НАЧАЛО Други

Майк Новограц е първият крипто попечителстван клиент на Fidelity

ОКТ. 18, 2018 08:45 3 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Майк Новограц е първият крипто попечителстван клиент на Fidelity
 

Galaxy Digital, крипто търговска банка, управлявана от милиардера инвеститор Майк Новогрaц, регистриранa на базираната в Торонто фондова борса TSX-V, се превърна в първия алфа крипто попечителстван клиент на Fidelity Digital Assets.


Тази седмица Fidelity, четвъртият по големина световен мениджър на активи, с активи на стойност $7,2 трилиона, под администрацията от октомври 2018 г., стартира Fidelity Digital Assets, дъщерно дружество на Fidelity, което ще предоставя крипто попечителски решения на институционални инвеститори и акредитирани инвеститори.

Чрез платформата, всички 27 милиона клиенти и 23 000 компании на Fidelity ще получат достатъчно инфраструктура и услуги, за да инвестират в крипто пазара.

Търсенето от хедж фондовете и институциите


В официално съобщение за пресата, изпълнителният директор на Fidelity Абигейл Джонсън заяви, че дългосрочната мисия на фирмата в сектора на криптовалути е да се увеличи достъпността и да се подобри инфраструктурата около класа активи.

Нашата цел е да направим местни цифрови активи, като биткойн, по-достъпни за инвеститорите. Очакваме да продължим да инвестираме и да експериментираме в дългосрочен план с начини да направим този възникващ клас на активи, по-лесен за разбиране и използване от нашите клиенти.


Основните операции на Fidelity Digital Assets включват подпомагане на институционални инвеститори като хедж фондове, пенсионни фондове и академични институции да инвестират на пазара на криптовалути с подходящи институционални продукти.

Изпълнителният директор на Fidelity Digital Asset, Том Джесъп, заяви, че създаването на дигитална активна ръка на компанията може да се счита за признаване от Fidelity на достатъчно търсене от страна на институциите за криптовалути.

В рамките на по-малко от 24 часа от стартирането си, Fidelity Digital Assets обезпечи Galaxy Digital като първия си попечителстван клиент, компания, която има за цел постигането на подобна цел като Fidelity за институционализиране на пазара на криптовалути.
Джесъп заяви:


Това е признание, че има институционално търсене на тези активи като клас. Семейните офиси, хедж фондовете, други сложни инвеститори започват да мислят сериозно за това пространство.


През януари тази година, Новограц предостави на Galaxy Digital $302 милиона за изграждане на бизнес за търговско банкиране в крипто и блокчейн. Месеци по-късно, Galaxy Digital беше вписана на фондовия пазар на Канада, което позволи на инвеститорите да наливат директно в пазара на криптовалути.

Освен основната си дейност на инвестиране в криптовалути и блокчейн проекти, Galaxy Digital предлага висококачествени инвеститори и консултанти на институционални клиенти, за да улесни големите инвестиции на пазара.

"Получената фирма ще има над 70 служители с дълбок институционален опит, обхващащ всички технологии, инвестиции, консултации и търговия. Фирмата също така е инвестирала значително в своите управленски, операционни, правни и финансови отдели ", добави той.

Партньорството между Fidelity и Galaxy Digital се очаква да доведе до клиенти на фирмата, ръководена от Новограц, да инвестират в пазара на криптовалути чрез Fidelity, подобно на това как преди пускането на Fidelity Digital Assets, клиентите на Fidelity закупиха криптовалути като биткойн и етериум през Coinbase, партньорска компания на Fidelity.

Бъдещето остава светлоtron g>


Инфраструктурата на крипто пазара, която по-специално се отнася до институционализирането на класа активи, се е подобрила експоненциално през последните девет месеца.

Увеличаването на усилията за укрепване на инфраструктурата на пазара на криптовалути предполага, че регулираните финансови институции виждат твърдо търсене на крипто от съществуващата си клиентска база, което би могло да подхранва следващото голямо движение на сектора.

https://t.me/joinchat/GVKUGRH2XQaG9Ww6oeui4Q
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Crypto Book
Свалете БЕЗПЛАТНО '10 Златни Правила на Крипто Инвеститора'

Научете всичко, което трябва да знаете за инвестиции в Биткойн и други криптовалути директно от хора с 7 годишен опит в сферата

warning

ВАЖНО: Ние никога няма да ви пращаме спам или да продаваме данните ви на трети лице.

Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Други новини

PayPal официално потвърдиха придобиването на Curv

Финансовите условия на сделката не са оповестени.Множество медии съобщиха, че преговорите за придобиване все още са в ранен етап миналата седмица, но PayPal вече го направи официално.PayPal се ангажир...
МАР. 8, 2021 16:51 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Ето какво е мнението на основателят на Лайткойн за нашумялите NFT

NFT Библията на пазара OpenSea гласи, че NTF са "уникални, дигитални елементи с управлявана от блокчейн собственост“ и твърди, че "примери включват колекционерски предмети, предмети в игри, дигитално ...
МАР. 8, 2021 21:19 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

UFC обявиха партньорство с онлайн крипто казино

Партньорството, обявено на 7-ми март, ще направи Stake "първият официален партньор за залагания" на UFC в Азия и Латинска Америка. Сделката обаче ще изключи ключовия пазар на UFC в Бразилия.Двете фирм...
МАР. 8, 2021 21:46 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Наддаването за първата публикация в Twitter достигна $2,5 милиона

В петък главният изпълнителен директор на Twitter Джак Дорси обърна внимание на токенизирана версия на първия си туит на платформата за незаменяеми токени (NFT) Valuables. Въпреки че туитът от 2006 г....
МАР. 7, 2021 18:39 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света