НАЧАЛО Алткойни Биткойн

Манипулация на цената в екосистемата на Биткойн

ДЕК. 1, 2018 19:18 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Манипулация на цената в екосистемата на Биткойн

През годините има много статии относно възможността цената на Биткойн да бъде манипулирана от "невидими сили" и големи играчи на пазара. Търсенето на автентичността на това твърдение нараства в последно време и публикация представя някои доказателства по този случай.


Утвърждаване на манипулацията на цените на Биткойн


Едно от доказателствата за манипулирането на цените на Биткойн идва от изследванията, проведени от изследователите Нийл Гандал, Дж. Т. Хамик, Тайлър Мур и Тали Оберман. Проучването, озаглавено "Манипулиране на цените в екологичната система Биткойн", установи, че един човек е управлявал цената на Биткойн от $150 на $1000 през 2013 г.

Според констатациите, имаше подозрителна транзакция от 600,000 биткойна на интернет страницата на крипто обмена Mt.Gox. Във всеки от периодите, в които е идентифицирана тази подозрителна транзакция, обменните курсове USD-BTC се повишават средно с 4%. Също така, на MT.Gox бяха използвани два известни ботa, които създадоха фалшиви сделки, a привидно изглеждаха валидни. Според доклада, ботовете са причинили ръст на цената на BTC. Обемът на търговията на всички борси отбеляза значителен ръст в дните на съмнителната сделка.

Докладът обяснява, че манипулирането на цените на Биткойн е лесно, спрямо колко слаб е пазара на криптовалути, въпреки значителната пазарна горна граница.


Биткойн кит


Неотдавнашен доклад разкри, че 40% от Биткойн се държат само от 1000 души. Според Арън Браун, бивш изпълнителен директор и ръководител на изследването на финансовите пазари в AQR Capital Management, винаги е възможно те да се съберат, за да продадат половината от своите дялове. В този случай цената може да бъде значително засегната. Цената на Биткойн работи при нормално търсене и предлагане, а големите притежатели на токени имат цялата възможност да определят в каква посока трябва да се движат цените.

През 2014 г. бе съобщено, че някой, идентифициран като Bearwhale, е преместил 30 000 биткойна на платформа за обмен, за да продаде всеки един токен за $300. Тази новина предизвика тревога при много други крипто инвеститори поради страха, че пазарът ще се срине.

Резултат с изображение за tether

Финансовите професори на университета в Тексас, Джон Грифин и Амин Шамс, също публикуват доклад, в който се подчертава, че Tether е непрекъснато използван за стабилизиране и манипулиране на цената на Биткойн. Докладът намеква, че Tether са съдени, за да купят огромно количество Биткойн в момента, когато цената започне да пада.

Според доклада: "По-малко от 1% от часовете с такива тежки Tether транзакции са свързани с 50% от метеоричното покачване на Биткойн и 64% от другите криптовалути." Също така се съобщава, че е имало натиск върху цената на Биткойн в месеци, в които е издадено значително количество Теther и този вид корелация не е открит при други криптовалути.

https://t.me/joinchat/GVKUGRH2XQaG9Ww6oeui4Q

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Биткойн новини

Пазарен стратег споделя алармираща прогноза за Биткойн (BTC)

В разговор с Kitco News Солоуей предположи, че ако активът пробие нивото от $40,000, той ще отвори вратата за по-нататъшна корекция до едва $18,000. Той обаче твърди, че Биткойн ще се върне след тази ...
СЕП. 21, 2021 21:15 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Достигна ли дъно Биткойн (BTC)?

Индексът на страх и алчност се счита за индикатор за настроението на крипто търговците към Биткойн. Индикаторът в момента сигнализира “Страх” сред участниците на пазара, според данни от alternative.me...
СЕП. 21, 2021 16:18 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Миньорите са натрупали стотици милиони долари в Биткойн от февруари

В своя доклад от 20-ти септември, компанията заяви, че салдата на BTC на миньорите се увеличават, като портфейлите, свързани с миньори, са складирали 14,000 BTC на стойност около $600 милиона през пос...
СЕП. 21, 2021 13:59 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Неактивен от 9 години Биткойн адрес с близо $30 милиона се 'пробуди'

Данните, споделени от услугата за проследяване на големи крипто транзакции Whale Alert, показват, че крипто портфейл с Биткойн (BTC), закупен или добит преди 8 години и 8 месеца се е "събудил" след дъ...
СЕП. 21, 2021 08:17 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света