НАЧАЛО Крипто Крими

McAfee Labs: случаите на крипто копаещ малуер са нарастнали с 86% през второто тримесечие

СЕП. 26, 2018 23:27 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 McAfee Labs: случаите на крипто копаещ малуер са нарастнали с 86% през второто тримесечие

Броят на атаки с крипто копаещ малуер, използвани от хакери, продължава да нараства, като пробите се увеличават с 86% през второто тримесечие на 2018 г., според последния доклад от фирмата за киберсигурност McAfee Labs, публикуван на 25-ти септември.


В доклада специалистите по киберсигурността заявиха, че през второто тримесечие са открити над 2,5 милиона нови проби от зловреден софтуер.


За сравнение броят на подобни атаки през първото тримесечие възлиза на около 2,9 милиона, което е 629% увеличение от около 400,000 проби, открити през Q4 2017.

Докладът заключава, че малуерът за копаене на крипто "остава много активен", след като се появи вълната от зловредения софтуер.По-конкретно, в доклада се подчертава фактът, че киберпрестъпниците са открили "нови ъгли" на незаконното добиване на монети. Престъпниците търсят да направят пари на гърба на нарастващата популярност на крипто и блокчейн технологиите. McAfee Labs също цитира неотдавнашния доклад за заплахите, озаглавен "Don’t Join Blockchain Revolution Without Ensuring Security"(Не се присъединявай към блокчейн революцията без да си гарантираш сигурността), за да предупреди потребителите на възникващите технологии за свързаните с тях рискове.

Кристиаан Беек, водещ научен сътрудник и старши главен инженер в McAfee Advanced Threat Research, коментира пред Business Wire, че освен компютрите, устройствата с ниско CPU са се превърнали в нов източник на "печеливш поток от приходи" за киберпрестъпници.

Поради тяхната "склонност към слаби пароли", както и способността да поемат "огромния обем" на устройства като Wi-Fi маршрутизатори, видеокамери и други уреди за интернет на неща (IoT), те представляват " много привлекателна платформа "за незаконни крипто минни дейности.

Миналата седмица Cointelegraph съобщи, че официалните уебстраници на правителството са се превърнали в основна цел за криптоджакинг в Индия, включително уебсайтовете на общинските администрации.

В края на август Firefox обяви, че ще започне да блокира малуера в бъдещите версии на своя браузър, включително скриптовете за криптодобив, които "мълчаливо копаят" на устройствата на потребителите.
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Crypto Book
Свалете БЕЗПЛАТНО '10 Златни Правила на Крипто Инвеститора'

Научете всичко, което трябва да знаете за инвестиции в Биткойн и други криптовалути директно от хора с 7 годишен опит в сферата

warning

ВАЖНО: Ние никога няма да ви пращаме спам или да продаваме данните ви на трети лице.

Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Крипто Крими новини

Най-големите банки перат най-големите суми

Някои от най-големите банки в света, включително JPMorgan Chase, HASBC и Deutsche Bank, позволиха на престъпници да изперат почти $ 2 трилиона в незаконни печалби от 1999 до 2017, според информация, и...
СЕП. 21, 2020 10:54 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Полицията вика на разпит директора на Bithumb

Предполага се, че столичната полицейска агенция в Сеул се опитва да разпита Лий Юнг Хун, председател на управителния съвет на Bithumb Korea и Bithumb Holdings, според доклад от 18-ти септември на държ...
СЕП. 20, 2020 21:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Потребителите на хакната крипто борса са на прага да възвърнат парите си

Както бе съобщено, Cryptopia загуби криптовалута на стойност 30 милиона NZD (17,85 милиона долара) поради хак и влезе в процес на ликвидация през май 2019 г. Притежателите на сметки там наскоро постиг...
СЕП. 20, 2020 17:40 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

DeFi измама се 'изпари' с $20 милиона два дни след старта си

DeFi проектът проведе двудневна кампания, която силно се рекламира в социалните медии, като дори стимулира раздаването на криптовалути в Twitter, за да привлече повече хора. По време на промоциите, ин...
СЕП. 19, 2020 13:20 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света