НАЧАЛО Крипто Крими

Масова акция на банките в Индия заради предполагаеми измами

НОЕ. 8, 2019 17:00 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Масова акция на банките в Индия заради предполагаеми измами

Централното бюро за разследвания в Индия (CBI) извърши целенасочена акция на около 170 от банковите клонове в страната, в опит да се прекратят измамите, които предполагаемо "процъфтяват" в банковия сектор.

Това отново води до мисли за това как Биткойн би могъл да бъде финансова алтернатива, която избягва това - особено в страна, която е с анти-крипто убеждения.

Съобщава се, че случаите на измама възлизат на близо $1 милиард. Около 1000 служители на CBI почукаха на вратите на обвиняемите, за да събират доказателства и да ги разпитват в 16 щата, и в 15 национализирани банки.

С нарастването на банковите измами в страната, един от начините, по които населението би могло да се противопостави, е да се обърне внимание на децентрализираните криптовалути като Биткойн. Индия обаче е страна, която зае доста строга позиция спрямо интеграцията на криптовалутите, оставяйки на гражданите минимални възможности или алтернативи.

Натиск върху банките


Акцията на CBI сега бе определена като едно от най-големите координирани претърсвания в Индия през тази година, очертавайки мащаба на проблема.

„По време на претърсванията, досега, са възстановени инкриминиращи документи, но измамите само в 4 от случаите възлизат на близо $140 милиона.“


Освен това се обяснява, че повечето случаи на измама със заеми са открити в 15 банки, което включва и най-големия държавен кредитор в Индия.

Нещо повече, тази акция идва по-малко от месец, след като бившият управляващ директор на банката, "Punjab and Maharashtra Co-operative (PMC)",  Джой Томас, бе вкаран в затвора при предполагаемо дело за измама за 43,55 милиарда рупии ($610 милиона).

Недостъпна алтернатива в лицето на Биткойн


Тъй като глобалната финансова несигурност продължава да прониква по целия свят, като геополитическите проблеми, засягащи Хонконг, Икономически срив, поразяващ Венецуела и дори заплахите за рецесия, хората започват да следят развитието на Биткойн, виждайки го като нещо, което може да се окаже спасение.

Децентрализираната финансова система предлага парична структура, която е свободна от политическа намеса, не е привързана към традиционните пазари и притеснения, и е незасегната от измамите.

Проблемът е, че индийското правителство е било едно от най-строгите по отношение на криптовалутите (след Китай), опитвайки се да ограничи достъпа до Биткойн и алткойните. При Индия винаги е липсвала конкретика в правилата за криптовалути, но неведнъж са се разпространявали слухове за общонационална забрана на Биткойн.

Този отказ от фундаментална финансова алтернатива пред корумпирана и лошо функционираща банкова система започва да се насочва към това, индийските граждани да се обединят в масови протести и да създадат размирици, по отношение на използването и управлението на средствата им в страната.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Crypto Book
Свалете БЕЗПЛАТНО '10 Златни Правила на Крипто Инвеститора'

Научете всичко, което трябва да знаете за инвестиции в Биткойн и други криптовалути директно от хора с 7 годишен опит в сферата

warning

ВАЖНО: Ние никога няма да ви пращаме спам или да продаваме данните ви на трети лице.

Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Крипто Крими новини

Във Филипините проследяват използването на криптовалути от терористите

Според доклада, разкрит на 20-ти май, средствата подпомагат финансирането на регионални терористични групи като Джемаа Аншарут Далаух и Моджахидския Източен Тимур в Минданао.   Пране на токени ...
МАЙ. 22, 2020 21:00 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Увеличение на обема на търговия с Биткойн в тъмната мрежа

Това беше разкрито от неотдавнашен доклад на Crystal Blockchain, фокусиран върху използването на BTC от субекти, работещи на тъмната мрежа или чрез миксери.В действителност това беше по-малък брой BTC...
МАЙ. 20, 2020 19:00 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

BitMEX изправен срещу дело за пране на пари, рекет, манипулация на крипто пазарите и още

Обвиненията бяха направени в ново дело от BMA LLC в северния районен съд в Калифорния на 16-ти май. Обвинена е бащината компания на BitMEX - HDR Global Trading - и най-висшестоящите изпълнителни лица ...
МАЙ. 19, 2020 18:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Суперкомпютри в Европа стават жертва на криптоджакинг

ZDNet докладва, че редица европейския организации със суперкомпютри са били таргетирани от криптоджакъри.  Според изследователя по киберсигурност Крис Доман, ‘подобен код на малуера’ индикира, че тези...
МАЙ. 18, 2020 10:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света