НАЧАЛО Други

Майк Новограц е първият крипто попечителстван клиент на Fidelity

ОКТ. 18, 2018 08:45 3 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Майк Новограц е първият крипто попечителстван клиент на Fidelity
 

Galaxy Digital, крипто търговска банка, управлявана от милиардера инвеститор Майк Новогрaц, регистриранa на базираната в Торонто фондова борса TSX-V, се превърна в първия алфа крипто попечителстван клиент на Fidelity Digital Assets.


Тази седмица Fidelity, четвъртият по големина световен мениджър на активи, с активи на стойност $7,2 трилиона, под администрацията от октомври 2018 г., стартира Fidelity Digital Assets, дъщерно дружество на Fidelity, което ще предоставя крипто попечителски решения на институционални инвеститори и акредитирани инвеститори.

Чрез платформата, всички 27 милиона клиенти и 23 000 компании на Fidelity ще получат достатъчно инфраструктура и услуги, за да инвестират в крипто пазара.

Търсенето от хедж фондовете и институциите


В официално съобщение за пресата, изпълнителният директор на Fidelity Абигейл Джонсън заяви, че дългосрочната мисия на фирмата в сектора на криптовалути е да се увеличи достъпността и да се подобри инфраструктурата около класа активи.

Нашата цел е да направим местни цифрови активи, като биткойн, по-достъпни за инвеститорите. Очакваме да продължим да инвестираме и да експериментираме в дългосрочен план с начини да направим този възникващ клас на активи, по-лесен за разбиране и използване от нашите клиенти.


Основните операции на Fidelity Digital Assets включват подпомагане на институционални инвеститори като хедж фондове, пенсионни фондове и академични институции да инвестират на пазара на криптовалути с подходящи институционални продукти.

Изпълнителният директор на Fidelity Digital Asset, Том Джесъп, заяви, че създаването на дигитална активна ръка на компанията може да се счита за признаване от Fidelity на достатъчно търсене от страна на институциите за криптовалути.

В рамките на по-малко от 24 часа от стартирането си, Fidelity Digital Assets обезпечи Galaxy Digital като първия си попечителстван клиент, компания, която има за цел постигането на подобна цел като Fidelity за институционализиране на пазара на криптовалути.
Джесъп заяви:


Това е признание, че има институционално търсене на тези активи като клас. Семейните офиси, хедж фондовете, други сложни инвеститори започват да мислят сериозно за това пространство.


През януари тази година, Новограц предостави на Galaxy Digital $302 милиона за изграждане на бизнес за търговско банкиране в крипто и блокчейн. Месеци по-късно, Galaxy Digital беше вписана на фондовия пазар на Канада, което позволи на инвеститорите да наливат директно в пазара на криптовалути.

Освен основната си дейност на инвестиране в криптовалути и блокчейн проекти, Galaxy Digital предлага висококачествени инвеститори и консултанти на институционални клиенти, за да улесни големите инвестиции на пазара.

"Получената фирма ще има над 70 служители с дълбок институционален опит, обхващащ всички технологии, инвестиции, консултации и търговия. Фирмата също така е инвестирала значително в своите управленски, операционни, правни и финансови отдели ", добави той.

Партньорството между Fidelity и Galaxy Digital се очаква да доведе до клиенти на фирмата, ръководена от Новограц, да инвестират в пазара на криптовалути чрез Fidelity, подобно на това как преди пускането на Fidelity Digital Assets, клиентите на Fidelity закупиха криптовалути като биткойн и етериум през Coinbase, партньорска компания на Fidelity.

Бъдещето остава светлоtron g>


Инфраструктурата на крипто пазара, която по-специално се отнася до институционализирането на класа активи, се е подобрила експоненциално през последните девет месеца.

Увеличаването на усилията за укрепване на инфраструктурата на пазара на криптовалути предполага, че регулираните финансови институции виждат твърдо търсене на крипто от съществуващата си клиентска база, което би могло да подхранва следващото голямо движение на сектора.

https://t.me/joinchat/GVKUGRH2XQaG9Ww6oeui4Q
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Crypto Book
Свалете БЕЗПЛАТНО '10 Златни Правила на Крипто Инвеститора'

Научете всичко, което трябва да знаете за инвестиции в Биткойн и други криптовалути директно от хора с 7 годишен опит в сферата

warning

ВАЖНО: Ние никога няма да ви пращаме спам или да продаваме данните ви на трети лице.

Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Други новини

Ripple официално обяви Bank of America като топ партньор на сайта си

Междувременно, тъй като XRP остава около $0.50, много големи борси - включително ODL платформите на Ripple - преместват изключително големи количества XRP: повече от 310 милиона монети.Bank of America...
НОЕ. 23, 2020 15:40 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Китай призовава за приемане на дигиталните валути на централните банки

Си разговаря с присъстващите на 15-ата среща на върха на лидерите на Г-20 в Саудитска Арабия. Коментарите идват в момент, когато Китай се опитва да позиционира юана като глобална резервна валута, алте...
НОЕ. 23, 2020 17:37 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Крипто компания с патент за проследяване на транзакции с Monero (XMR)

В блог публикация от 20-ти ноември от CipherTrace, компанията заяви, че патентите ще включват криминалистични инструменти за изследване на транзакционните потоци на Monero (XMR). Те ще имат за цел да ...
НОЕ. 23, 2020 19:00 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Швейцарските финансови институции залагат на ETH2, BCH и USDC

От разширяването на съществуващите екосистеми до стейкинг на големи суми върху предстоящи проекти, крипто връзките на Швейцария само се увеличават.Швейцарската банка SEBA обяви на 19-ти ноември, че ве...
НОЕ. 23, 2020 10:22 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света