НАЧАЛО Крипто Крими

Мъж от Китай отива в затвора за кражба на влакова мощност с цел добив на Биткойн

ОКТ. 9, 2018 11:06 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Мъж от Китай отива в затвора за кражба на влакова мощност с цел добив на Биткойн

Мъж в Китай е бил осъден на три години и половина затвор, за кражба на ток от гарата, за да подхранва добива си на Биткойн (BTC), съобщиха местните медии.

 


Според съдебни документи, публикувани днес, присъдата е връчена на 13-ти септември в Датонгския железопътен транспортен съд в северната провинция Шанси, в Китай. В допълнение към времето затвор, индивидът, стоящ зад името Су Синхуа, според съобщенията е глобен 100 000 юана (около $14 500).

Смята се, че Синхуа е откраднал електричество от една от фабриките на Kouquan Railway през ноември и декември 2017 г., за да захрани своите 50 биткойн копача и три електрически вентилатора, денонощно. Документът посочва, че пет от копаещите машини са били повредени през този период.

От април 2018 г. се казва, че Синхуа успешно е добил 3.2 BTC, спечелвайки 120 000 юана (около $17 400) и правейки сметка за електроенергия на стойност 104 000 юана ($15 000).

В допълнение към лишаването от свобода и глоба, съдът е наредил на Синхуа да покрие разходите за такси за електричество и е конфискувал оборудването, съобщава The Paper.

Обвинения от подобен характер не са безпрецедентни в Китай. През юни един човек в китайската провинция Анхуй беше арестуван, опитвайки се да открадне електроенергия, за да финансира реално "нерентабилните" добивни операции. Предполага се, че заподозреният е откраднал 150 мегавата мощност, за да зареди двеста компютъра, които е използвал за копаене на Биткойн и Етериум (ETH) - правейки сметка за над 6000 юана ($930) дневно.


С държавата, създадена като суперсила за крипто добив поради изобилието от евтина енергия и хардуер, в началото на годината се появиха съобщения, че китайските власти са готови да се опитат да затворят индустрията.Бележка от Китайската народна банка (PBoC) към топ правителствения регулатор за финансирането на интернет съобщава, че копачите на BTC трябва да направят "системен изход" от страната, поради това, че изхвърлят "огромни количества ресурси и спекулации за виртуалните валути. "

Регулаторът впоследствие е наредил на местните власти да използват всички налични средства в арсенала си - включително "мерки, свързани с цената на електроенергията, ползването на земята, данъците и опазването на околната среда" - да накарат копачите да преустановят дейността си.

https://t.me/joinchat/GVKUGRH2XQaG9Ww6oeui4Q

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Крипто Крими новини

Съдят Ledger заради 'прикриване на пробива на сигурността'

Първоначалната жалба, подадена до Окръжния съд на САЩ за Северния окръг на Калифорния, твърди, че Ledger и Shopify (платформа за електронна търговия, която си партнира с Ledger) "небрежно са допуснали...
АПР. 11, 2021 17:10 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Съдия отхвърли искането на SEC за финансовите записи на директорите на Ripple

SEC беше поискала личните финансови записи за последните осем години на Брад Гарлингхаус и Крис Ларсен, настоящи и бивши главни мениджъри на Ripple. В неотдавнашното решение обаче Нетбърн постанови, ч...
АПР. 11, 2021 11:52 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

12 години затвор за мъж опитал да си купи химическо оръжие с Биткойн

Джейсън Уилям Сисър, мъж от Мисури, се опита да купи опасно химическо оръжие в тъмната мрежа с Биткойн. Той каза на потенциалния продавач, че възнамерява да го използва скоро, като по този начин ще уб...
АПР. 10, 2021 11:55 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Изтекоха данните на половин милиард потребители на Facebook

Според анализатор на сигурността, чувствителна лична информация на над половин милиард потребители на Facebook е изтекла на добре известен хакерски форум - потенциален риск за милиони търговци на крип...
АПР. 5, 2021 13:12 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света