НАЧАЛО Крипто Крими

Мъж от Ню Йорк се признава за виновен за обир на етериум на стойност $1.8 милиона

СЕП. 7, 2018 11:37 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Мъж от Ню Йорк се признава за виновен за обир на етериум на стойност $1.8 милиона

Нюйоркски мъж се призна за виновен за обвинения в отвличания и грабежи във връзка с кражбата на Етериум на стойност 1,8 милиона долара.


Окръжен прокурор от Манхатън, Сайръс Ванс, заяви в изявление, публикувано в сряда, че Луис Меца, обвинен в отвличане на неназован човек в Ню Йорк миналата година и открадване на Етериум,  а му признава за злоупотреба първа степен и отвличане втора степен.

Меца беше арестуван през декември, след като твърди, че принуждава жертвата да предаде мобилен телефон, портфейл и ключове с оръжие през миналия ноември.

Ванс каза в изявлението:

Меца оркестрира обир от 21-ви век. След това следователите от 21-ви век бързо го изправиха пред правосъдието, обезпечавайки убеденост в неразвитата област на закона." От 2010 г. бюрото за киберпрестъпления и кражба на самоличности в офиса ми разработи експертизата и технологията да стане национален лидер в преследването и превенцията в областта на киберпрестъпността, както се подчертава от тази присъда и възстановяването на средства от името на оцелелия.

Докато в уебсайта на Manhattan DA се посочва, че Меца се очаква да бъде осъден на 27-ми септември, Wall Street Journal съобщава, че Меца се съгласява с 10-годишна присъда под условията на сделката. Съдията ще потвърди или промени решението по време на изслушване по-късно този месец.

Властите използват видеонаблюдение, за да потвърдят, че Меца влиза в дома на жертвата с помощта на открадналите ключове, преди да излезе с кутия, за която се смята, че е държала цифровия портфейл на жертвата.

Меца първоначално е бил обвинен в притежание на откраднато имущество, компютърни нарушения и използване на огнестрелно оръжие върху обвиненията, за които той се признава за виновен.
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Крипто Крими новини

Три години затвор за оператор на нелицензиран обмен на Биткойн в САЩ

Той се съгласи да му бъдат иззети различни активи, включително иззета криптовалута.Оператор на Биткойн обмен е осъден на 3 години затворМинистерството на правосъдието на САЩ (DOJ) обяви в четвъртък, ч...
НОЕ. 22, 2021 14:03 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

IRS са иззели $3.5 милиарда в криптовалути тази година

Според последния доклад за криминално разследване на IRS тази цифра представлява 93% от активите, конфискувани от данъчните органи през последната година.Агенцията за събиране на данъци смята, че може...
НОЕ. 19, 2021 19:20 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Жертвите на BitConnect ще бъдат обезщетени

Правителството на САЩ получи одобрение от съда да ликвидира приходи от измамa на стойност $56 милиона на BitConnect, за да компенсира жертвите, според прессъобщение от 16-ти ноември, публикувано от Ми...
НОЕ. 17, 2021 10:45 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Търговец на криптовалути бе отвлечен в Хонгконг

В хода на разследването може да бъдат арестувани още хора, свързани с престъплението, според властите.Отвличането е извършено на 6 ноември. След опит да обмени Tether (USDT) токените в хонконгски дола...
НОЕ. 15, 2021 13:50 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света