НАЧАЛО Крипто Крими

Мъж от Китай отива в затвора за кражба на влакова мощност с цел добив на Биткойн

ОКТ. 9, 2018 11:06 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Мъж от Китай отива в затвора за кражба на влакова мощност с цел добив на Биткойн

Мъж в Китай е бил осъден на три години и половина затвор, за кражба на ток от гарата, за да подхранва добива си на Биткойн (BTC), съобщиха местните медии.


Според съдебни документи, публикувани днес, присъдата е връчена на 13-ти септември в Датонгския железопътен транспортен съд в северната провинция Шанси, в Китай. В допълнение към времето затвор, индивидът, стоящ зад името Су Синхуа, според съобщенията е глобен 100 000 юана (около $14 500).

Смята се, че Синхуа е откраднал електричество от една от фабриките на Kouquan Railway през ноември и декември 2017 г., за да захрани своите 50 биткойн копача и три електрически вентилатора, денонощно. Документът посочва, че пет от копаещите машини са били повредени през този период.

От април 2018 г. се казва, че Синхуа успешно е добил 3.2 BTC, спечелвайки 120 000 юана (около $17 400) и правейки сметка за електроенергия на стойност 104 000 юана ($15 000).

В допълнение към лишаването от свобода и глоба, съдът е наредил на Синхуа да покрие разходите за такси за електричество и е конфискувал оборудването, съобщава The Paper.

Обвинения от подобен характер не са безпрецедентни в Китай. През юни един човек в китайската провинция Анхуй беше арестуван, опитвайки се да открадне електроенергия, за да финансира реално "нерентабилните" добивни операции. Предполага се, че заподозреният е откраднал 150 мегавата мощност, за да зареди двеста компютъра, които е използвал за копаене на Биткойн и Етериум (ETH) - правейки сметка за над 6000 юана ($930) дневно.


С държавата, създадена като суперсила за крипто добив поради изобилието от евтина енергия и хардуер, в началото на годината се появиха съобщения, че китайските власти са готови да се опитат да затворят индустрията.Бележка от Китайската народна банка (PBoC) към топ правителствения регулатор за финансирането на интернет съобщава, че копачите на BTC трябва да направят "системен изход" от страната, поради това, че изхвърлят "огромни количества ресурси и спекулации за виртуалните валути. "

Регулаторът впоследствие е наредил на местните власти да използват всички налични средства в арсенала си - включително "мерки, свързани с цената на електроенергията, ползването на земята, данъците и опазването на околната среда" - да накарат копачите да преустановят дейността си.

https://t.me/joinchat/GVKUGRH2XQaG9Ww6oeui4Q

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Крипто Крими новини

Бивш директор на руската крипто борса Wex арестуван в Полша

Wex, който по-рано беше известен като BTC-e, беше добре позната борса "в тъмните среди" в първите дни на крипто индустрията. Твърди се, че там са били изпрани средства от множество високопрофилни крип...
СЕП. 19, 2021 13:36 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Мениджър на крипто хедж фондове осъден на 7 години във федерален затвор

В изявление от 15-ти септември от Министерството на правосъдието на САЩ (DoJ) се съобщава, че окръжният съдия на САЩ Валери Капрони връчи на Син 90-месечна присъда за измама на инвеститорите в размер ...
СЕП. 16, 2021 15:45 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

SEC предприема действия срещу компаниите на китайски милиардер

Комисията по ценни книжа и борси на САЩ (SEC) повдигна обвинение срещу три от компаниите на китайския милиардер Гуо Венги за първоначално предлагане на монети (ICO) и първоначално публично предлагане ...
СЕП. 15, 2021 08:25 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Тази криптовалута се срина до $0 след хак на Avalanche

Zabu Finance разкри експлойта, като поиска помощ от Avalanche и популярните децентрализирани борси, хоствани от Avalanche, като Pangolin и Trader Joe:Портфейлът на екипът зад Zabu не е продал нит...
СЕП. 13, 2021 21:06 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света