НАЧАЛО Други

Мъжът изпратил пощенската бомба на Биткойн търговец отива на съд в Швеция

АВГ. 30, 2018 10:56 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Мъжът изпратил пощенската бомба на Биткойн търговец отива на съд в Швеция

Човек, който изпратил бомба по пощата на продавач на Биткойн и заплашил министри от правителството, ще бъде съден в Швеция.


Всеки осъзнава, че има много ненормални хора, които се промъкват в обществото. Докато правоприлагащите органи и правителствата се интересуват от ransomware и хакери по отношение на криптовалутите, такива престъпления не са наистина насилствени. Такъв обаче не е случаят с Майкъл Салон, 42-годишен мъж от Швеция, чийто процес започва днес в Стокхолм. Полицията го обвини, че е изпратил бомба по пощата на Cryptopay, базиран в Лондон биткойн продавач, както и че заплашва живота на 21 шведски правителствени служители.


Гневът над сметка води до пощенска бомба


През август миналата година Салон изпраща поща до CryptoPay. Причината за това действие изглежда е проблем с тяхната поддръжка на клиенти. Салон имал сметка с продавача на Биткойн и доставчик на портфейли, и искал да промени паролата си. Той изпратил имейл до екипа за поддръжка на CryptoPay, но в крайна сметка му съобщават, че не могат да променят паролата.

Отговорът му бил да изпрати бомба по пощата. Била е адресирана до двама служители на CryptoPay: Джордж Базиладзе и Дитрий Гунишов. Съоснователят на компанията Уесли Рашид отваря пакета, но за щастие не е задействал устройството. Полицията твърди, че мъжете са можели да бъдат убити или най-малкото да бъдат осакатени. Като цяло Салон е изправен пред опити за убийство, заради тази пощенска бомба.


Държавни служители - мишени


Изглежда, че Салон има някои сериозни проблеми с гнева. Други обвинения, пред които е изправен в процеса, са изпращане на писма, съдържащи смъртни заплахи и прах, на 21 шведски кабинета. Някои от министрите са: министър-председателя, министърът на отбраната, министърът на социалните въпроси и министърът на правосъдието и вътрешните работи.

За щастие никой не е бил наранен в тази престъпна дейност. Полицията установява, че прахът в писмата е безвреден. Полицията арестува Салон на летище "Арланда" в Стокхолм през май, след пристигането му от Тайланд.

Прокурорът Ева Уинцел заяви в изявление:
Аз твърдя, че е възнамерявал да причини сериозен страх на онези, които получават писмата. Престъпленията се влошават, защото във всеки плик има прах, който изглежда е токсичен и експлозивен. Заплахите пред избраните представители са особено сериозни, защото това са заплахи, насочени срещу демокрацията.

Швеция няма смъртно наказание. Всъщност шведската конституция забранява смъртното наказание. Най-тежкото наказание в шведската съдебна система е доживотна присъда, която действително е между 10 и 18 години.

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Crypto Book
Свалете БЕЗПЛАТНО '10 Златни Правила на Крипто Инвеститора'

Научете всичко, което трябва да знаете за инвестиции в Биткойн и други криптовалути директно от хора с 7 годишен опит в сферата

warning

ВАЖНО: Ние никога няма да ви пращаме спам или да продаваме данните ви на трети лице.

Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Други новини

'Бял хакер' предотврати кражбата на $10 милиона в Етериум

Изследователят на сигурността в блокчейн мрежите 'whitehat samczsun' публикува доклад в Twitter, описващ подробно операция за предотвратяване на кражбата на 25,000 ETH (~10 милиона долара). Според док...
СЕП. 29, 2020 21:08 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Повечето крипто борси са уязвими по дизайн, според директора на ByBit

Но това не би трябвало да е изненада за хората, тъй като борсите са уязвими по дизайн, според изпълнителния директор на Bybit, Бен Джоу.Джоу каза, че борсите действат като единична точка на провал. Ка...
СЕП. 29, 2020 13:33 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Манията покрай DeFi тепърва започва, според основателя на NEO

Да каза, че DeFi създаде процес само за няколко години, докато на традиционните финанси им отне стотици години, за да се усъвършенстват. Проектите на DeFi вече експериментират с всякакви финансови про...
СЕП. 28, 2020 12:25 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Икономистът Нуриел Рубини насочи критиките си към DeFi

Професор Рубини преподава в бизнес училището на Стърн в Нюйоркския университет и е председател на Roubini Macro Associates LLC, фирма за икономически консултации.През 2018 г. Рубини нарече блокчейн "п...
СЕП. 28, 2020 15:00 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света