НАЧАЛО Алткойни Биткойн

Манипулация на цената в екосистемата на Биткойн

ДЕК. 1, 2018 19:18 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Манипулация на цената в екосистемата на Биткойн

През годините има много статии относно възможността цената на Биткойн да бъде манипулирана от "невидими сили" и големи играчи на пазара. Търсенето на автентичността на това твърдение нараства в последно време и публикация представя някои доказателства по този случай.


Утвърждаване на манипулацията на цените на Биткойн


Едно от доказателствата за манипулирането на цените на Биткойн идва от изследванията, проведени от изследователите Нийл Гандал, Дж. Т. Хамик, Тайлър Мур и Тали Оберман. Проучването, озаглавено "Манипулиране на цените в екологичната система Биткойн", установи, че един човек е управлявал цената на Биткойн от $150 на $1000 през 2013 г.

Според констатациите, имаше подозрителна транзакция от 600,000 биткойна на интернет страницата на крипто обмена Mt.Gox. Във всеки от периодите, в които е идентифицирана тази подозрителна транзакция, обменните курсове USD-BTC се повишават средно с 4%. Също така, на MT.Gox бяха използвани два известни ботa, които създадоха фалшиви сделки, a привидно изглеждаха валидни. Според доклада, ботовете са причинили ръст на цената на BTC. Обемът на търговията на всички борси отбеляза значителен ръст в дните на съмнителната сделка.

Докладът обяснява, че манипулирането на цените на Биткойн е лесно, спрямо колко слаб е пазара на криптовалути, въпреки значителната пазарна горна граница.


Биткойн кит


Неотдавнашен доклад разкри, че 40% от Биткойн се държат само от 1000 души. Според Арън Браун, бивш изпълнителен директор и ръководител на изследването на финансовите пазари в AQR Capital Management, винаги е възможно те да се съберат, за да продадат половината от своите дялове. В този случай цената може да бъде значително засегната. Цената на Биткойн работи при нормално търсене и предлагане, а големите притежатели на токени имат цялата възможност да определят в каква посока трябва да се движат цените.

През 2014 г. бе съобщено, че някой, идентифициран като Bearwhale, е преместил 30 000 биткойна на платформа за обмен, за да продаде всеки един токен за $300. Тази новина предизвика тревога при много други крипто инвеститори поради страха, че пазарът ще се срине.

Резултат с изображение за tether

Финансовите професори на университета в Тексас, Джон Грифин и Амин Шамс, също публикуват доклад, в който се подчертава, че Tether е непрекъснато използван за стабилизиране и манипулиране на цената на Биткойн. Докладът намеква, че Tether са съдени, за да купят огромно количество Биткойн в момента, когато цената започне да пада.

Според доклада: "По-малко от 1% от часовете с такива тежки Tether транзакции са свързани с 50% от метеоричното покачване на Биткойн и 64% от другите криптовалути." Също така се съобщава, че е имало натиск върху цената на Биткойн в месеци, в които е издадено значително количество Теther и този вид корелация не е открит при други криптовалути.

https://t.me/joinchat/GVKUGRH2XQaG9Ww6oeui4Q

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Биткойн новини

Страна от Г-7 може да започне да копае Биткойн

Мисля, че след като една страна от Г-7 започне да натрупва и копае Биткойн (BTC), това ще стартира нещо като космическа надпревара.Кайзер казва, че такъв сценарий е "сто процента гарантиран".Миналата ...
ЯНУ. 16, 2022 18:12 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Хашрейтът на Биткойн скача до най-висок връх (ATH)

Хашрейтът на Биткойн се върна до най-високите стойности за всички времена, въпреки загубата на ключов фактор за него. Междувременно, на фона на слабото ценово действие, изпълнителният директор на Bloc...
ЯНУ. 14, 2022 18:03 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Биткойн цикълът далеч не е приключил, според Fidelity

Fidelity Digital Assets – крипто крилото на Fidelity Investments, което управлява активи на стойност $4.2 трилиона, сподели мнение за бъдещето на пространството на цифрови активи. Основните изводи зас...
ЯНУ. 14, 2022 11:34 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Пакистан е на път да забрани криптовалутите

Съобщава се, че Върховният съд на Пакистан е провел изслушване, свързано с правния статут на криптовалутите в страната, в което няколко пакистански власти, включително SBP, внесоха документ в съда с а...
ЯНУ. 13, 2022 17:21 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света