НАЧАЛО Регулации

Марк Зукърбърг говори за регулаторните проблеми около Libra

ОКТ. 3, 2019 15:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Марк Зукърбърг говори за регулаторните проблеми около Libra

Коментари от вътрешна среща във Facebook през юли показват, че изпълнителният директор Марк Зукърбърг се занимава с регулаторните проблеми и затрудненията около идентифицирането на потенциални клиенти, изразени от служителите по новата мрежа за плащания - Libra.

 В срещата на персонала при затворени врати - проведена скоро след като шефът на Калибра Дейвид Маркъс бе подложен на изслушвания в САЩ - Зукърбърг призна, че Libra са предизвикали много публична критика. 

 

Според мен обществените неща имат свойството да са малко по-драматични”, заяви Зукърбърг, според “The ​​ Verge ”, който публикува препис от срещата във вторник. 

 

Но по-голямата част от това (проблемите) е частният ангажимент с регулаторните органи по целия свят, а те, според мен, често са по-съществени и не чак толкова драматични.

 

Тъй като незаконното използване на Libra е приоритет за надзорните органи, той продължи да говори за KYC проверки за новата платежна мрежа. Зукърбърг говори и за Calibra - дъщерното дружество, което разработва приложение за портфейл - и Асоциацията на Libra, че ще трябва да направят повече за доказването на идентичността на потребителите.

 

Зукърбърг каза:

 

Вече се фокусираме много сериозно върху истинската идентичност, особено във Facebook, но има и още много неща, които трябва да направим, за да имаме такъв вид продукт.

 

Зукърбърг заяви, че прането на пари и тероризмът остават най-важните проблеми. 

 

Има много важни въпроси, които трябва да бъдат решени в предотвратяването на прането на пари, предотвратяването на финансирането на терористи и хора, за които различните правителства казват, че не може да правите бизнес с тях”, каза той.

 

В контраст с имиджа дефиниран от скандала с “Cambridge Analytica”, Зукърбърг заяви, че компанията ще предприеме по-отворен подход към нови инициативи.

 

Но част от това, което се опитваме да направим като цяло по тези големи проекти, които касаят много важни социални аспекти на обществото, е  да предприемем по-консултативен подход”, заключи той.

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Проектът за криптовалута на Facebook продължава своето развитие с пълна сила
Свалете БЕЗПЛАТНО '10 Златни Правила на Крипто Инвеститора'

Научете всичко, което трябва да знаете за инвестиции в Биткойн и други криптовалути директно от хора с 7 годишен опит в сферата

ВАЖНО: Ние никога няма да ви пращаме спам или да продаваме данните ви на трети лице.

Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Регулации новини

Германски банки търсят одобрение от регулатора, за да предложат Биткойн попечителство

Местният вестник ‘Handelsblatt’ съобщи на 7-ми февруари, че Федералният орган за финансов надзор в Германия (BaFin) се занимава с наплив от заявления от 40 банки, които искат да станат регулирани попе...
ФЕВ. 11, 2020 20:00 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

FinCEN няма да позволи регресията на контрола върху прането на пари

Ел-Хинди откри речта си, като отбеляза особената комплексност на индустрията за ценни книжа и фючърси, която се състои от гъста мрежа от транзакции и взаимодействия между взаимосвързани страни.Този “н...
ФЕВ. 10, 2020 09:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

В Швейцария ще се изисква лична карта за транзакции над $1000

Позовавайки се на допълнителния риск, прагът за неидентифицирани криптовалутни транзакции е понижен от 5000 CHF на 1000 CHF (приблизително $1020).Разпоредбата идва след налагането на новите закони за ...
ФЕВ. 8, 2020 08:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Токените на Telegram струват по-малко от понички твърди SEC

В последната си битка с Telegram и Telegram Open Network (TON), SEC написа следното в доклад до Южния окръжен съд на Ню Йорк:Telegram предлагаше и продаваше Grams като ценни книжа, когато обеща да ги ...
ЯНУ. 30, 2020 12:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света