НАЧАЛО Регулации

Марк Зукърбърг говори за регулаторните проблеми около Libra

ОКТ. 3, 2019 15:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Марк Зукърбърг говори за регулаторните проблеми около Libra

Коментари от вътрешна среща във Facebook през юли показват, че изпълнителният директор Марк Зукърбърг се занимава с регулаторните проблеми и затрудненията около идентифицирането на потенциални клиенти, изразени от служителите по новата мрежа за плащания - Libra.

 В срещата на персонала при затворени врати - проведена скоро след като шефът на Калибра Дейвид Маркъс бе подложен на изслушвания в САЩ - Зукърбърг призна, че Libra са предизвикали много публична критика. 

 

Според мен обществените неща имат свойството да са малко по-драматични”, заяви Зукърбърг, според “The ​​ Verge ”, който публикува препис от срещата във вторник. 

 

Но по-голямата част от това (проблемите) е частният ангажимент с регулаторните органи по целия свят, а те, според мен, често са по-съществени и не чак толкова драматични.

 

Тъй като незаконното използване на Libra е приоритет за надзорните органи, той продължи да говори за KYC проверки за новата платежна мрежа. Зукърбърг говори и за Calibra - дъщерното дружество, което разработва приложение за портфейл - и Асоциацията на Libra, че ще трябва да направят повече за доказването на идентичността на потребителите.

 

Зукърбърг каза:

 

Вече се фокусираме много сериозно върху истинската идентичност, особено във Facebook, но има и още много неща, които трябва да направим, за да имаме такъв вид продукт.

 

Зукърбърг заяви, че прането на пари и тероризмът остават най-важните проблеми. 

 

Има много важни въпроси, които трябва да бъдат решени в предотвратяването на прането на пари, предотвратяването на финансирането на терористи и хора, за които различните правителства казват, че не може да правите бизнес с тях”, каза той.

 

В контраст с имиджа дефиниран от скандала с “Cambridge Analytica”, Зукърбърг заяви, че компанията ще предприеме по-отворен подход към нови инициативи.

 

Но част от това, което се опитваме да направим като цяло по тези големи проекти, които касаят много важни социални аспекти на обществото, е  да предприемем по-консултативен подход”, заключи той.

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Още една ключова фигура се отказва от криптовалутата на Facebook
Свалете БЕЗПЛАТНО '10 Златни Правила на Крипто Инвеститора'

Научете всичко, което трябва да знаете за инвестиции в Биткойн и други криптовалути директно от хора с 7 годишен опит в сферата

ВАЖНО: Ние никога няма да ви пращаме спам или да продаваме данните ви на трети лице.

Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Регулации новини

Coinbase лиценз за електронни пари в Ирландия

На 11-ти октомври Зеешан Фероз, главният изпълнителен директор на подразделението от Обединеното кралство на Coinbase, обяви че борсата е станала една от няколкото компании, която получава лиценз...
ОКТ. 15, 2019 17:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

SEC въвеждат проект за мониторинг на транзакциите

Първоначално програмата получи зелена светлина през 2012 г. и има за цел да проследява всички сделки с акции и опции, извършени на борси в Съединените щати. Платформата ще събира всички тези данни в е...
ОКТ. 14, 2019 10:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Китай ограничава лични свободи с натрапчиво лицево разпознаване

Министерството на индустрията и информационните технологии (MIIT) ще започне да използва AI софтуер за наблюдение на над 800 милиона интернет потребители.Напоследък има изключителен международен натис...
ОКТ. 13, 2019 15:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

IRS издава първото ръководство за данъчно облагане на криптовалути от 5 години

Членовете на индустрията с нетърпение очакват актуализацията от май 2019 г., когато комисарят на IRS Чарлз Реттиг заяви, че агенцията работи по предоставянето на нови насоки. Ръководството на аге...
ОКТ. 11, 2019 19:00 3 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света