.


Умар Фарук, световен ръководител на блокчейн на JPM, каза в изявление, че Quorum е бил успешен през четирите години, в които е функционирал, като организации по целия свят използват технологията.

Сега, “Azure ще донесе уникални предимства на корпоративните клиенти, които използват Quorum,” каза той.

Quorum ще бъде използван за подпомагане на програмите на JPM и Microsoft, както и на междубанковата информационна мрежа, нейната вътрешна криптовалута JPMCoin и точките за платформата Xbox.

Чрез партньорството двете фирми ще се опитат да отговорят на нуждите на предприятията, разработчиците и доставчиците за изграждане на блокчейн приложения, използващи облачни сървъри на Azure.

Microsoft ще предостави и подкрепа за потребителите на мрежата, включително инженерна поддръжка. Този ход ще направи Quorum по-лесно достъпен за клиентите чрез платформата Azure, заяви изпълнителният вицепрезидент на Microsoft за бизнес развитие Пеги Джонсън. Тя добави следното:

Тъй като дигиталната трансформация се простира отвъд стените на отделна организация, компаниите се нуждаят от решения, които им позволяват да споделят безопасно своите бизнес процеси и данни.

Новината повдига въпроса дали банката ще продължи да прехвърля Quorum в собствената си организация. Първо се появиха слухове през март 2018 г., че JPM ще позволи на Quorum да стартира като независима платформа, до голяма степен благодарение на собствения си успех.

https://t.me/joinchat/GVKUGRH2XQaG9Ww6oeui4Q

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Други новини

Shiba Inu навлиза в метавселената представяйки блокчейн гейминг

Shiba Inu, след като достигна най-високата си стойност от $0.000088, оттогава е в низходяща спирала и не успява да повтори възходящите си движения отпреди месец.Репутацията на Shiba Inu (SHIB) на "мем...
НОЕ. 28, 2021 13:40 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Инвестиционна компания купи виртуални недвижими имоти за $2.5 милиона

По-конкретно, Tokens.com закупи 116 парцела виртуална земя за общо 618,000 MANA - валутата на Decentraland, според съобщение на компанията. Твърди се, че покупката представлява най-голямата сделка от ...
НОЕ. 28, 2021 01:17 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Newegg официално потвърдиха, че ще приемат плащания в Shiba Inu (SHIB)

Съобщението беше направено в загадъчния туит, публикуван от официалния акаунт в Twitter на криптовалутата и ръководителя на проекта Шитоши Кусама.Coming soon to Newegg...$SHIB https://t.co/[email protected]
НОЕ. 27, 2021 14:19 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Adidas Originals обяви партньорство с Coinbase

"Партнирахме си с @Coinbase.", написаха Adidas Originals в туит в сряда.  We’ve partnered with @coinbase. Probably nothing.— adidas Originals (@adidasoriginals) November 24, 2021Coinbase потвърди парт...
НОЕ. 27, 2021 15:35 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света