НАЧАЛО Крипто Крими

McAfee Labs: случаите на крипто копаещ малуер са нарастнали с 86% през второто тримесечие

СЕП. 26, 2018 23:27 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 McAfee Labs: случаите на крипто копаещ малуер са нарастнали с 86% през второто тримесечие

Броят на атаки с крипто копаещ малуер, използвани от хакери, продължава да нараства, като пробите се увеличават с 86% през второто тримесечие на 2018 г., според последния доклад от фирмата за киберсигурност McAfee Labs, публикуван на 25-ти септември.

 

В доклада специалистите по киберсигурността заявиха, че през второто тримесечие са открити над 2,5 милиона нови проби от зловреден софтуер.


За сравнение броят на подобни атаки през първото тримесечие възлиза на около 2,9 милиона, което е 629% увеличение от около 400,000 проби, открити през Q4 2017.

Докладът заключава, че малуерът за копаене на крипто "остава много активен", след като се появи вълната от зловредения софтуер.По-конкретно, в доклада се подчертава фактът, че киберпрестъпниците са открили "нови ъгли" на незаконното добиване на монети. Престъпниците търсят да направят пари на гърба на нарастващата популярност на крипто и блокчейн технологиите. McAfee Labs също цитира неотдавнашния доклад за заплахите, озаглавен "Don’t Join Blockchain Revolution Without Ensuring Security"(Не се присъединявай към блокчейн революцията без да си гарантираш сигурността), за да предупреди потребителите на възникващите технологии за свързаните с тях рискове.

Кристиаан Беек, водещ научен сътрудник и старши главен инженер в McAfee Advanced Threat Research, коментира пред Business Wire, че освен компютрите, устройствата с ниско CPU са се превърнали в нов източник на "печеливш поток от приходи" за киберпрестъпници.

Поради тяхната "склонност към слаби пароли", както и способността да поемат "огромния обем" на устройства като Wi-Fi маршрутизатори, видеокамери и други уреди за интернет на неща (IoT), те представляват " много привлекателна платформа "за незаконни крипто минни дейности.

Миналата седмица Cointelegraph съобщи, че официалните уебстраници на правителството са се превърнали в основна цел за криптоджакинг в Индия, включително уебсайтовете на общинските администрации.

В края на август Firefox обяви, че ще започне да блокира малуера в бъдещите версии на своя браузър, включително скриптовете за криптодобив, които "мълчаливо копаят" на устройствата на потребителите.
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Crypto Book
Свалете БЕЗПЛАТНО '10 Златни Правила на Крипто Инвеститора'

Научете всичко, което трябва да знаете за инвестиции в Биткойн и други криптовалути директно от хора с 7 годишен опит в сферата

warning

ВАЖНО: Ние никога няма да ви пращаме спам или да продаваме данните ви на трети лице.

Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Крипто Крими новини

XRP измамите нарастват в последните няколко дни

Тези атаки бяха забелязани за първи път през януари 2020 г. XRP Forensics публикува в Twitter, че през последните два дни с тях са се свързали повече от двадесет жертви.  Във всички тез...
НОЕ. 28, 2020 14:19 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Китайското правителство е продало криптовалутите, конфискувани от PlusToken

Колин Ву споделя снимки на официални документи за конфискацията на изключително големи количества BTC и ETH от крипто измамата PlusToken - най-голямата Понци схеми на Понци в крипто индустрията.  Той ...
НОЕ. 28, 2020 12:11 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Киберпрестъпници таргетират базирани на GoDaddy крипто платформи

Според KrebsOnSecurity атаките са започнали на или около 13-ти ноември срещу платформата за търговия с криптовалути liquid.com.Главният изпълнителен директор на Liquid Майк Каямори заяви, че GoDaddy н...
НОЕ. 22, 2020 20:55 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Фалшиво приложение на Uniswap краде хиляди от Google потребители

Според основателя на Nuggets News Алекс Сондърс, фалшиво приложение Uniswap е достъпно за изтегляне от Google Play Store. Към момента на писане на статията, технологичният гигант все още не е премахна...
НОЕ. 20, 2020 18:06 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света