НАЧАЛО Други

Майк Новограц: крипто и блокчейн са на "5-6 години" от масова адаптация

ЮЛИ. 20, 2018 14:20 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Майк Новограц: крипто и блокчейн са на "5-6 години" от масова адаптация

Бившият хедж фонд мениджър, Майк Новограц, наскоро предсказа, че масовата адаптация на крипто и блокчейн е на "още пет до шест години", съобщава Blokt blockchain и технологични медии на 19-ти юли.

 


Говорейки на конференцията Beyond Blocks в Южна Корея, Новограц, главен изпълнителен директор и основател на крипто инвестиционната фирма Galaxy Digital, все още изрази увереност, че много институции ще влязат в индустрията "през следващите две до три години", като твърдят, че "без това ние ще се движат в кръгове."

Масовото приемане на технологията на крипто и блокчейн обаче, ще бъде не по-рано от половин десетилетие, добавя той:

Няма да видите масовата адаптация, докато потребителският опит не се чувства като нещо ново и до тогава има още 5-6 години.

Новограц обясни, че една от основните пречки пред глобалното приемане е нарастващата "цена на техническия талант", както и съмненията на конвенционалните инвеститори, които се влошават от "няма ясен прецедент за финансовата индустрия":

Помислете как функционират институционалните инвеститори. Трудно ми е да кажа на шефа ви: Имам пари на места, за които никога не сте чували. Вие имате нужда от надежден попечител - японска банка или HSBC или ICE или Goldman Sachs - за да позволите на институционалните инвеститори да се чувстват комфортно.

Инвестиционният банкер отбеляза значението на правилния регулаторен подход на терена от страна на правителството, както и призова широката общественост да влезе в блокчейн и крипто, добавяйки, че не е необходимо потребителите да разбират подробно технологията.


Новограц твърди, че докато финансовите регулатори са съсредоточени основно в професионални институции, като JPMorgan и Goldman Sachs, индустрията се основава главно на инвеститори на дребно.


Той освен това предложи регулаторните органи да се съсредоточат повече върху сектора на търговията на дребно, вместо върху големите професионални институции.

Той класира един от най-богатите хора тази година. Новограц работеше в Goldman Sachs и Fortress Investment Group преди да пусне крипто търговската банка Galaxy Digital през януари 2018 г.

Инвестиционният банкер е известен с прогнозирането, че Биткойн (BTC) ще скочи до 10 000 долара до края на 2017 г., докато Етериум (ETH) ще затвори на 500 долара. Вместо това, най-големите криптопвалути са стигнали два пъти по-далеч, като BTC е достигнал до $ 20,000 през декември миналата година и ETH над $ 1,300.

През май, Galaxy Digital си партнираха с Bloomberg, за да стартират Bloomberg Galaxy Crypto Index (BGCI).

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Други новини

Как този инвеститор превърна $300,000 в $2,4 милиарда

Само ден след официалния си публичен листинг, Coinbase вече създаде история за успех в размер на няколко милиарда долара. Популярният частен инвеститор и основател на Initialized Capital, Гари Тан, ра...
АПР. 17, 2021 21:08 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Даниел Петканов отговаря на Любо Жечев - показва крипто портфейла си

В оригиналния клип, който отразихме по-рано, Лудият Репортер говори за инвестицията си в криптовалути, какво го е тласнало към това и как в крайна сметка е успял да инвестира. Много хора, включително ...
АПР. 17, 2021 15:35 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Най-старият магазин за вино в Америка ще приема плащания в Dogecoin (DOGE)

Според прессъобщението на Acker фирмата ще приеме Биткойн, Биткойн Кеш, Етериум, Dogecoin, PAX, Gemini Dollar и BUSD с помощта на криптопроцесора BitPay.Председателят на Acker Джон Капон каза следното...
АПР. 17, 2021 11:44 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Rothschild Investment Corp купува 250,000 акции от Етериум тръста на Grayscale

Базираната в Чикаго финансова институция Rothschild Investment Corp е придобила 265,302 акции в ETH тръста на Grayscale, според декларация от 15-ти април до Комисията по ценни книжа на САЩ (SEC).Фирма...
АПР. 16, 2021 20:40 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света