НАЧАЛО Други

"Мечки за крипто, бикове за ICO" - 2018 г. много по-силна за ICO от предхнодната

СЕП. 25, 2018 12:06 4 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 "Мечки за крипто, бикове за ICO" - 2018 г. много по-силна за ICO от предхнодната

След като мина първата половина на 2018 г, трудно е да се погледне назад през последните седем месеца на данните за ICO пазара - важен аспект на криптовалутната екосистема.

 


Някои предсказаха, че експлозията на ICO-та миналата година - с много неуспехи и още повече измами - ще доведе до колапс в тази област, но статистиката разказва друга история.

ICO феноменът е вървял по интересен път, от момента на истинския му бум, който започна около май 2017 г. Имаше растеж, имаше регулация, както и промяна на сантимента.

2018 г. е значително по-голяма за ICO отколкото 2017 г., като най-успешният месец е март. Данните през последните седем месеца показват, че ICO продължават да набират огромни суми, въпреки че мнозина ги мислят за измами. Освен това броят на проектите, стартиращи всеки месец, са доста стабилни, дори показват ръст.

Освен това, статистиките показват, че ICO през 2018 г. се стремят към големите цифри, като най-популярните цели са определени между $1 милион до $10 милиона, както и значителна част от над $50 милиона.


Разбиране на напредъка на екосистемата на ICO


Статистиката показва категоричен скок в ICO от април 2017 г., когато 218 милиона долара са били събрани само през този месец. Останалата част от 2017 г. - до ноември, тоест - тъй като 584 ICO-та набират $2,52 милиарда.

Екосистемата на ICO, заедно с блокчейн технологията и дигиталните валутни токени, съставлява важен аспект на цялата екосистема на криптовалутите. ICO-та вървят по своя път по отношение на регулирането и общественото съзнание. Но те също са засегнати от позитиви и негативи в пазарите на криптовалути.

По този начин, когато SEC определи, че една децентрализирана автономна организация (DAO) е сигурна и когато Китай реши да забрани ICO на 4-ти септември 2017 г., много други държавни регулатори започнаха да отчитат финансовите рискове, свързани с тази форма на събиране на капитал.

Когато през декември бе достигната трескава степен до края на годината - с предложения, че Г-20 обсъждат регулацията на криптовалути - заедно с надпреварата на Bitcoin до $20 000, капиталът на ICO е достигнал нов рекорд.

TOTAL AMOUNT

Януари бързо счупи рекорда от $1 милиард за декември, като 254 проекта набраха 1,83 милиарда. 2018, досега, е значително по-голяма година по отношение на размера на средствата, набрани от ICO. Освен това данните показват увеличение на броя на ICO, които са увеличили този капитал в сравнение с 2017. През 2017 г. бяха стартирани 1 069 ICO проекта за цялата година. Но само през първата половина на 2018 г. имаше 2131 проекта, които събраха колосалната сума от $12,8 милиарда.

PROJECTS ON ICOBAZAAR

Постигайки целите


През последните няколко месеца е интересно да се отбележи за ограниченията, които проектите са поставили.

Когато дадено ICO поставя граница, тя е максималният размер на капитала, който тя има за цел да събере. По-голямата част от възходящите проекти за криптовалути определиха своите граници толкова високи, че е малко вероятно те да бъдат достигнати.

Това число обаче дава представа за това, на къде се насочват проектите. През юни и юли двата най-големи обекта - по отношение на процентите на проектите - бяха между $1 и $ 10милиона, но имаше още едно голямо групиране на ICO, чиято цел е била да достигнат до $50+ милиона.

ICO CAPS

За да се разбере малко повече за средствата, набрани от ICO, имаше пет проекта, които успяха да съберат над $10 милиона в ICO, които приключиха през юли. Пикът на единият проект са впечатляващите $30 милиона.

Фокусът на ICO


Тъй като ICO е система за финансиране на бизнес, който има за цел да използва блокчейн по един или друг начин, съществуват редица категории, в които тези ICO проекти се събират. Популярните категории за тях, за периода до 2018 г. включват платформи и криптовалути, както и бизнес услуги, търговски и инвестиционни компании.

TOP ICO CATEGORIES

Но стана ясно, че годината продължава, че двете най-големи категории се сближават. Например през януари платформите представляват една четвърт от всички ICO проекти, докато криптовалутите са едва 15,6%. Така че, въпреки че има малък прираст в крипто проектите, има по-голям спад при платформите, тъй като други категории също вдигат своя дял в цялостната ситуация.

Парите са ключътtron g>


Въпреки че има множество статистически данни и цифри, които могат да разкажат история за екосистемата на ICO, най-големият и най-важен е размерът на набраните капитали, както и броят на проектите, излизащи месечно.

С оглед на тази информация ICO пространството изглежда нараства, което може да бъде изненадващо за мнозина, тъй като регулациите и измамите трябва да ги направят далеч по-малко привлекателни за инвеститорите. И все пак парите, които идват, се повишават, а също и продуктите за първата половина на 2018г.

Следващите няколко месеца обаче ще бъдат критични, тъй като юли беше най-лошият месец през 2018 г. по отношение на набраните средства.

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Crypto Book
Свалете БЕЗПЛАТНО '10 Златни Правила на Крипто Инвеститора'

Научете всичко, което трябва да знаете за инвестиции в Биткойн и други криптовалути директно от хора с 7 годишен опит в сферата

warning

ВАЖНО: Ние никога няма да ви пращаме спам или да продаваме данните ви на трети лице.

Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Други новини

Crypto.com с регулаторно одобрение от Малта

Според съобщение от 24-ти ноември Органът за финансови услуги на Малта, или MFSA, е дал принципно одобрение на Crypto.com за два финансови лиценза: 'Лиценз за Финансова Институция' и 'Лиценз за Виртуа...
НОЕ. 28, 2020 23:20 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Ето колко Биткойн са изкопали Bitfarms през третото тримесечие

От юли до септември Bitfarms добиват 535 BTC при $7500 за монета. За сравнение, компанията е добила 815 BTC през второто тримесечие при средна цна от $5075.Вината е на халвингаКомпанията също завърши ...
НОЕ. 27, 2020 23:37 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Сатоши Накамото предполагаемо е създал Биткойн в Лондон

Няколко фактора сочат, че псевдонимният създател на Биткойн е действал от столицата на Обединеното кралство. Това се базира на стила на писане на Накамото, модела на дейност и съдържанието на генезисн...
НОЕ. 27, 2020 14:04 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Търговският обем на Binance поставя нови рекорди

Биткойн е в рамките на $1,000 от най-високата си цена от $19,891, отчетена през декември 2017 г., търговията на крипто борсата Binance също достига нови висоти, с обем от над 37 милиарда долара през п...
НОЕ. 25, 2020 16:11 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света