НАЧАЛО Други

Мъжът изпратил пощенската бомба на Биткойн търговец отива на съд в Швеция

АВГ. 30, 2018 10:56 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Мъжът изпратил пощенската бомба на Биткойн търговец отива на съд в Швеция

Човек, който изпратил бомба по пощата на продавач на Биткойн и заплашил министри от правителството, ще бъде съден в Швеция.

 


Всеки осъзнава, че има много ненормални хора, които се промъкват в обществото. Докато правоприлагащите органи и правителствата се интересуват от ransomware и хакери по отношение на криптовалутите, такива престъпления не са наистина насилствени. Такъв обаче не е случаят с Майкъл Салон, 42-годишен мъж от Швеция, чийто процес започва днес в Стокхолм. Полицията го обвини, че е изпратил бомба по пощата на Cryptopay, базиран в Лондон биткойн продавач, както и че заплашва живота на 21 шведски правителствени служители.


Гневът над сметка води до пощенска бомба


През август миналата година Салон изпраща поща до CryptoPay. Причината за това действие изглежда е проблем с тяхната поддръжка на клиенти. Салон имал сметка с продавача на Биткойн и доставчик на портфейли, и искал да промени паролата си. Той изпратил имейл до екипа за поддръжка на CryptoPay, но в крайна сметка му съобщават, че не могат да променят паролата.

Отговорът му бил да изпрати бомба по пощата. Била е адресирана до двама служители на CryptoPay: Джордж Базиладзе и Дитрий Гунишов. Съоснователят на компанията Уесли Рашид отваря пакета, но за щастие не е задействал устройството. Полицията твърди, че мъжете са можели да бъдат убити или най-малкото да бъдат осакатени. Като цяло Салон е изправен пред опити за убийство, заради тази пощенска бомба.


Държавни служители - мишени


Изглежда, че Салон има някои сериозни проблеми с гнева. Други обвинения, пред които е изправен в процеса, са изпращане на писма, съдържащи смъртни заплахи и прах, на 21 шведски кабинета. Някои от министрите са: министър-председателя, министърът на отбраната, министърът на социалните въпроси и министърът на правосъдието и вътрешните работи.

За щастие никой не е бил наранен в тази престъпна дейност. Полицията установява, че прахът в писмата е безвреден. Полицията арестува Салон на летище "Арланда" в Стокхолм през май, след пристигането му от Тайланд.

Прокурорът Ева Уинцел заяви в изявление:
Аз твърдя, че е възнамерявал да причини сериозен страх на онези, които получават писмата. Престъпленията се влошават, защото във всеки плик има прах, който изглежда е токсичен и експлозивен. Заплахите пред избраните представители са особено сериозни, защото това са заплахи, насочени срещу демокрацията.

Швеция няма смъртно наказание. Всъщност шведската конституция забранява смъртното наказание. Най-тежкото наказание в шведската съдебна система е доживотна присъда, която действително е между 10 и 18 години.

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Crypto Book
Свалете БЕЗПЛАТНО '10 Златни Правила на Крипто Инвеститора'

Научете всичко, което трябва да знаете за инвестиции в Биткойн и други криптовалути директно от хора с 7 годишен опит в сферата

warning

ВАЖНО: Ние никога няма да ви пращаме спам или да продаваме данните ви на трети лице.

Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Други новини

Рекордни шортове на щатския долар

"Данните от CFTC отразяват най-големия обрат на седмична база спрямо долара от началото на август 2020 г., като нетният шорт на щатския долар достига най-високата си стойност (в доларово изражение) пр...
ЯНУ. 17, 2021 15:16 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Финансов съветник предлага на британците да забранят крипто транзакциите

Ливърсидж, собственик на независимата финансова консултантска фирма West Riding Personal Financial Solutions, започна петиция, призоваваща местните финансови власти да спрат крипто транзакциите във Ве...
ЯНУ. 16, 2021 13:56 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

2020 година беше значителна за криптопространството

CoinGecko, един от най-големите онлайн агрегатори на пазарна капитализация на криптовалути, публикува своя доклад за края на 2020 г. Обобщението подчертава най-важните промени в екосистемата на крипто...
ЯНУ. 16, 2021 18:18 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

DeFi проект предлага нов начин за търговия с целия крипто пазар

Водени от разработчика на Етериум 2.0 и основателя на Prysmatic Labs Престън Ван Лун и Джо Стикко, Cryptex ще започне да пуска основната мрежа на своя токен TCAP това тримесечие. Компанията веч е наре...
ЯНУ. 15, 2021 20:20 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света