НАЧАЛО Други

Mercedes-Benz разработват платформа базирана на блокчейн

ФЕВ. 25, 2019 17:08 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Mercedes-Benz разработват платформа базирана на блокчейн

Немската автомобилна марка Mercedes-Benz Car разработи платформа, базирана на блокчейн технология, за да увеличи прозрачността и устойчивостта във веригата им за доставки, според съобщение публикувано на 25-ти февруари.


Mercedes-Benz, подразделение на Daimler AG, немска многонационална автомобилна корпорация, си партнира със софтуерната компания Icertis, базирана в СAЩ, която се занимава с разработването на блокчейн система, която ще помогне за използването на веригата за доставки.

Mercedes-Benz обяви, че съвместно с Icertis са разработили и програмирали прототип, базиран на блокчейн, който позволява съхраняването на документи и договори в сложните вериги за доставки.

Проектът позволява създаването на прозрачен и устойчив начин за сортиране на документи по цялата верига, отбеляза прессъобщението.

Страните вече са влезли в тестовата фаза на пилотния проект. Подчертавайки сложността на модерните вериги за доставки, Вилко Старк, член на управителния съвет на Mercedes-Benz, заяви, че блокчейн технологията може да повлияе на "почти цялата верига на добавената стойност", добавяйки:

"Блокчейн има потенциала да революционизира нашите поръчки."

По-рано този месец, една от най-големите търговски компании в Япония, Itochu Corporation, официално обяви началото на "доказателство за концепция" (PoC), насоченo към разработване на система за проследяване, подкрепена от блокчейн, която ще позволи на купувачите и продавачите да записват подробности за транзакциите на веригите за доставки чрез приложение за смартфон.

https://t.me/joinchat/GV\KUGRH2XQaG9Ww6oeui4Q
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Други новини

5 съвета за висока продуктивност от Career Show

Постигането на висока продуктивност на работа обаче често се оказва сериозно предизвикателство. Нерядко задачите, които сме си поставили в началото на деня, не само че не намаляват, а дори се увеличав...
ОКТ. 16, 2021 12:14 3 МИН . ЧЕТЕНЕ

Блокчейн геймингът набира популярност

Според доклада за блокчейн игри на DappRadar за Q3, уникалните активни портфейли, свързани с децентрализирани приложения за игри, достигат общо 754,000 за периода. Това представлява почти половината о...
ОКТ. 15, 2021 16:28 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Пенсионен фонд в размер от $69 милиарда проучва крипто пространството

Стюарт Симънс, директор на QIC и отговорник за валутите, твърди, че държавната компания няма да инвестира много от самото начало поради липсата на регулаторна яснота относно криптовалутите в Австралия...
ОКТ. 15, 2021 14:12 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Wix ще приема крипто плащания чрез партньорство с BitPay

Wix вече ще започне да приема Биткойн и други криптовалути в своята платформа. Това вече ще позволи на търговците на Wix да приемат до 12 криптовалути, включително Биткойн Кеш, Dogecoin, XRP, Етериум,...
ОКТ. 15, 2021 11:16 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света