НАЧАЛО Други

Мъжът изпратил пощенската бомба на Биткойн търговец отива на съд в Швеция

АВГ. 30, 2018 10:56 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Мъжът изпратил пощенската бомба на Биткойн търговец отива на съд в Швеция

Човек, който изпратил бомба по пощата на продавач на Биткойн и заплашил министри от правителството, ще бъде съден в Швеция.

 


Всеки осъзнава, че има много ненормални хора, които се промъкват в обществото. Докато правоприлагащите органи и правителствата се интересуват от ransomware и хакери по отношение на криптовалутите, такива престъпления не са наистина насилствени. Такъв обаче не е случаят с Майкъл Салон, 42-годишен мъж от Швеция, чийто процес започва днес в Стокхолм. Полицията го обвини, че е изпратил бомба по пощата на Cryptopay, базиран в Лондон биткойн продавач, както и че заплашва живота на 21 шведски правителствени служители.


Гневът над сметка води до пощенска бомба


През август миналата година Салон изпраща поща до CryptoPay. Причината за това действие изглежда е проблем с тяхната поддръжка на клиенти. Салон имал сметка с продавача на Биткойн и доставчик на портфейли, и искал да промени паролата си. Той изпратил имейл до екипа за поддръжка на CryptoPay, но в крайна сметка му съобщават, че не могат да променят паролата.

Отговорът му бил да изпрати бомба по пощата. Била е адресирана до двама служители на CryptoPay: Джордж Базиладзе и Дитрий Гунишов. Съоснователят на компанията Уесли Рашид отваря пакета, но за щастие не е задействал устройството. Полицията твърди, че мъжете са можели да бъдат убити или най-малкото да бъдат осакатени. Като цяло Салон е изправен пред опити за убийство, заради тази пощенска бомба.


Държавни служители - мишени


Изглежда, че Салон има някои сериозни проблеми с гнева. Други обвинения, пред които е изправен в процеса, са изпращане на писма, съдържащи смъртни заплахи и прах, на 21 шведски кабинета. Някои от министрите са: министър-председателя, министърът на отбраната, министърът на социалните въпроси и министърът на правосъдието и вътрешните работи.

За щастие никой не е бил наранен в тази престъпна дейност. Полицията установява, че прахът в писмата е безвреден. Полицията арестува Салон на летище "Арланда" в Стокхолм през май, след пристигането му от Тайланд.

Прокурорът Ева Уинцел заяви в изявление:
Аз твърдя, че е възнамерявал да причини сериозен страх на онези, които получават писмата. Престъпленията се влошават, защото във всеки плик има прах, който изглежда е токсичен и експлозивен. Заплахите пред избраните представители са особено сериозни, защото това са заплахи, насочени срещу демокрацията.

Швеция няма смъртно наказание. Всъщност шведската конституция забранява смъртното наказание. Най-тежкото наказание в шведската съдебна система е доживотна присъда, която действително е между 10 и 18 години.

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Други новини

Facebook ще започне да тества 'криптовалутата' си още тази година

Libra се връща като DiemСлед като беше изправен пред силно отхвърляне от Конгреса на САЩ и регулаторите в световен мащаб и след като повечето от големите партньори на проекта се оттеглиха, Facebook на...
АПР. 20, 2021 16:33 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Venmo на PayPal започва да предлага услуги за продажба, покупка и държане на крипто

PayPal за първи път обяви началото на операциите с Биткойн и няколко други криптовалути през ноември миналата година, позволявайки на своите потребители да купуват и съхраняват Биткойн, Биткойн Кеш, Е...
АПР. 20, 2021 14:11 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Nasdaq пуска търговия на опции за Coinbase акции

Според доклад на Reuters от 19-ти април, представител на Coinbase заяви, че опциите COIN.O ще започнат да се търгуват на Nasdaq във вторник, 20-ти април. Пускането на опции за акции ще предложи н...
АПР. 20, 2021 10:05 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Биткойн е 'алтернативна инвестиция', според заместник-управителя на централната банка на Китай

Breaking: Li Bo, deputy governor of the Central Bank of China, said that crypto assets such as Bitcoin should be used as investment tools or alternative investments. This is the first time that the Ch...
АПР. 19, 2021 21:21 3 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света