НАЧАЛО Алткойни Биткойн

Мексико ще затегнат Биткойн регулациите чрез разрешения от централната банка

СЕП. 14, 2018 11:44 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Мексико ще затегнат Биткойн регулациите чрез разрешения от централната банка

The Bank of Mexico (Banxico), централната банка на Мексико, наскоро разкри, че Биткойн борсите и други фирми, занимаващи се с крипто активи в страната, ще изискват разрешение от правителството.

 В съобщението, публикувано в официалния правителствен дневник Diario Oficial de la Federación, се казва, че крипто обменът и свързаните с него бизнеси ще трябва да предоставят на финансовата институция подробен бизнес план, който обяснява операциите, комисионите, бизнес модела и проверки на Know-your-customer (KYC).

Документът гласи:
Институциите на електронните платежни фондове трябва да поискат разрешение от централната банка на Мексико, за да могат да използват технологии, свързани с виртуални активи.

Според съобщението на Banxico, финансовите институции няма да могат да предлагат криптовалути в същия ден, в който откриват своите сметки, и ще трябва да идентифицират всички свои потребители, които се занимават с търговия с криптовалута.

Целта на финансовата институция е да възпрепятства изпирането на пари, и в този случай ще прилага допълнителни проверки в определени случаи. Според местния бюлетин El Siglo de Torreon, предприятията, които искат да се занимават с крипто, ще трябва да подават заявленията си онлайн, като използват валиден цифров сертификат.

Тези, които не са в състояние да предоставят такъв, ще трябва да изпратят своите заявления до отдела за разплащателни системи на централната банка - Grencia de Operación y Continuus de Negocio de los Sistemas de Pagos. Формулярите, подадени по този начин, трябва да бъдат подписани от "лица, чийто подпис е регистриран преди това" в организацията и да имат обосновка за това защо са изпратени по този начин.

Крипто фирмите имат възможност да кандидатстват за разрешение от 11-ти септември, въпреки че може да се наложи да чакат до март, догодина, за "издаването на общите разпоредби на новия закон за финтех".


Свързаните с крипто бизнеси ще получат сметка за "електронни разплащателни средства", която ще им позволи да оперират с помощта на криптовалути.


Долната камара на законодателната власт в Мексико, по-рано тази година одобри законопроект за регулиране на финтех сектора в страната. Счита се, че законопроектът има за цел да насърчи финансовата стабилност и да предотврати изпирането на пари и определи, че на Мексиканска банка е разрешено да реши кои криптовалути ще бъдат включени от борсите в Мексико.

Страната работи по законодателство, за да регулира компаниите, които се занимават с Биткойн и други криптовалути от миналата година, когато властите в Мексико признаха необходимостта от създаване на регулаторна рамка за "смекчаване на рисковете" в сектора.

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Биткойн новини

На какво се дължи спада на Биткойн?

Графиките показват брутален час за биковете рано в неделя, като BTC премина от 59,000 на 52,000 долара за минути. Загубил подкрепата на $60,000 по-рано през уикенда, BTC / USD все още беше доста ...
АПР. 18, 2021 16:44 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Макс Кайзер: Златото има едно-единствено предимство пред Биткойн (видео)

В ново интервю с Даниела Камбоун от Stansberry Research ветеранът от Уол Стрийт признава, че златото превъзхожда BTC, тъй като е ковък продукт, който запазва свойствата си, като същевременно променя ф...
АПР. 18, 2021 16:04 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Биткойн кит прехвърли над $600 милиона в една транзакция

На 16-ти април инструментът за блокчейн анализи Bitcoin Block Bot засече транзакцията, при която мистериозният субект преместил общо 9,610 BTC на стойност над $603 милиона от множество адреси в два по...
АПР. 17, 2021 17:05 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

BCH и DOGE се изстрелват - доминантността на Биткойн спада

По време на вчерашната търговска сесия цялата крипто пазарна капитализация дори надмина оценката на Apple (AAPL $2,258 трлн.). В петък обаче спадна малко под AAPL до около $2.14 трилиона, след като ре...
АПР. 16, 2021 22:19 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света