НАЧАЛО Други

Масови уволнения и преструктуриране в Deutsche Bank

ЮЛИ. 9, 2019 12:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Масови уволнения и преструктуриране в Deutsche Bank

Deutsche Bank уволнява 18,000 служителя и смалява ръката си за инвестиционно банкиране.

Това е мрачен признак за света на традиционните финанси, който съвпада с бума на крипто пазара.


Както се съобщава от Reuters на 7-ми юли, проблемите на Deutsche Bank доведоха до спирането на дейностите на банката свързани с търговията на акции.


Според съобщенията, те са отговорни за 1,96 милиарда евро (2,20 млрд. долара) в приходи през 2018 г.


Запазвайки малък бизнес на капиталовите пазари, DB планира да ограничи бизнеса си с фиксиран доход - по-специално "exchange rate" бюрата - отбелязва Reuters.


Този ход доведе до загубата на около 18,000 работни места и 40% свиване на рисково претеглените активи, които понастоящем са разпределени за търговските операции на DB. Това представляват 74 милиарда евро (83,06 млрд. долара) и 288 млрд. евро ливъридж експозиция към декември. 31, 2018, според Reuters.


В Twitter публикация от 7-ми юли, съоснователят на Morgan Creek Digital Assets Антъни Помплиано интерпретира новината като солидна подкрепа за приемането на Биткойн, отбелязвайки:


Deutsche Bank планира да уволни почти 20,000 служители. Биткойн няма служители, които трябва да се уволняват. DB е построен за стария свят. Биткойн е построен за новия свят. 


В собствения си анализ на банковия сектор, анализаторът на eToro Мати Грийнспан заяви, че ходът на DB представлява по-широк политически провал от страна на настойниците на глобалната парична политика. Той каза следното:


Това е ефектът от продължителната политика на нулеви лихвени проценти. Централните банки правят така, че е невъзможно инвестиционните банки да реализират печалба. Дори най-рисковите облигации наоколо са с доходност <2%. Как може да се очаква от тях да печелят пари?


Днес мнението на Грийнспан се повтаря от английския вестник "Guardian", който в допълнение посочва натоварването на DB с милиарди евро в договори за деривати. 


Много от тях ще бъдат предадени на новосъздадената “лоша банка” - групата за освобождаване на капитал, натоварена с управлението на приключването на инвестиционните активи на банката.


По-специално, Джим Рейд - ръководител на глобалната основна кредитна стратегия в Deutsche Bank - отбеляза, че политиката на централните банки влияе положително върху “алтернативните” валути като Биткойн, докато наранява инвестиционните банки. Той каза:


Ако централните банки бъдат толкова агресивни, тогава алтернативните валути започват да стават малко по-привлекателни.


Нещо повече, фактът, че решението на DB бе съобщено в неделя, подчертава още една ахилесова пета на традиционните финанси. Поне така твърди стратегът на VanECK за дигитални активи и директорът на MVIS Габор Гурбац, който каза следното:


Крипто пазарите са отворени 24/7. На традиционните пазари някои просто трябва да изчакат, докато пазарът се отвори, за да се измъкнат от новини, които са публична информация. За мен това е сериозен проблем с пазарната структура! Време е за план Б [визира Биткойн]!СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Други новини

Инвестиционна компания купи виртуални недвижими имоти за $2.5 милиона

По-конкретно, Tokens.com закупи 116 парцела виртуална земя за общо 618,000 MANA - валутата на Decentraland, според съобщение на компанията. Твърди се, че покупката представлява най-голямата сделка от ...
НОЕ. 28, 2021 01:17 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Newegg официално потвърдиха, че ще приемат плащания в Shiba Inu (SHIB)

Съобщението беше направено в загадъчния туит, публикуван от официалния акаунт в Twitter на криптовалутата и ръководителя на проекта Шитоши Кусама.Coming soon to Newegg...$SHIB https://t.co/[email protected]
НОЕ. 27, 2021 14:19 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Adidas Originals обяви партньорство с Coinbase

"Партнирахме си с @Coinbase.", написаха Adidas Originals в туит в сряда.  We’ve partnered with @coinbase. Probably nothing.— adidas Originals (@adidasoriginals) November 24, 2021Coinbase потвърди парт...
НОЕ. 27, 2021 15:35 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Създателите на Pokémon Go разработват метавселена в реалния свят

Понастоящем функцията е достъпна за потребителите на Fold App, за да играят в бета версия, което им позволява да печелят Биткойн (BTC) и предимства в приложението, като изследват физическата си среда....
НОЕ. 26, 2021 18:41 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света