НАЧАЛО Крипто Крими

Масова акция на банките в Индия заради предполагаеми измами

НОЕ. 8, 2019 17:00 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Масова акция на банките в Индия заради предполагаеми измами

Централното бюро за разследвания в Индия (CBI) извърши целенасочена акция на около 170 от банковите клонове в страната, в опит да се прекратят измамите, които предполагаемо "процъфтяват" в банковия сектор.

Това отново води до мисли за това как Биткойн би могъл да бъде финансова алтернатива, която избягва това - особено в страна, която е с анти-крипто убеждения.

Съобщава се, че случаите на измама възлизат на близо $1 милиард. Около 1000 служители на CBI почукаха на вратите на обвиняемите, за да събират доказателства и да ги разпитват в 16 щата, и в 15 национализирани банки.

С нарастването на банковите измами в страната, един от начините, по които населението би могло да се противопостави, е да се обърне внимание на децентрализираните криптовалути като Биткойн. Индия обаче е страна, която зае доста строга позиция спрямо интеграцията на криптовалутите, оставяйки на гражданите минимални възможности или алтернативи.

Натиск върху банките


Акцията на CBI сега бе определена като едно от най-големите координирани претърсвания в Индия през тази година, очертавайки мащаба на проблема.

„По време на претърсванията, досега, са възстановени инкриминиращи документи, но измамите само в 4 от случаите възлизат на близо $140 милиона.“


Освен това се обяснява, че повечето случаи на измама със заеми са открити в 15 банки, което включва и най-големия държавен кредитор в Индия.

Нещо повече, тази акция идва по-малко от месец, след като бившият управляващ директор на банката, "Punjab and Maharashtra Co-operative (PMC)",  Джой Томас, бе вкаран в затвора при предполагаемо дело за измама за 43,55 милиарда рупии ($610 милиона).

Недостъпна алтернатива в лицето на Биткойн


Тъй като глобалната финансова несигурност продължава да прониква по целия свят, като геополитическите проблеми, засягащи Хонконг, Икономически срив, поразяващ Венецуела и дори заплахите за рецесия, хората започват да следят развитието на Биткойн, виждайки го като нещо, което може да се окаже спасение.

Децентрализираната финансова система предлага парична структура, която е свободна от политическа намеса, не е привързана към традиционните пазари и притеснения, и е незасегната от измамите.

Проблемът е, че индийското правителство е било едно от най-строгите по отношение на криптовалутите (след Китай), опитвайки се да ограничи достъпа до Биткойн и алткойните. При Индия винаги е липсвала конкретика в правилата за криптовалути, но неведнъж са се разпространявали слухове за общонационална забрана на Биткойн.

Този отказ от фундаментална финансова алтернатива пред корумпирана и лошо функционираща банкова система започва да се насочва към това, индийските граждани да се обединят в масови протести и да създадат размирици, по отношение на използването и управлението на средствата им в страната.

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Свалете БЕЗПЛАТНО '10 Златни Правила на Крипто Инвеститора'

Научете всичко, което трябва да знаете за инвестиции в Биткойн и други криптовалути директно от хора с 7 годишен опит в сферата

ВАЖНО: Ние никога няма да ви пращаме спам или да продаваме данните ви на трети лице.

Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Крипто Крими новини

Борсата Einstein затваря - потребителските средства липсват

Нещо повече, няма данни за средствата, държани на борсата, като според съобщенията, става дума за около 16 милиона CAD.Този случай е вторият подобен в страната, след затварянето на прословутия “Quadri...
НОЕ. 20, 2019 15:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Синът на Джордж Буш е получил 300,000 долара от OneCoin

Марк Скот, бивш адвокат на международната фирма "Locke Lord", е изправен пред съда за това, че той предполагаемo е заговорничил с Игнатова и брат й Констанин Игнатов, за пране на незаконни пари от изв...
НОЕ. 17, 2019 21:25 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Похитители на белгийски тийнейджър искат откуп в Биткойн

18-годишният изчезва безследно по време на пътуването си до Байрон Бей, Австралия, на 31-ви май.В текстовите съобщения на предполагаемите похитители, получени от кръстника на тийнейджъра, Жан-Филип Пе...
НОЕ. 16, 2019 08:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Братът на Ружа Игнатова се призна за виновен за участието си в OneCoin

Според доклад на BBC от 14-ти ноември, Игнатов е подписал споразумение на 4-ти октомври и сега е изправен пред 90 години затвор. Новината беше оповестена на 12-ти ноември, пишат BBC.След като беше аре...
НОЕ. 15, 2019 10:00 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света