НАЧАЛО Алткойни Биткойн

Мексико ще затегнат Биткойн регулациите чрез разрешения от централната банка

СЕП. 14, 2018 11:44 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Мексико ще затегнат Биткойн регулациите чрез разрешения от централната банка

The Bank of Mexico (Banxico), централната банка на Мексико, наскоро разкри, че Биткойн борсите и други фирми, занимаващи се с крипто активи в страната, ще изискват разрешение от правителството.

 В съобщението, публикувано в официалния правителствен дневник Diario Oficial de la Federación, се казва, че крипто обменът и свързаните с него бизнеси ще трябва да предоставят на финансовата институция подробен бизнес план, който обяснява операциите, комисионите, бизнес модела и проверки на Know-your-customer (KYC).

Документът гласи:
Институциите на електронните платежни фондове трябва да поискат разрешение от централната банка на Мексико, за да могат да използват технологии, свързани с виртуални активи.

Според съобщението на Banxico, финансовите институции няма да могат да предлагат криптовалути в същия ден, в който откриват своите сметки, и ще трябва да идентифицират всички свои потребители, които се занимават с търговия с криптовалута.

Целта на финансовата институция е да възпрепятства изпирането на пари, и в този случай ще прилага допълнителни проверки в определени случаи. Според местния бюлетин El Siglo de Torreon, предприятията, които искат да се занимават с крипто, ще трябва да подават заявленията си онлайн, като използват валиден цифров сертификат.

Тези, които не са в състояние да предоставят такъв, ще трябва да изпратят своите заявления до отдела за разплащателни системи на централната банка - Grencia de Operación y Continuus de Negocio de los Sistemas de Pagos. Формулярите, подадени по този начин, трябва да бъдат подписани от "лица, чийто подпис е регистриран преди това" в организацията и да имат обосновка за това защо са изпратени по този начин.

Крипто фирмите имат възможност да кандидатстват за разрешение от 11-ти септември, въпреки че може да се наложи да чакат до март, догодина, за "издаването на общите разпоредби на новия закон за финтех".


Свързаните с крипто бизнеси ще получат сметка за "електронни разплащателни средства", която ще им позволи да оперират с помощта на криптовалути.


Долната камара на законодателната власт в Мексико, по-рано тази година одобри законопроект за регулиране на финтех сектора в страната. Счита се, че законопроектът има за цел да насърчи финансовата стабилност и да предотврати изпирането на пари и определи, че на Мексиканска банка е разрешено да реши кои криптовалути ще бъдат включени от борсите в Мексико.

Страната работи по законодателство, за да регулира компаниите, които се занимават с Биткойн и други криптовалути от миналата година, когато властите в Мексико признаха необходимостта от създаване на регулаторна рамка за "смекчаване на рисковете" в сектора.

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Crypto Book
Свалете БЕЗПЛАТНО '10 Златни Правила на Крипто Инвеститора'

Научете всичко, което трябва да знаете за инвестиции в Биткойн и други криптовалути директно от хора с 7 годишен опит в сферата

warning

ВАЖНО: Ние никога няма да ви пращаме спам или да продаваме данните ви на трети лице.

Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Биткойн новини

MicroStrategy купува още Биткойн

Неговият главен изпълнителен директор Майкъл Сейлър написа в Twitter, че MicroStrategy е похарчил 10 милиона долара, за да придобие 314 BTC. MicroStrategy has purchased approximately 314 bitcoins for ...
ЯНУ. 24, 2021 21:16 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Крипто скептик от Харварад нарече Биткойн 'хедж срещу дистопия'

Кенет Рогоф, професор по публична политика и икономика в Харвардския университет, обаче се съмнява в успеха на актива."Виждам, че Биткойн се използва в провалени държави", каза Рогоф в интервю за Bloo...
ЯНУ. 24, 2021 17:09 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Майкъл Сейлър твърди, че има хиляди ръководители, които се интересуват от Биткойн

Започна през август, когато MicroStrategy купи Биткойн с пари от своята хазна, показвайки на света, че да, BTC може да бъде дългосрочна инвестиция.Това беше последвано от Square, а след това, поредица...
ЯНУ. 24, 2021 13:47 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Масивна разпродажба на Биткойн повлече пазара надолу

Цената на BTC е спаднала от над $35,000 на 20-ти януари до под $33,000, като в момента е спаднала с почти 10% за последните 24 часа в продължение на разпродажба, която изтри над $100 милиарда от общат...
ЯНУ. 22, 2021 16:28 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света