НАЧАЛО Алткойни Биткойн

Мексико ще затегнат Биткойн регулациите чрез разрешения от централната банка

СЕП. 14, 2018 11:44 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Мексико ще затегнат Биткойн регулациите чрез разрешения от централната банка

The Bank of Mexico (Banxico), централната банка на Мексико, наскоро разкри, че Биткойн борсите и други фирми, занимаващи се с крипто активи в страната, ще изискват разрешение от правителството.В съобщението, публикувано в официалния правителствен дневник Diario Oficial de la Federación, се казва, че крипто обменът и свързаните с него бизнеси ще трябва да предоставят на финансовата институция подробен бизнес план, който обяснява операциите, комисионите, бизнес модела и проверки на Know-your-customer (KYC).

Документът гласи:
Институциите на електронните платежни фондове трябва да поискат разрешение от централната банка на Мексико, за да могат да използват технологии, свързани с виртуални активи.

Според съобщението на Banxico, финансовите институции няма да могат да предлагат криптовалути в същия ден, в който откриват своите сметки, и ще трябва да идентифицират всички свои потребители, които се занимават с търговия с криптовалута.

Целта на финансовата институция е да възпрепятства изпирането на пари, и в този случай ще прилага допълнителни проверки в определени случаи. Според местния бюлетин El Siglo de Torreon, предприятията, които искат да се занимават с крипто, ще трябва да подават заявленията си онлайн, като използват валиден цифров сертификат.

Тези, които не са в състояние да предоставят такъв, ще трябва да изпратят своите заявления до отдела за разплащателни системи на централната банка - Grencia de Operación y Continuus de Negocio de los Sistemas de Pagos. Формулярите, подадени по този начин, трябва да бъдат подписани от "лица, чийто подпис е регистриран преди това" в организацията и да имат обосновка за това защо са изпратени по този начин.

Крипто фирмите имат възможност да кандидатстват за разрешение от 11-ти септември, въпреки че може да се наложи да чакат до март, догодина, за "издаването на общите разпоредби на новия закон за финтех".


Свързаните с крипто бизнеси ще получат сметка за "електронни разплащателни средства", която ще им позволи да оперират с помощта на криптовалути.


Долната камара на законодателната власт в Мексико, по-рано тази година одобри законопроект за регулиране на финтех сектора в страната. Счита се, че законопроектът има за цел да насърчи финансовата стабилност и да предотврати изпирането на пари и определи, че на Мексиканска банка е разрешено да реши кои криптовалути ще бъдат включени от борсите в Мексико.

Страната работи по законодателство, за да регулира компаниите, които се занимават с Биткойн и други криптовалути от миналата година, когато властите в Мексико признаха необходимостта от създаване на регулаторна рамка за "смекчаване на рисковете" в сектора.

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Crypto Book
Свалете БЕЗПЛАТНО '10 Златни Правила на Крипто Инвеститора'

Научете всичко, което трябва да знаете за инвестиции в Биткойн и други криптовалути директно от хора с 7 годишен опит в сферата

warning

ВАЖНО: Ние никога няма да ви пращаме спам или да продаваме данните ви на трети лице.

Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Биткойн новини

Биткойн се представя по-добре от златото, NASDAQ и S&P 500 през 2020

На десетия месец от 2020, Биткойн отчита 48.7% ръст за годината, справяйки се по-добре от златото, NASDAQ, S&P 500, 10-годишните щатски облигации и щатския доларов индекс. Корелацията на флаг...
СЕП. 27, 2020 14:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Биткойн биковете демонстрираха сила, твърди трейдър

В туит, ‘DonAlt’ каза, че доминиращият мечи сантимент за флагманската криптовалута може да няма база.  “Много е странно да видим толкова мечи сантимент с неутрално или негативно финансиране ...
СЕП. 27, 2020 13:15 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Биткойн може да има по-голям потенциал за възход отколкото си мислите

Въпреки че скъпоценния метал исторически е любимец на инвеститорите, действайки като безопасно убежище, Galaxy Digital каза в новия си доклад, че скорошните инвестиции в Биткойн от страна на Пол Тюдор...
СЕП. 27, 2020 12:12 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Цената на Биткойн остава стабилна, дори след изтичането на $1 млрд. в опции

Цената на флагманската криптовалута се задържа, увеличавайки се с около 1% за последните 24 часа, като се търгува на $10,733 към момента на писане на статията, според данни от coinmarketcap. Тази стаб...
СЕП. 26, 2020 21:30 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света